Contact met Vaartland.nl

 

BMW X3, het kleine broertje met grootse daden

De BMW X3 is de tweede generatie uit de BMW SUV familie. De auto is op de markt gebracht als het kleinere broertje van de X5 maar ontpopte zich wel snel als de grootste concurrent voor dit model. Deze X3 is de SUV die je wil hebben als je de X5 net wat te groot vindt maar wel wilt genieten van de voordelen die een SUV (sports utility vehicle, een semi-terreinwagen) biedt. Ontdek of dit kleinere broertje van de X5 en concurrent van de Audi Q5, een geschikte auto voor jou is.

 
 
 
 
 

De geslaagde introductie van de BMW X3 in 2004

De BMW X3 2004 is geïntroduceerd als opvolger van de BMW F25 X3. Deze introductie kwam op het moment dat de SUV markt nog vol in opkomst was maar dat veel mensen de “big guns” zoals de X5 eigenlijk nét wat te groot vonden. BMW had dus een perfecte timing met de introductie van deze kleinere SUV. De 2004 BMW X3 bleek direct een voltreffer. De verkoopcijfers van model E83 schoten dusdanig de lucht in dat de grootste concurrent van de grote SUV BMW in dezelfde showroom stond.

BMW X3 Vaartland

Next step: de tweede generatie BMW X3 uit (2010-2017)

De BMW X3 occasion modellen werden in eerste instantie extern voor het merk geproduceerd. De modellen van uit de tweede generatie BMW X3, die tussen de 2010-2017 in productie was, werden “thuis” in Beieren geproduceerd. Deze tweede generatie kreeg de codenaam F25. De F25 was net een maatje groter dan de E83, maar wel zuiniger. Daarnaast werden modellen als de BMW X3 2014 en BMW X3 2015 voorzien van Dynamic Driving Control. Dit is het bekende elektrische stuurbekrachtiging systeem van BMW waarmee de wensen met betrekking tot het weggedrag van de auto zeer goed kunnen worden ingesteld.

De derde generatie BMW X3 (2018), nu met plug-in hybride technologie

De derde generatie, de BMW X3 2018 kreeg de codenaam G01 mee. Er zijn 2018 BMW X3  modellen uit deze derde generatie die gebruik maken van plug-in hybride technologie ter ondersteuning van de benzine- of dieselmotoren. Daarnaast is deze auto voorzien van de nieuwste technologieën die ook in de 5-serie zijn terug te vinden. De optionele BMW-gebarenbediening, de led binnen- en buitenverlichting en het nieuwste BMW iDrive 6.0-systeem met een 12,5-inch breedbeeld touchscreen scherm monitor voor de navigatiesystemen geven een beeld van wat je van deze auto kunt verwachten.

Veel keuzemogelijkheden om een BMW X3 aan te schaffen

Volop keuzemogelijkheden als je interesse uitgaat naar een BMW X3. Je kunt een nieuw model van deze auto kopen, maar ook als tweedehands is deze auto volop te krijgen. De auto wordt vooral verkocht in de diesel uitvoering die voorzien is van een automatische transmissie. Uiteraard is de auto wel verkrijgbaar met een benzinemotor en met een automatische versnellingsbak. Daarnaast kun je kiezen uit een achterwielaangedreven auto of een four wheel drive. Deze laatste auto’s worden aangeboden als xDrive modellen. Ben je op zoek naar een sportieve versie?  Kies dan voor een M-model. De letter M staat uiteraard voor “Motorsport”. De BMW X3 wordt aangeboden in diverse naamloze basisversies maar je kunt ook kiezen voor de uitgebreide uitvoeringen die aangeboden worden onder de veelzeggende namen “Business”, “Executive” en “High Executive”. 

BMW X3 Vaartland

Wat voor auto is de BMW X3 uit 2019?

Als je besluit om een BMW X3 2019  te kopen, krijg je een auto met rijeigenschappen die je van dit Zuid-Duitse merk kunt verwachten. We nemen een 2019 BMW X3 als voorbeeld. De auto’s zijn voorzien van krachtige motoren en hebben prima rijeigenschappen. De auto stuurt lekker direct, is voorzien van een comfortabele vering en biedt alle comfort waar je als inzittende behoefte aan hebt. Uiteraard biedt de auto alle ruimte aan de bestuurder, inzittenden en hun bagage. De achterbak heeft een inhoud van 550 liter. Hiermee biedt deze auto niet de meeste bagageruimte maar in de praktijk is dit vaak ruim voldoende. Met betrekking tot het verbruik zal de auto je niet teleurstellen. De BMW X3 2019 verbruikt 1 liter brandstof om je zo’n 12 kilometer verder te brengen.   

Als we een nadeel van de auto moeten benoemen, is het misschien het geluid dat de auto maakt als je even flink het gaspedaal intrapt. De auto maakt dan vanzelfsprekend wat meer geluid maar bij veel autoliefhebbers klinkt dit weer als muziek in de oren en is dit juist een reden om de 2019 BMW X3 te kopen. 

Bekijk huidige aanbod BMW X3

Pluspunten van een BMW X3

+ Zeer comfortabel weggedrag
+ Basis motor al relatief krachtig
+ Directe besturing
+ Prettig afgeveerd
+ Voldoende bagageruimte

Veelgestelde BMW X3 vragen

Wat kost een nieuwe BMW X3?

De prijslijst van de BMW X3 begint bij 65.581 euro voor de BMW X3 xDrive30e. Dit is een van de top BMW X3 modellen. Dit komt door ons voordelige belastingsklimaat voor hybrides waardoor de BMW X3 xDrive30e goedkoper is dan de half zo krachtige BMW X3 sDrive18d.

Hoeveel pk heeft de BMW X3?

De BMW X3 heeft minimaal 150 pk in de BMW X3 sDrive18d en maximaal 510 pk in de X3 M.

Hoe groot is een BMW X3?

De 2021 BMW X3 is 4.7 meter lang en 1.8 meter breedte (exclusief de spiegels).

Hoe zwaar is een BMW X3?

Afhankelijk van de uitvoering weegt een BMW X3 tussen de 1.775 en 1.985 kg.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl