Contact met Vaartland.nl

 

Volvo XC90 groots en luxe

In Amerika houden ze van grote luxeauto’s. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar de robuuste en toch elegante Volvo XC90 2003 groot is. In Amerika worden de hoogste verkoopcijfers gehaald, alhoewel menig automerk in Nederland ook met jaloerse ogen naar de Volvo XC90 modellen zal hebben gekeken, want ook in Nederland is dit model heel erg populair gezien de wachtlijst van de 2003 Volvo XC90 en de 2004 Volvo XC90.

De Volvo XC90 is de familieauto bij uitstek en als de hele familie is ingestapt is er nog steeds plaats om vriendjes of vriendinnetjes van de kinderen mee te nemen. De vijf of zeven persoons Volvo XC90 SUV geeft heel veel ruimte aan alle passagiers en is een stuk groter dan zijn broertjes, de XC40 en XC60. Zelfs de 3e zitrij is uitermate geschikt voor de niet al te lange medemens. De riante XC90 is super ruim en bij uitstek geschikt als vakantieauto met de flexibel in te delen bagage- en passagiersruimte en voor het gemak voorzien van een hoge instap. Maar de Volvo XC90 koop je niet alleen voor de ritjes van de kinderen of de familievakantie. De luxe en ruime SUV scoort ook zakelijk en is een grootse zakenauto waarvan het succes afstraalt, met deze SUV kom je bij elke afspraak goed voor de dag.

 
 
 
 
 

Volvo XC90 Modellen

De eerste generatie Volvo XC90 modellen beslaat een langere periode die begint met Volvo XC90 2002 en loopt tot de Volvo XC90 2014. Pas met de Volvo XC90 2015 komt er een geheel nieuwe generatie XC90 aan en de fans konden niet wachten. Binnen 47 uur waren de 1.927 ‘First Editions’ online uitverkocht. Het exterieur van deze uitvoering was een beetje veranderd, het interieur werd groter aangepakt en toonde nog luxer met mooie sierlijsten en bekleding van zachte materialen en prachtige stiksels, kortom chique is hier het juiste woord. Medepassagiers op de 2rij kunnen hun eigen klimaat regelen en als ze het koud hebben zetten ze de stoelverwarming aan. Wie wil er nu niet meer op de 2rij plaatsnemen.

Volvo XC90 modellen Vaartland 1

 

Volvo XC90 motor

De2019 Volvo XC90 is verkrijgbaar met een viercilinder 250 pk benzine- of 235 pk dieselmotor. Waarbij de laatste is uitgevoerd als mild hybrid diesel. De mild hybrid technologie is een geïntegreerde startergenerator die ervoor zorgt dat de Volvo XC90 2019 nog soepeler van stilstand naar rijden gaat. De startergenerator zorgt ervoor dat de motor minder belast wordt waardoor er minder brandstof verbruikt.

Leg je veel km’s af en wil je liever 100% diesel rijden dan heb je de keuze uit de Volvo XC90 2005 tot en met Volvo XC90 2018 modellen.

Volvo XC90 specificaties in verschillende uitvoeringen

De Volvo XC90 is er in de premium Business Pro, de luxe Inscription en sportieve R-Design uitvoering. De Volvo XC90 specificaties verschillen onderling waarbij de R-Design de meest luxe en sportieve uitvoering is met speciale comfortabele R-Design stoelen en glanzende accenten die het exterieur en interieur verrijken. Alle drie de SUV’s hebben de geavanceerde technologie waarbij de ontwerpers voor de Inscription en R-design nog een stapje verder zijn gegaan. De veiligheidssystemen zijn op elk Volvo XC90 model standaard, ongeacht de uitvoering, wel zo fijn en veilig rijden.

Bekijk huidige aanbod Volvo XC90

Plus- en minpunten van de XC90 Volvo

+ Veiligheid
+ Bijzonder stil (Volvo XC90 2019)
+ Goede luchtvering (vanaf 2015)
+ Comfort

- Brandstofverbruik (diesel)
- Minder wendbaar in smalle straatjes

Volvo XC90 klaar voor de toekomst

Volvo heeft de dieselmotoren al vervangen door de mild hybride. De van oorsprong Zweedse autofabrikant weet als geen ander dat de manier waarop men rijdt impact heeft op het milieu met dit in het achterhoofd zijn de B5 Mild Hybrid en de T8 Plug-in hybrid geïntroduceerd.

Wil je toch liever een soortgelijke auto van een ander merk? Kijk dan eens naar een BMW X5 of Audi Q7.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl