Porsche Boxster, kruising tussen boxer en roadster

De Porsche Boxster is een tweepersoons sportwagen van het Duitse merk. Het model is niet de meest bekende Porsche die het merk heeft uitgebracht. Daarnaast is het model ook bekend onder de naam Porsche 718 wat uiteraard ook verwarrend kan werken maar dat dit Porsche model een klassieker is, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. Lees hier alles over deze kruising tussen een boxer en roadster.

 
 
 
 
 

Porsche Boxster 2018, wat kun je verwachten?

De naam Porsche Boxster is ontstaan door de eenvoudige samensmelting van de naam van de motor, een boxermotor, en het model van de auto, een roadster. Omdat dit niet het meest bekende model is, zul je jezelf misschien afvragen wat bijvoorbeeld een Porsche Boxster 2018 voor auto is. Een Porsche Boxster is een open tweezitter. Het is een sportief model zoals past bij een Porsche. De zescilinder boxermotor is direct achter de inzittenden geplaatst en drijft de achterwielen aan. 

De auto heeft een soft top, dus een linnen dak. Het is een auto waarmee je heerlijk van het mooie weer kunt genieten. Een voertuig waarin je samen met je partner een stuk gaat rijden, naar het strand gaat of een weekendje weg kunt. Dit laatste is absoluut mogelijk want de bagageruimte, die je in deze auto voorin kunt vinden, biedt voldoende ruimte om een forse koffer in te plaatsen en achterin (dus achter de motor), kun je nog een kleinere tas kwijt. Heb je toch liever een Porsche met veel ruimte? Kies dan voor de Porsche Macan.

De Porsche Boxster 2000, de eerste generatie met facelift

De Porsche Boxster is in 1996 op de markt gekomen als een goedkopere variant van de bekende 911. Porsche wilde het merk met deze auto bereikbaarder maken voor meer mensen.  Dat het merk hierin geslaagd was, bleek wel uit de verkoopcijfers. De Porsche Boxster 1997 en de Porsche Boxster 1998 verkochten direct goed. 

De 1998 Porsche Boxster verkoopaantallen waren het signaal dat Porsche met een gerust hart met een facelift kon komen. Het merk deed dit in de kenmerkende stijl. De Porsche Boxster 2000 kreeg een krachtigere motor. Het basismodel van de 2000 Porsche Boxster kreeg een 2.7 liter motor, het “S” model zelfs een 3.2 liter krachtbron (252 pk). 

De ontwikkelingen van de Porsche Boxster 

De ontwikkelingen van de Porsche Boxster volgden elkaar in een relatief hoog tempo op. De Porsche Boxster 2005 was een auto uit de tweede generatie en de 2012 Porsche Boxster was de auto uit de derde generatie. De Porsche Boxster 2019 is een auto uit de vierde generatie (op de markt sinds 2016) maar dit model kreeg een andere naam mee: 718 Boxster. Een verwijzing naar de succesvolle racewagens uit de jaren 50 en 60 van het merk.

Wat je kunt verwachten van een 2019 Porsche Boxster 718

Een 2019 Porsche Boxster 718 is een auto met een moderne vormgeving. De auto biedt voldoende plek voor de inzittenden, ook als je wat langer bent. Het interieur straalt kwaliteit uit en doet niets onder voor de 911. De klep van de cabriolet is eenvoudig met één druk op de knop te openen en te sluiten. 

Dat de Porsche Boxster motor in het midden van de auto is geplaatst merk je duidelijk. Het motorgeluid is goed hoorbaar, zeker als het dak open is. Het voordeel van het feit dat de motor in het midden is geplaatst is dat de auto een perfecte gewichtsverdeling heeft. Dit merk je in het rijgedrag. De wegligging is zeer goed en de auto daagt de bestuurder bijna uit om er lekker stevig mee door te rijden. De auto reageert vrij direct op de besturing en is vrij stug afgeveerd. Dit zijn precies de ingrediënten die je verwacht van een sportieve auto. 

porsche boxter modellen vaartland

Porsche Boxster motoren, het verschil tussen met een Porsche Boxster 2017

Het grote verschil tussen een nieuwe Porsche Boxster en een Porsche Boxster 2017 zal je misschien verrassen. Het merk heeft een opvallende keuze gemaakt met betrekking tot de Porsche Boxster motoren. De 2017 Porsche Boxster (en de oudere modellen) zijn standaard voorzien van een zescilinder motor. Voor de nieuwere modellen heeft Porsche teruggegrepen naar viercilinder motoren. Hiermee is de auto betaalbaarder geworden in zowel de aanschafprijs als in het gebruik. Dit hoef je zeker niet te zien als concessie. De viercilinders zijn dankzij geavanceerde turbo techniek sterker dan de zescilinders die ze vervangen. Het blijft een Porsche! 

 

Bekijk huidige aanbod Porsche Boxster

Pluspunten van de Porsche Boxster

+ Scherpe prijsstelling in vergelijking tot andere modellen
+ Sportief model
+ Biedt verrassend veel ruimte
+ Uitstekende rijeigenschappen
+ Stijlvolle auto

Heb je liever een soortgelijke auto, maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de BMW Z4.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl