Contact met Vaartland.nl

 

Het multifunctionele model Fiat Ducato – van cargo tot camper

Op zoek naar een bestelbus die genoeg laadruimte heeft? Dan is de Fiat Ducato de transportbus van Fiat die voldoet aan deze verwachtingen. Deze standaard cargo bus biedt ruimte voor groot vervoer maar kan ook prima als basis dienen voor een camper. Deze auto die bijna 40 jaar op de markt is bewijst zich keer op keer door zijn kwaliteit en kunnen.

 

 
 
 
 
 

Het begin van de Fiat Ducato

Het Italiaanse bedrijf Fiat is begin vorige eeuw voornamelijk bekend om raceauto’s. Later komt hier met succes de productie van personenauto’s bij. Het Italiaanse bedrijf streeft naar vernieuwing en innovatie. In 1981 ontstaat er tussen Fiat en de PSA Peugeot Group een samenwerking die leidt tot de ontwikkeling van de bestelbus de Fiat Ducato.

De auto’s werden in de fabriek van Seval vervaardigd en werden onder ieder merk onder een andere naam uitgebracht. Naast bestelbus was de Ducato populair als basis voor de kampeerauto, zo zul je vaak de verwijzing vinden naar de Fiat Ducato Camper.

De tweede generatie startte bij de Fiat Ducato 1993 en kreeg een facelift in 2002 voordat hij de derde generatie inging. Deze derde generatie startte bij de Fiat Ducato 2006 en is tot op heden verkrijgbaar. De auto is op dit moment verkrijgbaar voor zowel personen- als goederenvervoer. In de laatste jaren heeft de Fiat Ducato meerdere facelifts ondergaan zoals bij de Fiat Ducato 2011 en de Fiat Ducato 2014 

De laatste moderniseringen zorgen ervoor dat het dashboard meer lijkt op een personenauto terwijl hij al zijn functies behoudt voor grote vervoer.

 Ford Ducato Vaartland

De verschillende Fiat Ducato modellen en varianten

De Fiat Ducato komt in 4 modellen welke allemaal een verwijzing hebben naar het gewicht van de auto. De Ducato 30 van 3 ton, de Fiat Ducato 33 van 3,3 ton, de Fiat Ducato 35 van 3,5 ton en de Ducato Maxi 40 van 4 ton. De standaard uitvoering van deze Fiat is de cargobus, maar hij kan ook geleverd worden met ramen waardoor het een passagiersbus wordt. Daarbij vind je de Ducato ook vaak omgebouwd terug als bijvoorbeeld televisiebus, foodtruck of als Fiat Ducato camper. Als je zoekt op het model Fiat Ducato camper 1992 of Fiat Ducato camper 2015 zie je wat er allemaal mogelijk is met deze auto. De Fiat Ducato wordt, weliswaar omgebouwd, ook gebruikt in het Nederlandse openbare vervoer.

Fiat Ducato specificaties

De huidige Fiat Ducato die gemaakt is voor personenvervoer biedt plaats aan 9 mensen. De auto is verkrijgbaar als combi en panarama. Elke stoel is ergonomische en comfortabel en iedere plaats komt met zijn eigen leeslampje en luchtrooster. De auto is comfortabel uitgevoerd aan de binnenzijde en komt afhankelijk van het model en variant met allerlei verschillende opties.

Fiat Ducato motoren

Er is een uitgebreide range aan motoren beschikbaar voor zowel benzine als diesel die aan alle laatste milieu eisen voldoen. Goede prestaties en laag verbruik zijn kenmerkend voor de Fiat Ducato motor. Een optioneel start-stop systeem zorgt daarbij voor nog minder verbruik. 

Veiligheid is belangrijk, zeker bij het vervoer van veel personen. Veiligheidsystemen zoals overhelbeveiliging, traction+, hill holder en elektronische stabiliteitsregeling maken de Fiat Ducato betrouwbaar en veilig.

 


Bekijk huidige aanbod Fiat Ducato

Plus- en minpunten van het model Fiat Ducato  

+ Biedt veel ruimte
+ Multifunctionele auto
+ Lage onderhoudskosten

- Soms teveel vocht aan de binnenkant van de cabine

Deze comfortabele bus is gemaakt om veel goederen of personen in te vervoeren. Al meer dan 35 jaar biedt de Fiat Ducato een veilige en praktische oplossing voor vervoer. Gebruik hem als foodtruck of camper, als bedrijfswagen of zet hem in voor personenvervoer. Voor zijn grootte is hij relatief zuinig en de onderhoudskosten liggen laag. Een ideale bus die gebruikt kan worden voor veel doeleinden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl