Contact met Vaartland.nl

 

Citroën, comfort met een grote C

Citroën levert al meer dan 100 jaar constante kwaliteit, ruimte, snelheid en, hun kernwaarde, comfort. Dit iconische automerk heeft een rijke geschiedenis waar we vandaag de dag nog steeds de vruchten van plukken, zoals o.a. hydropneumatische vering, voorwielaandrijving, geruisloze versnellingsbakken en zelfs autoverzekeringen. 

De legendarische DS en lelijke Eend hebben plaatsgemaakt voor talloze andere Citroën modellen die voldoen aan de moderne wensen, afgestemd op iedere rijstijl. Zodat zowel de stadsrijder met een C1 of een C3, als de zakelijke rijder met een C5, de sportieve rijder met een DS en ook de zelfstandige ondernemer kan in een Berlingo genieten van comfort met een grote C.  

Citroen Occasions

 

 
 
 
 
 

De populairste Citroën modellen 

De afgelopen tien jaar heeft Citroën bijna een dozijn verschillende modellen geproduceerd. Het is dan ook niet zo gek dat dit merk op de 7e plaats staat van de meest verkochte Citroën auto’s vanaf 1983. Vooral de Berlingo, C1 en de C3 zijn razend populair en niet alleen in Nederland. Over de hele wereld worden deze modellen feestelijk ontvangen. Het automerk kenmerkt zich door het hoge comfort en de betrouwbaarheid. Rijden in een Citroën is een meer dan aangename rijervaring die ervoor zorgt ervoor dat je trouw blijft aan het merk. Wat voor soort bestuurder je ook bent, Citroën heeft een model voor iedereen.  

Zoek je een betaalbare compacte citycar? Dan is de kleinste en best verkochte telg van de Citroën familie, de C1, het autootje voor jou. Wil je iets meer luxe en ruimte dan is Citroën C3 het best geschikt. Met deze supermini rijd je net zo makkelijk door de stad als naar het buitenland. Beide zijn dan ook zeer populaire Citroën occasions. De Citroën C4 is in alles een maatje meer, ideaal als je een compactere zakenauto wilt combineren met een familiewagen. Rijd je voornamelijk zakelijk en wil je je op een luxueuze laten vervoeren? Kijk dan eens naar de middenklasser Citroën C5. Deze laat zich onderscheiden door de sublieme eigenschappen die de Citroën zo kenmerkt.  Voor de ondernemers, van klusbedrijf tot hondenuitlaatservice, en groter gezinnen zijn er drie generaties Citroën Berlingo’s, een multifunctionele MPV die opvalt door de enorme hoeveelheid ruimte, zonder aan comfort te moeten inboeten. 

Voor de sportieve rijder heeft de autogroep PSA Peugeot Citroën sinds 2015 met de nieuwe tak, DS Automobiles, de premium markt aangeboord.  DS verwijst niet alleen naar de alom bekende godin van de weg; Déesse, de klassieker Citroën DS, maar is ook een afkorting van Different Spirit. En ‘anders’ kun je deze vijf types, waaronder de DS3 en de DS7, zeker noemen. 

Citroen vaartland

Citroën geschiedenis

De Franse ingenieur André Citroën heeft deels Nederlands bloed. Zijn grootouders waren groente- en fruithandelaren en in de tijd dat er een achternaam gekozen moest worden, koos hij voor Limoenman. De vader van André, een Amsterdamse diamanthandelaar, veranderde dit in Citroen. Het trema werd er tijdens zijn technische opleiding door een Franse schoolmeester aan toegevoegd. Tijdens zijn scholing ontwikkelt hij zich tot een geniaal uitvinder met een goede neus voor zaken. Zo schaft hij, tijdens een reis door Polen een patent op tandwielen in visgraatvorm aan. Deze werden oorspronkelijk gebruikt in de meelindustrie, maar als snel past hij deze technologische ontwikkeling toe in zijn autofabriek. Deze speciale vertanding is ook terug te zien in het logo. Zijn missie was om auto's voor een groot publiek bereikbaar te maken. Hij was dan ook de eerste die de lopende band in Europa introduceerde. Vanaf 1919 rolden er tienduizenden Citroën Type A Torpedo’s van de band. Een kleine maar betrouwbare wagen die bijna onverwoestbaar leek. De toon voor massaproductie was gezet. 

André Citroën was een veelzijdig en ontzettend creatieve man. Hij organiseerde rally’s door verschillende landen zoals de "Croisière Noir", de "Croisière Jaune" en de"Croisière Blanche". Waarbij hij ook autoverzekeringen, onderdelendistributie en de bewegwijzering regelt. Zijn genialiteit zette de automobielindustrie op zijn kop toen hij in 1934 voorwielaangedreven auto’s produceerde. Helaas zorgde dit ook voor de nodige financiële tegenvallers en stierf André Citroën in 1935 straatarm. Maar zijn naam leeft voort en we genieten vandaag de dag nog steeds van zijn vooruitstrevende technische innovaties. 

 

Bekijk huidige aanbod Citroen

Plus- en minpunten van Citroën

+ Comfort met een grote C
+ Betrouwbaar
+ Comfortabel rijgedrag
+ Ruimte
+ Goedkoop in zijn klasse

- Geen allemansvriend, als je niet bekend bent met het merk, kan het even wennen zijn
- De meeste modellen zijn niet de zuinigste in zijn soort
- Minder moderne technologie dan soortgenoten
- De C van comfort is bij de C1 ver te zoeken

De toekomst van de Citroën modellen

Citroën is een eigenzinnig merk. Dat was vroeger te zien bij diverse befaamde modellen en is tegenwoordig zichtbaar bij de Citroën C4 Cactus. Met de rubberen kussens, airpads of airbumps, aan de zijkanten blinkt deze cross-over uit in zijn unieke design. Wat je er ook van vindt, het weerspiegelt in ieder geval het lef en de enorme creativiteit die André Citroën altijd voor ogen had. Ook in de toekomst kan de ‘Citrofiel’ zijn hart ophalen omdat Citroën beloofd heeft om comfortabele auto’s met een excentriek uiterlijk te produceren. Dat bewijst de 100% elektrische C-zero, de goedkoopste elektrische stadsauto die er bestaat, met snelle oplaadmogelijkheden, gedurfd design, zuinig en toch veel ruimte en comfort. Ook de Ami, een compacte tweezitter, is volledig elektrisch en bestuurbaar met je brommerrijbewijs. En over het excentriek uiterlijk van de Ami valt niet te twisten. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl