Contact met Vaartland.nl

 

Renault Scénic | de eerste MPV in Europa

Een jaar nadat de Renault Scénic 1996 geïntroduceerd wordt aan het grote publiek, is deze stijlvolle crossover MPV al verkozen tot ‘Auto van het jaar 1997’. Dat is een groot compliment voor een unieke auto, zeker voor die tijd, maar nog steeds valt de Renault Scénic in de categorie bijzondere auto’s. De Franse autofabrikant is de eerste autobouwer die het aandurft om met een MPV op de Europese markt te komen. Het wordt de Renault Scénic. Dit model wordt eerst nog ondergebracht onder de Renault Megane serie maar dat verandert al snel met de introductie van de Renault Scénic 1999, vanaf dat jaar gaat het model zelfstandig verder onder zijn eigen naam. De Renault Scénic wordt al snel een publiekslieveling, het is een geriefelijke auto die veel ruime biedt en ook nog een aantrekkelijk prijskaartje heeft.

 
 
 
 
 

Renault Scénic handig voor de hele familie

De hoge zit zorgt voor een goed overzicht op het verkeer, verkeerssituaties kunnen door de bestuurder snel ingeschat worden, de kinderen zitten veilig op de achterbank en nog steeds is er voldoende zitruimte. Voor opa en oma bijvoorbeeld, ondanks hun wat hogere leeftijd kunnen zij makkelijk in- en uitstappen, en een uitstapje naar het strand of de dierentuin is voor de kinderen een nog groter feest.

Renault Scenic Vaartland 2

Comfortabele familie- en zakenauto

Of het nu de Renault Scénic 2004 of de Renault Scénic 2017 is, eigenlijk maakt de leeftijd van deze auto niet uit, je manoeuvreert heel relaxed en soepel over het wegennet in ons eigen land of het buitenland. Het is niet voor niets dat de Renault Scénic op de 5e plaats in de Renault occasionlijst staat. Ook als zakenauto leent de Renault Scénic zich perfect. Of je nu regelmatig meer personen vervoert of juist kiest voor een ruimte auto waar je comfortabel in kunt zitten en voldoende laadruimte hebt. Deze MPV is ervoor gemaakt.

Renault Megane Scénic 2018 de verleidelijke crossover

De mooie crossover MPV de Renault Scénic heeft een nieuw uiterlijk gekregen en het moderne design doet menig Scénic liefhebber smullen. Gelukkig is er voor de liefhebbers van de vroegere generatie Renault Scénic ook de 2003 Renault Megane Scénic en de 2004 Renault Megane Scénic, de tweede generatie crossover.

De Scénic is niet voor niets een verleider, menig autoliefhebber wordt getrokken naar de Renault SUV, deze MPV moet iets beter zijn best doen om aandacht te krijgen en je vraagt je af waarom. De SUV is gebouwd om off-the-road te rijden en dat is bij een MPV niet het geval. De Renault MPV is gemaakt om comfortabel te rijden, veel te vervoeren en eigenlijk vooral handig in gebruik te zijn. En dat bewijst deze MPV met al zijn opbergvakken en koffiehouders zowel voor de bestuurder, de bijrijder als zijn passagiers op de achterbank.

Renault Scenic Vaartland

De MPV Renault Scénic specificaties

Het Renault Scénic model leent zich bij uitstek om meerdere personen (tot wel 7 passagiers in de Renault Grand Scénic) te vervoeren alhoewel zoals de naam eigenlijk aangeeft is de Multi Purpose Vehicle meer dan dat. Helemaal als je weet hoeveel er in de bagageruimte van de Renault Scénic past. Gebruik je de 3e zit rij niet dan heb je nog meer laadruimte. De ideale auto om met het sportteam op pad te gaan, als je vaak spullen moet vervoeren of gewoon lekker met het hele gezin ontspannen op vakantie wilt.

De Renault Scénic 2019 heb je in verschillende uitvoeringen, zoals het instapmodel Life gevolgd door Limited, Intens, Bose en Initiale Paris. De laatste is de hoogst geprijsde Scénic geleverd met de Easy Park Assistent.

De motoren variëren van een TCe 115 voor het instapmodel (115 pk) tot een TCe 160 voor de luxe en meest krachtige Scénic (160 pk). Voorkeur voor een dieselmotor? Dan heb je een keuze uit de Blue di120 en de Blue dCi 120 EDC, de EDC vind je in de Renault Grand Scénic.


Bekijk huidige aanbod Renault Scénic

Plus- en minpunten van een Renault Scenic

+ Hoge zit
+ Makkelijk in- en uitstappen
+ Goed zicht door grote ruiten
+ Opklaptafeltjes bij de achterbank

- Krappe derde zit rij
- Mindere wegligging door zachte vering
- Lastig inparkeren door formaat

Renault Scénic klaar voor de toekomst

Het meest luxe model de Renault Scénic 2019 de Initiale Paris is een technologisch hoogstandje. Met exclusief rijgedrag en een uiterst comfortabel zitcomfort is de Scénic klaar om het nieuwe decennium vol vertrouwen in te rijden. Ben je op zoek naar dit type auto maar liever van een ander merk? Kijk dan eens naar de Citroen C4 Picasso.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl