Contact met Vaartland.nl

 

De Mercedes Benz modellen – The Best or Nothing

Luxe auto’s, bestelbusjes, grote bussen, touringcars en vrachtauto’s: Mercedes Benz maakt het allemaal. Als onderdeel van Daimler AG levert het Duitse bedrijf een breed scala aan voertuigen. The best or nothing is de slogan van Mercedes als het gaat om de luxe personenauto’s. Het Mercedes-Benz merk staat voor luxe en biedt goede kwaliteit.

Mercedes-Benz Occasions 

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Mercedes-Benz

De Mercedes-Benz geschiedenis

Mercedes Benz is ontstaan uit twee bedrijven. Benz, de eerste autoproducent van de wereld, en Mercedes die ook sinds het einde van de 18e eeuw auto’s produceerde. In 1926 fuseerde deze bedrijven tot Daimler-Benz en besloten ze de auto’s verder te produceren onder de naam Mercedes-Benz. Zowel tijdens als na de tweede wereldoorlog verovert het Mercedes-Benz model naam in Duitsland en staat nu bekend als één van de beste autobouwers ter wereld.

Mercedes Vaartland

Het Mercedes-Benz logo

Sinds 1909 voert Mercedes-Benz hetzelfde logo. De ster met drie punten zouden verwijzen naar land, zee en lucht. De oprichter van het merk Mercedes-Benz had als doel voertuigen te bouwen voor alle drie deze elementen. Ook na de overname van Daimler-Benz is dit logo altijd gehandhaafd gebleven en tot op de dag van vandaag herkenbaar.

Mercedes-Benz model opbouw

Tot 1993 hebben alle types hetzelfde soort nummer om het model aan te duiden. De eerste twee cijfers geven de Mercedes-Benz motor inhoud aan gedeeld door 10. De letters geven aan of het gaat om een bijzondere uitvoering van de motor of carrosserie. Na de 1993 Mercedes-Benz is deze indeling niet meer van toepassing. De letter verhuizen nu naar achter het model en geven de klasse aan waarin de auto valt.

Populaire modellen Mercedes-Benz

De modellen van Mercedes Benz zijn ieder in een Mercedes-Benz klasse ingedeeld. Beginnende bij de A-klasse wat de kleinste varianten zijn loopt de modellenlijn op tot de meest luxe klasses.

Mercedes Benz doet het goed in veel klassen maar zeker de A-klasse springt er tussenuit. Deze vierdeurs auto is een compacte luxe gezinsauto maar spreekt door zijn strakke uiterlijk ook een jonger publiek aan.

Dan is ook de E-klasse erg populair. Dit zakelijke model geniet extra luxe ten opzichte van de andere modellen en is al jaren de best verkopende personen auto van Mercedes. Doordat er inmiddels meer dan 13 miljoen van zijn verkocht vind je deze auto ook vaak terug als occasion.  Juist doordat hij zowel als zakelijke auto of als familie auto gebruikt kan worden maakt dat dit een populair model is, zowel nieuw als tweedehands. De auto is momenteel verkrijgbaar als sedan, stationwagen en als 2-deurs coupe. Zoek je op 2018 Mercedes-Benz of 2019 Mercedes-Benz dan zul je van deze klasse veel varianten aantreffen.

Sportieve auto Mercedes-Benz

Sportieve auto’s biedt Mercedes ook zeker, eerst met de SLS modellen en sinds de 2014 Mercedes Benz met de AMG GT 2-deurs coupe. Maar ook in de C-klasse, E-klasse en de S-klasse brengt Mercedes sportieve cabrio modellen uit.  

Mercedes Vaartland 2

Sinds kort biedt Mercedes Benz ook elektrisch gedreven auto’s. Deze EQC modellen komen van hetzelfde platform als de traditioneel aangedreven auto’s. Een gemiddelde actieradius, goede kwaliteit en een hoge mate van afwerking kenmerken deze modellen.

Naast personenauto’s is Mercedes-Benz bekend om zijn bestelbusjes. Een reden om een busje van Mercedes aan te schaffen is wederom vaak gebaseerd op kwaliteit. De Sprinter of Vito zijn bekende modellen die al jaren goed worden verkocht en ook veel als tweedehands model verkrijgbaar zijn.

 

Bekijk huidige aanbod Mercedes-Benz

Kenmerken van het Mercedes Benz merk

+ Luxe auto’s
+ Bekende merknaam
+ Goede kwaliteit

- Hoge aanschafwaarde
- Hoge onderhoudskosten

Kwaliteit staat voorop bij Mercedes. Dit blijkt uit verschillende onafhankelijke tests en ook terugroepacties zijn er maar zelden. Daarbij voert luxe de boventoon wat in elk model terug te zien is. Van de toegankelijke A-klasse tot het luxe zakelijke segment, de sportieve cabrio’s of de goederen vervoersbussen, voor iedere rijder is er een passende auto te vinden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl