Contact met Vaartland.nl

 

Peugeot 108 - Urban vernieuwing

De moderne en hippe 108 leent zich uitstekend voor druk stadsverkeer en binnenlandse afstanden. Deze trendy opvolger van de 107 is misschien niet de meest comfortabele auto die je kan bedenken, maar als stadsauto heeft hij zeker een voorsprong op zijn soortgenoten. De 108 is echt de auto voor jou als je veel kortere afstanden rijdt, een zuinige auto zoekt waarin je gezien mag worden. Want de 108 is door zijn Franse flair een charmant autootje om te zien en om in te rijden.

 
 
 
 
 

Peugeot auto als modeaccessoire 

De 108 is sinds 2015 onderdeel van het beroemde C1, 108 en Aygo trio. Samen met de Citroën C1 en Toyota Aygo is PSA Peugeot Citroën en Toyota Motor Corporation in 2005 een samenwerking aangegaan om een stadsautootje te maken. Onder de codenaam ‘citybug’ zijn er in een Tsjechische fabriek drie verschillende, maar toch vrijwel identieke mini-autootjes geproduceerd. Het was vanaf het begin af aan een succes. Enkele jaren nadat de eerste van de band af rolde, reden er al meer dan een miljoen rond. 

De Peugeot 108 2015 deed zijn intrede tijdens de lancering van de tweede generatie in datzelfde jaar. Het chassis, de motor en de elektronica zijn van alle drie de stadsauto’s hetzelfde. De 108 wordt geleverd met twee verschillende driecilinder benzinemotoren, de 1.2 liter 84 pk en de 1.0 liter met 63 pk. Rijd je voornamelijk in de stad dan is de lichtste motor de beste keuze voor jou. De zwaardere motor rijdt prettiger als je vaker langere afstanden aflegt. 

De populariteit van de Peugeot model zorgde er ook voor dat er een aantal gelimiteerde edities van de band af rolde. Zo was er enkele maanden de Roland Garros verkrijgbaar, en zijn er nog 6 andere thema’s die je kan laten aanpassen aan jouw kledingstijl. Door stickersets en ander vloerbekleding kan je je Peugeot 108 helemaal naar eigen smaak pimpen. 

Peugeot 108 2018

Denk je erover om een tweedehands Peugeot 108 te kopen? Vanwege de enorme populariteit van dit type zijn er genoeg Peugeot 108 modellen op de markt. In de meer dan vijf jaar dat dit hippe stadsautootje op de weg rijdt, is er veel vraag naar de Peugeot 108 2018 en zelfs de twee jaar oudere 2016 Peugeot 108 weet zijn weg naar de nieuwe bestuurder te vinden. 

Van pepermolen tot Peugeot automobiel

Jean-Pierre Peugeot zal toen hij met zijn beide zoons Jean-Pierre II en Jean-Frédéric in 1810 begon nooit gedacht hebben dat ruim twee eeuw later zijn naam zou prijken op de miljoenen auto’s. Begonnen met gereedschappen en horlogeveren duurde het een poos voordat de overstap naar automobielen werd gemaakt. Gelukkig voor ons is dat wel gebeurd, want tot op de dag van vandaag hebben we plezier van dit Franse automerk dat zich door de elegantie en souplesse laat kenmerken. Als herinnering aan hun marktkoopdagen worden ook de pepermolens nog steeds verkocht. Ze staan hoog aangeschreven en toprestaurants hebben graag de Peugeot- pepermolens op hun tafel staan. 

 

 

Bekijk huidige aanbod Peugeot 108

Plus- en minpunten van een Peugeot

+ Zuinig 
+ Betrouwbaar
+ Hip uiterlijk
+ Soepel rijgedrag

- Comfort laat te wensen over
- Niet voor langere afstanden

De toekomst is elektrisch voor Peugeot

Evenals zijn voorganger komt er ook van de Peugeot 108 geen opvolger. De milieueisen die vandaag de dag gesteld worden aan dit type auto, maken het voor de fabrikanten niet rendabel. Daarnaast is de vraag naar elektrische auto’s enorm toegenomen de laatste jaren en de verwachting is dat dit ook zal blijven stijgen. Peugeot timmert hard aan de weg en voegt vooruitstrevende modellen toe aan het plug-in hybride assortiment. Juist de semi-elektrische aandrijving biedt de bestuurder veel mogelijkheden. Ook op het gebied van volledige elektrische aandrijving staat Peugeot niet stil, zoals de conceptcar de 508 Sport engineered tijdens de Autosalon in Brussel liet zien. Hiervan gaan we ongetwijfeld meer zien. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl