Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Tiguan is een beest van een auto

De Volkswagen Tiguan heeft zijn naam, een combinatie tussen een tijger en een leguaan, te danken aan de lezers van een Duits automagazine. Om een naam te bedenken voor deze compacte SUV werd er een prijsvraag uitgezet. Deze stoere en vooral krachtige wagen doet zijn naam eer aan.

 

 
 
 
 
 

De ideale familieauto

De in 2007 gepresenteerde Volkswagen Tiguan beschikt over de degelijke betrouwbaarheid en het goede rijcomfort waar Volkswagen groot mee is geworden. Niets voor niets wist deze stoere bolide de maximale EuroNCAP score van 5 sterren te behalen. Ook de techniek en het interieur laat niets te wensen over. En aan ruimte geen gebrek. Doordat de Volkswagen Tiguan de mogelijkheid, optie vanaf de tweede generatie, biedt voor 7 personen, is het de perfecte gezinsauto waar je ook zakelijk uitstekend mee voor de dag kan komen.

Compacte SUV met typische VW-trekjes

De eerste generatie heeft technisch gezien veel weg van zijn broers Golf en Passat, met het verschil dat de Volkswagen Tiguan zich gemakkelijk off-the-road laat besturen. Tijdens de facelift in 2011 werd het uiterlijk iets stoerder door de hoekige koplampen, ook werd de SUV 20 mm kleiner. De Volkswagen Tiguan 2016 behoort tot de tweede generatie en biedt met de AllSpace uitvoering ook de mogelijkheid om drie rijen stoelen te plaatsen, waardoor er voor 7 personen plaats is. Kenmerkend is dat vanaf dit bouwjaar de Volkswagen Tiguan met twee verschillende wielbases leverbaar is. Misschien moet je er een meetlint bijhouden maar generatie twee is weer iets langer, breder en lager dan zijn voorganger.

Volkswagen Tiguan modellen Vaartland

Volkswagen Tiguan 2017

Door de populariteit van de Tiguan durfde Volkswagen het aan om een limited-editie uit  te brengen, de Volkswagen Tiguan Limited. Waar gelimiteerde uitvoeringen meestal buitensporig zijn, is juist deze erg gelimiteerd. Met 6 versnellingen telt deze uitvoering maar liefst twee versnellingen minder. Ook op het infotainmentsysteem is bezuinigd en deze beschikt over minder functies. Waarom dan toch deze Tiguan Limited kopen? Omdat dit de goedkoopste uitvoering is en het onderlinge prijsverschil is fors te noemen. Je hebt wellicht iets minder versnellingen, maar je rijdt nog steeds een beest van een auto.   

Volkswagen Tiguan Allspace 2017

Aan de Volkswagen Tiguan AllSpace die zich eind 2017 liet zien, is niets gelimiteerd. Deze Allspace is, zoals de naam al doet vermoeden, langer met wel 21,5 cm ten opzichte van de gewone Volkswagen Tiguan 2017. De optionele drie rijen stoelen biedt plaats voor 7 personen, dus aan ruimte nooit meer gebrek. Ook de kofferbak biedt met 700 liter alle allspace om de skispullen, kampeergerei of hutkoffers mee te nemen. Dit specifieke model is perfect als gezinsauto. Alle vriendjes en vriendinnetjes kunnen gemakkelijk mee en door de veiligheid die deze krachtige auto biedt, weet je ook zeker dat je ze weer veilig thuis bij hun ouders kan afleveren. De Allspace is een stuk duurder in aanschaf, maar biedt dan ook veel meer ruimte.

Volkswagen Tiguan specificaties

De 2019 Volkswagen Tiguan kent vier uitvoeringen, waarvan alleen de Trendline, de voordeligste uitvoering, over vierwielaandrijving beschikt. De andere uitvoeringen Comfortline, HighLine en Platinum beschikken over de zogenoemde 4motion vierwielaandrijving, het voordeel hiervan is dat de krachten over de wielen worden verdeeld. Handig als je op een zachte achtergrond rijdt. Verkrijgbaar met een 1.5 TSI of een 2.0 TSI benzinemotor of als 2.0 TDI Diesel is de Volkswagen Tiguan 2019 een sterke concurrent van onder andere de Audi Q3, BMW X1 of de Nissan Qashqai.

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Tiguan

Plus- en minpunten van de Volkswagen Tiguan

+ Veilig
+ Ruim
+ Snel en krachtig
+ Comfortabel in alle opzichten

- Duur in aanschaf

Plug ‘m er in

De nieuwe Volkswagen Tiguan wordt een plug-in hybride. Volkswagen werkt hard aan het elektrische SUV-gamma en de voorspelling is dat we deze volgend jaar al in het echt mogen aanschouwen. De krachtige en snelle SUV zal over de nieuwste technologie beschikken. Heel veel is er op dit moment nog niet over bekend, maar we wachten met elektrische spanning af op de lancering.

Veelgestelde Volkswagen Tiguan vragen

Hoeveel kost de Volkswagen Tiguan?

De benzine Volkswagen Tiguan is verkrijgbaar vanaf 40.190 euro.

Wat kost een Tiguan hybride?

De Hybride Volkswagen Tiguan is verkrijgbaar vanaf 48.190 euro.

Is Tiguan een SUV?

De Tiguan is een hele succesvolle SUV van Volkswagen.

Hoeveel pk Tiguan R Line?

De Volkswagen Tiguan R-Line heeft een maximum vermogen van 150 pk.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl