Contact met Vaartland.nl

 

Citroën C3 betrouwbare tweedehands auto

De Citroën C3 is een van de meest gezochte tweedehands auto's en iets groter dan zijn kleine broer, de C1. Dat is niet zo gek als je de voordelen van deze robuuste supermini in ogenschouw neemt. Het merk Citroën staat al meer dan 100 jaar bekend om zijn betrouwbaarheid, comfort en eigenzinnige designs. Ook al wordt de Citroën niet als allemansvriend beschouwd, wereldwijd kan de C3 een bestseller worden genoemd. Door de moderne en robuuste uitstraling in combinatie met het authentieke Citroën-comfort, soepele rijstijl en wendbaarheid is de C3 zowel als luxe stadsauto als een kleine comfortabele, zakelijke auto ideaal. Heb je liever een model van een ander merk? Kijk dan eens naar een Nissan Micra.

 

 
 
 
 
 

De creatieve eigenzinnige bestseller de Citroën C3 2002

De eerste generatie C3, vanaf 2002, was een eigenzinnig vormgegeven hatchback. De bolle vormen gaven de auto een vrolijk uiterlijk en verwijzen naar de klassieke Lelijke Eend (2CV). Het was ook de allereerste auto ter wereld die, in bepaalde uitvoeringen, met de optie start/stop-systeem te koop was. 

Een jaar na de lancering werd de C3 Pluriel, een guitige cabriolet, aan het assortiment toegevoegd. Helaas werd deze slecht ontvangen en stopte de productie na verkoop van 109.682 exemplaren.

Citroen C3 specificaties voor iedereen anders

De tweede generatie C3, vanaf 2009, heeft een minder authentiek design. Deze 5-deurs hatchback is wel iets groter en geeft door de zogenaamde Zenith voorruit, doorlopend tot het dak, een ruimtelijk gevoel. Ook wordt het dashboard en de passagiersstoelen aanzienlijk verbeterd. In datzelfde jaar werd de Citroën C3 Picasso, een compacte MPV, aan de C3-serie toegevoegd. En zeker niet zonder succes, de C3 Picasso blijkt ook tweedehands razend populair. 

Eind 2016 verscheen de derde generatie en deze heeft het vertrouwde eigenwijze design waar Citroën bekend om staat. De modellen hebben qua uiterlijk iets weg van de C4 Cactus. En ook qua innerlijk zijn ze aanzienlijk verbeterd, zowel in techniek en comfort als in uitrusting. Ook bestaat de optie om, evenals de C4 Cactus, de auto van airpads te voorzien (de rubberen kussens aan de zijkant van de portieren). De veiligheidsvoorzieningen van de C3 zijn ook uitgebreid te noemen, met airbags, rembekrachtiging en speciale bescherming aan de zijkanten.

In 2017 werd in Europa de Citroën C3 Aircross op de markt gebracht. Ook al is deze even groot als de C3 Picasso, het uiterlijk doet eerder aan een SUV denken. De Aircross heeft ook overeenkomsten met de ‘gewone’ C3. Dit model en de De Citroën C3 2018 zijn razend populair als occassion, dat geldt gek genoeg ook voor Citroën C3 2012, de Citroën C3 2003 en Citroën C3 2004 occasions

De C3 kent ook verschillende Citroën C3 modellen, zo is de VT de meest basis en de VTR+ worden als de sportmodellen beschouwd. De Airdream+ is zoals de naam al doet vermoeden, milieuvriendelijker. En voor een top uitrusting is er de C3 Exclusive.  

Ook zijn er meerdere soorten Citroën C3 motoren te onderscheiden, zo is er de VTi-motor (Variable Valve Lift and Timing injection). Deze motor, door PSA Peugeot Citroën en BMW Group ontwikkeld, is er zowel als een 1.4l (95 pk) als 1.6l (115 pk) variant. En de diesel variant wordt aangeduid met HDi, een afkorting voor High-pressure Diesel Injection.  

Design en kernwaarden van de modellen Citroën C3

Meer dan 100 jaar geleden begon de Franse ingenieur André Citroën zijn autofabriek. Zijn missie was om voor iedereen betaalbare auto’s te produceren. Hij kocht het patent op van tandwielen in visgraatvorm en gebruikte deze in zijn eerste automobiel. Deze vindingrijke vondst werd een groot succes en inspireerde ook tot het logo zoals we dat kennen. De enorme creativiteit van André Citroën heeft ons legendarische modellen bezorgd en zijn nalatenschap leeft voort in de typische designs die Citroën kenmerkt. En dat is ook te zien in de tweede en derde generatie C3, waar met de ronde vormen toch nog iets van de onvergetelijke 2CV in zit. Dit gecombineerd met de kernwaarden waar Citroën bekend om staat; comfort met een grote C, betrouwbaarheid en eigenzinnigheid. 

 

Bekijk huidige aanbod Citroen C3

Plus- en minpunten van de Citroen C3

+ Comfortabel
+ Betrouwbaar
+ Zuinig
+ Veel luxe
+ Soepele rijstijl
+ Veel ruimte
+ Makkelijk instapbaar door iets hogere zit 

- Kleine mankementen
- Generatie 1 minder creatief design

Een toekomst met lef voor de Citroën C3 modellen

De C3 heeft het merk geen windeieren gelegd. Het is terecht een succesnummer en ook is hiermee de stap gemaakt naar een gedurfder design. Iets wat Citroën in de toekomst nog meer wilt gaan doen. Het excentrieke uiterlijk heeft nooit het comfort aangetast.  

Dat bewijst ook de Citroën C5 Aircross Hybrid, de kick-off van het ‘low-emission vehicle-offensief’, het streven om in 2025 100% elektrisch te zijn. Op dit moment is er nog geen elektrische C3, maar gezien de populariteit van het model, zal dat niet lang meer duren. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl