Contact met Vaartland.nl

 

Citroën C4 Cactus – de opvallende auto die door iedereen gezien wordt

Wil je in een auto rijden die er niet alledaags uitziet? Een auto die genoeg ruimte biedt en toch een modern uiterlijk heeft dan is de Citroën C4 Cactus een geschikte auto. De opvallende bumperranden op deze auto zorgen ervoor dat deze auto niet ongemerkt voorbij komt. De Citroën C4 Cactus auto is een leuke auto voor in de stad en op de snelweg, maar zeker ook voor het veilige vervoer van je gezin. De Citroën C4 Cactus is een veelzijdige auto en niet alleen zijn uiterlijk verschilt sterk van dat van bijvoorbeeld de C1 en C3.

 
 
 
 
 

Wat kenmerkt een Citroën C4 Cactus auto?

De Citroën C4 Cactus is de compacte SUV van Citroën en valt hiermee in de crossover categorie. De Citroën C4 Cactus 2014 is de eerste cactus die op de markt verschijnt. De hatchback heeft 5 zitplaatsen en is 4,15 meter lang. Het meest herkenbare aan deze auto zijn de airbumps aan de zijkanten en op de bumpers van de auto. Uiteraard handig om parkeerschade tegen te gaan maar het heeft voor deze auto ook zijn uiterlijk heel herkenbaar gemaakt. De auto is ontworpen op basis van de Citroën Visa, een auto die door Citroën werd geproduceerd tot 1988. Dit populaire model heeft Citroën weer tot leven willen brengen in de Cactus. Niet alleen de neus herken je als je beide auto’s naast elkaar plaatst maar ook zeker het interieur. Het dashboard is vrij simpel en praktisch met in het midden een touchscreen en verder geen poespas. 

Het Citroën C4 Cactus model door de jaren heen

De auto heeft een panoramadak en biedt voldoende ruimte voor 5 personen. De inhoud van de kofferbak is 358 liter zodat je ook nog voldoende spullen mee kunt nemen. Wil je meer ruimte dan kun je ook de achterbank nog naar beneden klappen. 

De eerste generatie liep tot de Citroën C4 Cactus 2017 en hier vind je dan ook de Citroën C4 Cactus 2015 en de Citroën C4 Cactus 2017 in terug. De Citroën C4 Cactus 2018 valt onder de nieuwe generatie samen met de Citroën C4 Cactus 2019. De tweede generatie heeft een duidelijke facelift ondergaan en kreeg ook technisch een grote update. De airbumps zijn nog steeds aanwezig maar iets minder opvallend dan bij de eerste generatie.

citroen c4 cactus modellen vaartland

Citroën C4 Cactus specificaties

De laatste generatie heeft 3 motor opties: de 1.2 met 110 pk of 130 pk en een dieselmotor met 100 pk. De benzinevariant is de snelste en haalt de 100 km/u in 9,1 seconden. Het verbruik van de auto is 1 op 21,4 en is hiermee dus ook een zuinige auto, zeker voor zijn klasse, waarmee je lange ritten kunt maken. De Citroën C4 Cactus is een fijne auto als je op zoek bent naar comfort, je niet al teveel geld wilt uitgeven en je toch in een leuke opvallende auto wilt rijden. 

De Citroën C4 Cactus  is leverbaar in 4 uitvoeringen: de live, de business en de Feel and Shine. Standaard worden zeker de laatste modellen heel ruim uitgerust. Er zijn na de laatste update ook veel rijhulpsystemen toegepast op de auto zoals cruise control met snelheidsbegrenzer, coffee break alert, driver attention alert, hill start assist en parkeersensoren.

 


Bekijk huidige aanbod Citroen C4 Cactus

Plus- en minpunten van de Citroën C4 Cactus

+ Ruime auto
+ Comfortabel
+ Opvallend design

- Achteruit rij camera reageert wat traag
- De nieuwste modellen hebben meer opties en zijn hierdoor duurder in aanschaf.

Ondanks dat de laatste modellen niet meer zo goedkoop zijn als de eerste blijft het een erg leuke auto om in te rijden. Deze opvallende crossover is een graag geziene auto op de weg. Hij is comfortabel en praktisch waardoor hij voor veelzijdig gebruik kan worden ingezet.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl