Contact met Vaartland.nl

 

Qudi Q3 - Een compacte SUV met de luxe van Audi

Audi heeft eigen lijn met SUV modellen, de Q3, Q5 en Q7 waarvan de Q3 de kleinste is. Deze sportback heeft een sportief uiterlijk en biedt de praktische eigenschappen van een SUV. Je kunt deze auto het beste omschrijven als een stads-SUV. Ben je op zoek naar een echte terreinwaardige auto dan zou je eerder uitkomen bij de grotere varianten, de Q5 & Q7. Dit betekent niet dat de Q3 niet de perfecte auto is voor intensief dagelijks gebruik. Hard rijden kan zeker met dit hoogwaardige model en door de semi-zelfrijdende functie kun je dit ook nog eens op een veilige manier doen.

 

 
 
 
 
 

Beschikbare Audi Q3 modellen

Omdat de introductie van de Audi Q7 vanaf het begin een daverend succes is, en de Q5 dit zelfs overtrof, wordt er nogmaals een kleinere variant aan de lijn toegevoegd. De Q3 wordt in 2011 op de markt gebracht door de Duitse autofabrikant Audi. Technisch gezien is deze auto het meest verwant aan de Volkswagen Tiguan, de Audi TT en Audi A3 occasions door het gebruik hetzelfde onderstel en of dezelfde onderdelen.

Audi q3 modellen vaartland

Audi Q3 modellen eerste generatie

Aan het einde van de 2014 krijgt de Audi Q3 zijn eerste facelift. Een nieuwe grille, andere bumpers en koplampen met LED- dagrijverlichting zijn terug te vinden bij dit nieuwe Audi Q3 2014 model. Doordat dit laatste model schoner is dan zijn voorganger, is het negatieve impact op het milieu kleiner.

De tweede facelift volgt al in 2016. Bij de 2016 Q3 en 2017 Audi Q3 is het verschil tussen de sport en de normale varianten beter benadrukt. De S-line zelf is ook vanaf deze verandering een stuk sportiever geworden. Het competition pakket wat hierbij is uitgebracht voegt hoogglans zwarte onderdelen aan de auto toe zoals de grille, spiegelkappen en dakrails.

Audi Q3 2018

Zeven jaar na de introductie van het eerste model wordt de tweede generatie uitgebracht. Deze Audi Q3 2018 is langer, breder en hoger dan zijn voorganger. Dit levert natuurlijk ook meer ruimte op in de binnenkant van de auto. Zowel voor- als achterin is er meer ruimte gecreëerd. De inhoud van de bagageruimte is nu 530 liter, schuif je de achterbank naar voren dan loopt dit zelfs op tot 675 liter. De 2018 Audi Q3 oogt daarbij sportiever en de wielkasten zijn breder zoals bij de RS modellen al het geval is

De Audi Q3 is naast de standaard variant ook leverbaar als de sportieve uitvoering, de Q3 RS en de Q3 RS performance. Deze laatste is zowel de snelste als ook de duurste in zijn klasse.

Audi Q3 specificaties

De Q3 is de kleinere versie van de Q5 & Q7 en lijkt op sommige fronten meer op een hoge hatchback dan op een SUV. Daarbij oogt hij iets ronder dan zijn grotere varianten. Ondanks dat hij een iets hogere zit heeft dan de gemiddelde hatchback biedt deze auto misschien niet het overweldigende SUV gevoel wat zijn grotere broers wel geven. De binnenruimte wordt wel vaak als erg positief benoemd door de ruimte voorin en een bovengemiddelde bagageruimte.

Audi Q3 motoren

De Audi Q3 kent 9 benzinemodellen en 8 diesels. Bij de benzine modellen is een keuze uit 1.4 tot 2.5 motoren. Alle viercilinder motoren zijn uitgevoerd met turbo technologie. De 1.4 benzine heeft standaard voorwielaandrijving en is uitgebracht in handgeschakelde variant en automaat. Ook de 2.0 heeft voorwielaandrijving maar is ook leverbaar als Quattro variant, de vierwielaandrijving waar Audi om bekend staat. De dieselmotor wordt geleverd als 2.0 met 150 of 184 PK en is leverbaar met Quattro of S-Tronic.

Audi Q3 uitrusting en opties

Omdat de Audi Q3 nog een betrekkelijk nieuw model is, is deze vaak voorzien van de nieuwste technologieën, ook de tweedehands modellen. Er zijn diverse schermgroottes en ook stembediening zijn bij de meeste Q3 modellen inbegrepen. Internetverbinding, wifi hotspot en Google earth navigatie zijn opties die je terug kunt vinden bij de Q3. Uiteraard is zowel Apple Carplay als Android Auto beschikbaar.

Standaard wordt de Audi Q3 geleverd met de volgende uitrusting:

  • ABS
  • ESP
  • Tractiecontrole
  • Bestuurders airbag
  • Passagiers airbag
  • Airconditioning
  • Elektrisch bedienbare zijruiten voor en achter
  • Stuurbekrachtiging

Bekijk huidige aanbod Audi Q3

Pluspunten van de Audi Q3

+ Sportief rijplezier
+ Hoogwaardige kwaliteit
+ SUV geschikt voor de stad
+ Duitse technologie
+ Audi occasions zijn een zogenaamd "premium" merk. De details van de auto’s en de techniek zijn ‘beter’ dan bij een normaal merk. Dit komt volledig tot zijn recht bij deze + + Kleinere SUV. Hoogwaardige afwerking en veel opties maken dit tot een mooie auto voor dagelijks gebruik zowel in de stad als op de weg.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl