Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Touran is de favoriet MPV voor het hele gezin

De Volkswagen Touran 2003 weet al jaren ouders gelukkig te maken, want in deze midi-MPV passen toch wel 5 tot 7 kleine en grote passagiers. De kinderen passen makkelijk op de achterbank en het is geen probleem om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. Je brengt ze snel naar sport of een gezellig feestje. Of wat te denken van die pubers, met de Volkswagen Touran drop je ze snel op een van hun favoriete festivals.

 

 
 
 
 
 

Volkswagen Touran 2003 de ‘missing link’

Een nieuw model ontstaat vaak omdat twee Volkswagen modellen niet overlappen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een uitbreiding van het modellen aanbod. In dit geval was er een gat ontstaan tussen de kleine auto’s en de grotere Sharan en dan komt de Touran in beeld. Op dat moment was er ook al een MPV-trend gaande en de concurrentie gaf hieraan gevolg met de Renault Scénic, Opel Zafira en Ford Focus-C. Tijd voor de Duitse autofabrikant om met de Volkswagen Touran 2003 zo snel mogelijk in te stappen.

Volkswagen Touran modellen Vaartland

Volkswagen Touran modellen door de jaren

De Volkswagen Touran auto heeft zijn naam gekregen door heel iets simpels te doen. De Duitsers hebben de woorden ‘Touring’ en ‘Sedan’ gecombineerd. De Volkswagen Touran 2006 is de eerste Volkswagen die voorzien wordt van de ParkAssist, hierdoor wordt parkeren op smalle parkeervakken net wat makkelijker gemaakt. Ook krijgt de MPV een facelift waardoor hij weer meer op de andere modellen van Volkswagen gaat lijken. De Volkswagen Touran 2007 is eigenlijk meer een CrossTouran hij staat 12 mm hoger op de wielen en het exterieur wordt luxer. Met de Volkswagen Touran 2010 pakt de autofabrikant het wat groter aan en naast een nieuw front is ook de achterkant moderner gemaakt en zijn technische aanpassingen doorgevoerd. De Volkswagen Touran is niet meer nieuw te bestellen maar je kunt altijd opzoek gaan naar de Volkswagen Touran 2018 of Volkswagen Touran 2019.

Volkswagen Touran specificaties veel ruimte, heel veel ruimte

De Volkswagen Touran is een echte familieauto en het is niet vreemd dat hij in deze groep erg populair is. Naast de 5 of 7 passagiers die je in deze MPV met gemak vervoert, zit ook de bestuurder riant door de hoge zit. En de Isofix-voorbereiding op de achterbank voor wel 3 kinderzitjes maakt de autorit ook voor kleintjes in het gezin veilig. Veel ruimte nodig omdat je iets wilt verhuizen of veel koffers mee wilt nemen? Afhankelijk van de benodigde ruimte klap je de stoelen naar beneden. Hierdoor creëer je wel tot 1.980 liter bagageruimte. 

En als je je handen toch vol hebt met boodschappen dan is het enige wat je hoeft te doen je voet onder de auto zwaaien en dankzij de ‘Easy Open’ gaat de achterklep vanzelf open.

 

 

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Touran

Plus- en minpunten van de Volkswagen Touran

+ Rijgedrag
+ Wegligging
+ Stil
+ Riante beenruimte

- Discovery Pro System te veel handelingen nodig
- Windgevoelig bij hoge snelheden

De elektrische toekomst van het Duitse merk

Helaas zal er van de Volkswagen Touran geen elektrische variant komen maar Volkswagen komt wel met een nieuwe concept car voor de iconische T1. Het gaat wel even wat jaren terug maar tijdens de hippie tijd was dit een heel populair vervoermiddel. De ID. BUZZ biedt volop ruimte aan het gezin of vrienden, en misschien kun je hem wel ombouwen tot een kampeerwagen zoals met de T1 ook vaak is gebeurd. Het is nog wel even wachten voordat de ID. BUZZ te koop is maar tot die tijd kun je, samen met je gezin, volop genieten van de Volkswagen Touran 2019 of een iets ouder model.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl