Contact met Vaartland.nl

 

BMW X5, de allereerste SUV van BMW

De BMW X5 is het allereerste SUV model van BMW. Het Duitse merk bestormde in 1999 de SUV markt met de eerste generatie van de X5. In de generaties die hierop volgden, is een duidelijke overtreffende trap te zien. De modellen werden niet alleen voorzien van de nieuwste technologieën en voorzieningen om de CO2 uitstoot binnen de perken te houden maar groeiden ook in afmeting. Het is een auto waarin je jezelf op de meest comfortabele- en ruime manier kunt  verplaatsen en die te vergelijken is met andere luxe SUV's zoals de Volvo XC90, en Audi Q7. Een ideale auto voor grote gezinnen dus. Welke X5 spreekt jou het meeste aan?

 
 
 
 
 

Info over de BMW X5

Voordat we je vertellen wat voor auto de BMW X5 occasion is, lijkt het ons goed om je eerst wat specifieke info over de auto te geven. De BMW X5 1999 is het eerste model uit een inmiddels flinke X familie. De auto was een innovatief model, de SUV markt kwam immers pas begin deze eeuw in opkomst. De X5 was dan ook een van de eerste cross-over modellen, waarbij er sprake is van een kruising tussen een SUV en een stationwagen. 

Omdat de term SUV misschien wat log over zou komen op de automobilist, besloot BMW de auto als Sport Activity Vehicle (SAV) aan te prijzen. Deze keuze werd gemaakt om het vermogen van de auto op de weg (ondanks zijn formaat) te benadrukken. Hiermee gaf BMW aan dat de X5 een echte BMW is maar dat het merk een zijstraat is ingeslagen die nog aangelegd moest worden.

BMW X5 Vaartland

Waarom de verkoopcijfers van de X5 rond 2003/ 2004 zo snel stegen

Dat BMW de juiste afslag heeft genomen met de X5, bleek wel uit de sterk stijgende verkoopcijfers van de BMW X5 2003 en de BMW X5 2004. De stijging in de verkopen lag in lijn met de sterk stijgende populariteit van de SUV markt. Steeds meer automobilisten toonden interesse in de semi-terreinwagens. Wellicht kwam dit doordat veel grote autofabrikanten een SUV model op de markt brachten. BMW was hierin al wat verder vooruit: in 2003 kreeg de X5 voor het eerst een facelift. 

De groeicurve naar de vierde generatie BMW X5 uit 2018

Als je op zoek bent naar een tweedehands BMW X5, zul je merken dat het merk in een vrij hoog tempo een aantal generaties van de X5 uitgebracht. De tweede generatie van de auto verscheen in 2016. De BMW X5 2016 werd standaard voorzien van het bekende iDrive infotainmentsysteem en een optionele mogelijkheid om gebruik te maken van een derde zitrij zodat je met 7 personen in de auto plaats kunt nemen. 

De derde generatie werd uitgebracht in 2013. De BMW X5 2013, de BMW X5 2014, de BMW X5 2015 en de latere modellen zijn ook leverbaar in een plug-in hybride uitvoering. De BMW X5 2018 uit de vierde generatie wordt alleen aangeboden als vierwielaangedreven automaat maar dit laatste zal je niet verbazen want alle modellen die sinds 2007 zijn uitgebracht zijn automaat uitvoeringen. Het is een auto die weer een stukje gegroeid is. Om de groeicurve van de BMW X5 in beeld te brengen: de 2018 BMW X5 heeft een lengte van 4,92 meter en is slechts 17 centimeter korter dan de X7, het langste model uit de X-familie. 

Wat voor auto is de BMW X5 die sinds 2019 in de showroom staat?

Als je je afvraagt wat voor auto een BMW X5 2019  is, kunnen we dit het beste omschrijven als een auto waarmee een gemiddeld gezin op een comfortabele manier mee op vakantie kan, zonder spullen thuis te hoeven laten omdat het niet past in de 2019 BMW X5. Laten we bij het begin beginnen en dat is het comfort. Dit is zoals we van BMW gewend zijn. De auto heeft een luxe inrichting en zeer comfortabele stoelen die op iedere gewenste manier in te stellen zijn. Hoewel dit, zoals aangegeven, niet de grootste SUV is, biedt de auto veel ruimte. Ook achterin is er voldoende ruimte voor de wat langere passagiers. Met betrekking tot de kofferruimte zul je jezelf afvragen waarom BMW grotere SUV modellen heeft uitgebracht. Achter de in twee delen openende achterklep heb je de beschikking over 650 liter met derde zitrij en 1.860 liter zonder deze zitvoorziening.

Het rijgedrag van de BMW X5 hebben we al verklapt. De SUV heeft een dynamisch karakter. Dit wordt versterkt als de auto beschikt over vierwielbesturing, een van de opties waarvoor in latere modellen gekozen kan worden. Het is een auto die prettig geveerd is, een scherpe besturing heeft, direct reageert op het gas- en rempedaal en voorzien van een achttrapsautomaat die een soepele overgang heeft. Met betrekking tot de wegprestaties is het goed om te weten dat de krachtige motor je op dit gebied niet zal teleurstellen. Mocht je twijfelen, kies dan het M model. Dit is de sportieve uitvoering van de X5 waarmee het kenmerkende karakter van BMW nog meer tot uiting komt.

Bekijk huidige aanbod BMW X5

Pluspunten van de BMW X5

+ Ruime auto
+ Comfortabel ingericht
+ Biedt uitstekende wegprestaties
+ Heeft een hoogstaand rijcomfort
+ Voorzien van geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl