Contact met Vaartland.nl

 

Porsche Cayenne, Opvallende SUV model van Porsche

De Porsche Cayenne is het SUV model van het Duitse merk en de grotere variant van de Porsche Macan. Het is een auto waarbij je wellicht twee keer moet kijken of dit wel een Porsche is. Een sports utility vehicle heeft immers een compleet andere uitstraling en karaktereigenschappen dan de sportwagens waar het merk zo bekend om staat. Porsche richt zich met deze auto meer op gezinnen en uiteraard de zakelijke rijder. Val jij onder deze groep automobilisten? Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in deze Porsche Cayenne.

 
 
 
 
 

Voor welke bestuurder is de Porsche Cayenne 2003 bedoeld?

Veel mensen waren best een beetje verrast toen het doek van de 2003 Porsche Cayenne werd afgehaald. Een SUV (semi-terreinwagen) paste niet helemaal bij het imago van Porsche. bij het zien van de Porsche Cayenne 2003 werd wel direct duidelijk op welke groep mensen het merk zich richtte. De auto straalt immers stijl en klasse uit. Dit is een auto voor de zakelijke rijder die goed voor de dag wil komen maar ook lekker wil genieten van sportief  autorijden en zijn of haar gezin hierbij mee wil nemen. 

Hoewel het leek dat Porsche een flinke (onverharde) zijweg heeft genomen, bleek als snel dat het een juiste keuze was. De Porsche Cayenne 2004 werd goed verkocht. Het bleek inderdaad dat de zakelijke bestuurder veel interesse toonde. Zowel de Porsche Cayenne 2004 als de Porsche Cayenne 2005 werden populaire zakenauto’s. Een van de Porsche Cayenne 2008 modellen was zelfs het 200.000ste exemplaar van de auto.

De nieuwe Porsche Cayenne 2010

De uitstekende verkoopcijfers lieten het ongelijk zien van vele critici die zich afgevraagd hebben of een luxe terreinwagen wel een Porsche kon zijn. De auto vroeg immers niet om een coureur die laag op de weg zat maar om een bestuurder die hoog over de weg uitkeek. Een rit in de SUV leerde dat dit toch echt een Porsche was. Deze auto is immers veel wendbaarder en minder kolossaal dan andere auto’s uit dit segment. De gefacelifte 2008 Porsche Cayenne versterkte deze look and feel. De 2009 Porsche Cayenne die ook verkrijgbaar is in een dieseluitvoering deed dit imago wel een beetje teniet maar Porsche had geen andere keus dan deze krachtbron in de Porsche Cayenne 2009 te plaatsen, Veel zakelijke rijders kiezen voor diesel.

De nieuwe Porsche Cayenne 2010 is een auto uit de tweede generatie. Laat je hierin niet in de war brengen. Deze 2010 Porsche Cayenne lijkt erg veel op zijn voorganger. Het iets scherpere lijnenspel van de auto laat zien dat dit een next gen auto is. Deze SUV heeft echter nog meer Porsche genen. Deze auto heeft veel weg van een zeer ver doorgegroeide sportwagen. Toch een Porsche dus. 

Hoe rijdt een Porsche Cayenne 2018?

Als je wil weten hoe een sport SUV rijdt, moet je in een Porsche Cayenne 2018 plaatsnemen. Deze auto staat absoluut in voor veel rijplezier als je liefhebber bent van autorijden. De besturing is bijvoorbeeld zeer direct en de auto helt nauwelijks over. Het is een auto die bijna uitnodigt om lekker stevig door te rijden. Als je dit doet, merk je er bijna niets van als je niet op de snelheidsmeter kijkt. De auto biedt alle mogelijke comfort die je maar kunt wensen. Porsche doet hiermee zijn naam eer aan als stijlvol merk. Die snelheidsmeter lijkt rechtstreeks uit de 911 te komen. De grote toerenteller, de kleine, analoge snelheidsmeter, en de ronde display van het navigatiesysteem vormen een mooi geheel in de 2018 Porsche Cayenne. 

Porsche heeft het streven om zich op ieder gebied te verbeteren. Dit zie je niet alleen aan de wegprestaties maar ook op andere vlakken. De nieuwere modellen van de auto (vanaf de 2017 Porsche Cayenne) zijn een stuk lichter dan de oudere modellen. Het verschil is maar liefst zo’n 200 kg. Daarnaast is de Porsche Cayenne 2017 verkrijgbaar met bijvoorbeeld een achttraps automatische versnellingsbak om zo efficiënt mogelijk in verbruik te zijn.

porsche cayenne modellen vaartland

Aanbod Porsche Cayenne 2019   

Als je kijkt naar het aanbod van 2019 Porsche Cayenne modellen, zie je dat je alleen maar kunt kiezen uit automaten. De Porsche Cayenne 2014 is het laatste handgeschakelde model geweest die in productie was. Daarnaast is Porsche ook al een tijdje (vanaf 2009) gestopt met de diesel uitvoeringen. Een 2019 Porsche Cayenne is verkrijgbaar met een krachtige benzinemotor of in een hybride uitvoering. Een moderne zakenauto maakt immers gebruik van elektrische ondersteuning, zelfs een Porsche. 


Bekijk huidige aanbod Porsche Cayenne

Pluspunten van een Porsche Cayenne

+ Luxueuze zaken- of gezinsauto
+ Biedt volop ruimte
+ Levert goede wegprestaties
+ Zeer prettig weggedrag
+ Voorzien van sterke motoren 

Heb je liever een soortgelijke auto, maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de Audi SQ5.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl