Contact met Vaartland.nl

 

De Audi SQ5 – Sportief zakelijk of prive rijden in deze ruime SUV

Audi heeft verschillende SUV modellen in de modellijn en de Q5 is er daar één van. Qua formaat zit hij precies tussen de andere modellen in wat hem tot een veelzijdige auto maakt. Audi bedacht enkele jaren na de introductie van dit model dat het allemaal wel wat sportiever kon en introduceerde de SQ5. De SQ5 is de sport variant van de normale Q5 SUV. De auto is hiermee niet alleen maar geschikt voor zakelijke rijders maar maakt het privé rijden ook een stuk leuker.

 
 
 
 
 

Van de 2012 Audi SQ5 tot de Audi SQ5 2019

Het Duitse bedrijf Audi staat al jaren bekend om kwalitatief hoogwaardige auto’s. Zeker op de Europese markt hebben ze een groot aandeel. Daarbij is Audi goed in het uitbrengen van sportmodellen. Veel van de modellen uit de normale lijn hebben een S versie of zelfs een RS versie wat een nog sportievere variant is. 

Begin deze eeuw maakt de SUV zijn opmars. Audi begint met introductie van het grote model de Q7. Dit daverende succes vraagt om een vervolg en in 2008 volgt de Q5, het iets kleinere broertje van de Q7. Vier jaar later introduceert Audi de SQ5. Omdat de auto nog niet heel lang op de markt is beginnen nu pas de occasion modellen te lopen. Veel gezochte modellen zijn de Audi Sq5 2018, de Audi SQ5 2019 en de Audi SQ5 2014.

audi sq5 modellen vaartland

Audi SQ5 specificaties

De Audi SQ5 is vijfdeurs auto met veel ruimte. Of je nu je gezin mee wilt nemen of veel spullen, in beide gevallen is er genoeg ruimte. In eerste instantie werd de auto met zowel een benzine- als dieselmotor uitgebracht maar inmiddels komt de auto alleen met een dieselmotor op de markt. Het gaat hier om een 3.0 V6 turbomotor. Het vermogen van de Audi SQ5 ligt op de 347 PK en in slechts 5,4 seconden gaat hij van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km.

Op de Audi SQ5 occasions is niets aan te merken. De auto, die standaard met Quattro komt, wat de vierwielaandrijving van Audi is, heeft een stabiele wegligging. Hij is krachtig wanneer nodig en trekt snel op en haalt soepel in. Omdat hij wat kleiner is in formaat is hij nog goed hanteerbaar in de stad, zelfs smalle straatjes kom je goed door met deze auto. En desondanks kunnen er met gemak 5 personen in de auto en heeft de kofferbak een inhoud van 550 liter.

De Audi Q5 is vergelijkbaar met de BMW X3, Mercedes-Benz GLK, Land Rover Freelander, Lexus RX, Volvo XC60. Door de te kiezen voor de Audi SQ5 verslaat de auto al deze merken als het gaat om sportief rijgedrag.

Het enige nadeel is zijn aanschafprijs. De prijs van de Audi SQ5 ligt een stuk hoger dan het normale Q5 model. Dit maakt hem zeker exclusiever maar ook minder haalbaar voor een heleboel mensen. Gelukkig groeit de occasionmarkt langzaam aan zeker. Als je zoekt op de eerdere modellen als een Audi SQ5 2012, Audi SQ5 2013 of een 2017 Audi SQ5 zie je er steeds meer terug. Doordat de auto vaak zakelijk wordt gereden is hij in veel gevallen goed onderhouden en is dit een perfecte auto om tweedehands aan te schaffen, zowel voor zakelijk als privé gebruik.

 

 

Bekijk huidige aanbod Audi SQ5

Audi SQ5 uitrusting en opties

Deze stoere SUV heeft een ruime standaarduitrusting. Standaard zijn naast zijn indrukwekkende uiterlijk de volgende dingen inbegrepen:

  • Aluminium dakrails
  • Audi connect service
  • Audi drive select
  • Quattro technologie
  • Xenon koplampen
  • Sport elementen aan de buitenkant en binnenkant
  • Leren bekleding en stuur

Pluspunten van de Audi SQ5 

+ Sportief rijgedrag
+ Hoogwaardige afwerking
+ Ruim van buiten en binnen
+ Duitse technologie en kwaliteit

Qua populariteit won deze SUV het snel binnen de Audi modellijn. Het uitbrengen van een S versie maakt dat hij echt voor iedereen gemaakt is. Deze auto is stoer, ruim en is er één waarmee je graag gezien wilt worden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl