Contact met Vaartland.nl

 

Citroën Berlingo - synoniem voor comfort

De Citroën Berlingo is, door in 17 landen een bestseller te zijn, een wereldhit te noemen. Deze ‘ludospace’ staat dan ook op de tweede plaats als best verkochte Citroën. De kleine bestel- en personenwagen van Citroën werd in 1996 geïntroduceerd en kent drie generaties. Door de samenwerking met PSA-partner Peugeot is de Citroën Berlingo goed te vergelijken met de Peugeot-variant Partner en Rifter. De Berlingo onderscheidt zich door de vertrouwde Citroën-details die we van het merk gewend zijn. Ondanks deze samenwerking, is in verhouding met zijn Peugeot-neef, het rijcomfort van de Berlingo aanzienlijk rustiger, het stuur een stuk groter en is de vering soepeler.

 
 
 
 
 

Van eerste generatie tot Citroen Berlingo 2018

De Citroën familie MPV is er in verschillende versies, zowel voor het lichtere als voor het zwaardere bestelwerk is er een variant. Ook zijn er modellen met een extra dakklep (ideaal voor het vervoer van lange objecten) en is er een pick-up versie. De Citroën Berlingo is een combinatie tussen een kleine bestelauto en een personenauto, dit model wordt ook wel een ‘ludospace’ genoemd. De Berlingo is dan ook de pionier van dit segment die zich kenmerkt door een enorme hoeveelheid binnenruimte, en leent zich perfect als alternatief voor een SUV.

De eerste generatie presenteert drie modellen, te weten: Berlingo Coupé de Plage, de voorloper van de Citroën C3; de Berlingo Berline Bulle en de Berlingo Grand Large die later diende als model voor de Multispace, een comfortabele familieauto. De facelifts die de Citroën Berlingo-modellen o.a. in 2003 en 2004 ondergaan beperken zich tot Citroën Berlingo specificaties zoals een ander interieur, grille en front.

citroen berlingo modellen vaartland

De tweede generatie Citroën Berlingo 2008 krijgt een moderner design en het comfort wordt gemoderniseerd. Ook wordt er een nieuwe Berlingo gepresenteerd met de mogelijkheid tot 5 zitplaatsen en verschijnt de vijf-persoons familie auto; de Citroën E-Berlingo Multispace.

Citroen Berlingo specificaties

De derde generatie, Citroën Berlingo 2018, Citroën Berlingo 2019 tot heden, is een robuuste auto met alle snufjes van de nieuwe Citroën Brand Identity. De nieuwe Berlingo is ook beschikbaar in een XL-versie die met 4,75 meter net 35 cm groter is dan de medium versie. Deze derde generatie ‘ludospace’ laat zich het beste vergelijken met de Peugeot Rifter of met de Opel Combo, aangezien Opel ook door PSA-groep is overgenomen.

citroen berlingo modellen vaartland 2

Geschiedenis van A tot E

De Franse ingenieur André Citroën produceerde in 1919 zijn eerste auto, Type A. Vanaf dat moment staat het automerk bekend om zijn eigenzinnige designs, vooruitstrevende technologie, soepele rijstijl en de grote C van comfort. Zijn missie was om voor iedereen betaalbare auto’s te maken. En nu, meer dan 100 jaar later, kunnen we zeker zeggen dat die missie is geslaagd. Na de Citroën C3 is de Berlingo het bestverkochte model. Samen sieren ze met miljoenen het wegdek en zijn ook als Citroën occasion razend populair.

 

 

Bekijk huidige aanbod Citroen Berlingo

Plus- en minpunten van de Citroen Berlingo

+ Ruim
+ Betrouwbaar
+ Goedkoop in aanschaf
+ Razend populair
+ Ideale werkauto

- Is in basis een bedrijfswagen, dus niet de meest perfecte gezinsauto
- Zijwindgevoelig
- Valt in hoogste percentage voor de verplichte bijtelling

Citroën Berlingo opties het elektrische wagenpark

De Citroën heeft het ‘low-emission vehicle-offensief’ gepresenteerd, een streven om in 2025 100% geëlektrificeerd te zijn. Met de komst van de Citroën Berlingo Electric kan er nog een model aan hun elektrische wagenpark worden toegevoegd. In Nederland is deze nu alleen nog voor goederenvervoer verkrijgbaar, maar in Frankrijk wordt deze door de Franse post gebruikt, dus zal het hopelijk niet lang meer duren voordat we deze ook op onze snelwegen zien rijden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl