Contact met Vaartland.nl

 

Mercedes Benz Vito – De bus met dubbele cabine

De Mercedes Vito is misschien wel één van de bekendste bestelbussen die er is, samen met de Volkswagen Transporter. Deze Mercedes-Benz Vito bus is heel wat anders dan de graag geziene A-Klasse. De Vito heeft een dubbele cabine, is erg groot, maar biedt aan de binnenzijde genoeg luxe opties om rijden in deze bus tot een plezier te maken. Zakelijk is het een graag geziene auto door zijn ruimte en kwaliteit.

 
 
 
 
 

Het ontstaan van de Mercedes-Benz Vito auto

Mercedes Benz is een Duits merk dat staat voor luxe en kwaliteit. Dit hebben ze niet alleen doorgevoerd in hun personenauto’s maar ook in de zakelijke auto zoals de bestelbus. In 1996 komt de Vito voor het eerst op de markt als bus met dubbele cabine. De Mercedes Vito 2004 luidt de tweede generatie in. De bus wordt nu niet alleen meer als bedrijfsauto geleverd maar ook er komt ook een passagiersvariant op de markt. De laadruimte wordt gedeeltelijk vervangen door zitrijen en de auto kan hiermee tot wel 9 personen kwijt. Hiermee wordt hij nog steeds meer zakelijk dan privé ingezet maar dan voor persoonsvervoer. De tweede generatie is daarbij gestroomlijnder en zuiniger, het dashboard is groter en de auto komt nu in 3 verschillende lengtes. Deze generatie loopt door tot de Mercedes Vito 2013 en krijgt met de Mercedes Vito 2010 een facelift die zijn uiterlijk nog wat moderner maakt. Mede door de hoge kwaliteit van deze auto is deze generatie nog steeds veel te vinden op de occasion markt.

Mercedes-Benz Vito Modellen Vaartland

Mercedes-Benz Vito modellen

De derde generatie daarentegen is nog een stuk populairder als het gaat om tweedehands modellen. Deze generatie start met de Mercedes Vito 2014 maar ook de Mercedes Vito 2015, Mercedes Vito 2016 en Mercedes Vito 2017 zijn nog veel gezochte modellen. 

De auto krijgt veel opties al standaard mee zoals crosswind assist, attention assist waarmee het rijden in deze relatief grote auto nog wat gemakkelijker en plezieriger wordt. De Mercedes Vito verschijnt als bus (van) en minibus met 4 deuren. Daarbij zijn er verschillende varianten beschikbaar met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Er zijn vier motoren beschikbaar en de auto is zowel handgeschakeld leverbaar en als automaat.

Mercedes-Benz Vito specificaties

De Mercedes Vito 2019 is de laatste auto uit deze generatie wanneer het nieuwste model verschijnt in 2020. De personenwagen (de Vito Tourer) had net nog een kleine facelift ondergaan. Je ziet dan ook de grootste veranderingen bij de bedrijfswagen terug. De grille is wat veranderd en er worden nieuwe wielen en kleuren toegevoegd aan de keuzelijst. Aan de binnenzijde zijn het voornamelijk cosmetische wijzigingen die plaatsvinden en het mediasysteem wat verbeterd is.

De dieselmotoren zijn nu allemaal leverbaar als een 2.0 en leveren vanaf 101 pk tot 163 pk. Er is wel een hele sterke motor toegevoegd aan de opties die 239 pk biedt en waarmee je in minder dan 8 seconden de 100 km/u haalt. De nieuwste Vito Tourer, de personenauto, heeft ook een uitgebreid pakket aan motoren en is beschikbaar met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving.

Ook nieuw is de E-Vito. Deze elektrische bedrijfswagen maakt geen gebruik meer van traditionele brandstof waardoor je volledig elektrisch rijdt. Zeker als je veel zakelijke kilometers maakt kan dit interessant zijn. Daarbij heeft deze elektrische bus een groot voordeel en dat is zijn actieradius. Waar deze bij andere modellen achterblijft is bij bij de E-Vito 420 km. Hier kun je dus met gemak grote ritten mee maken voordat je hem weer moet opladen. Is dit toch het geval dan kun je deze bus bij een snellader binnen 45 minuten opladen van 10% naar 80%, veel tijdsverlies zul je dan dus niet hebben.


Bekijk huidige aanbod Mercedes-Benz Vito

Plus- en minpunten van de Mercedes-Benz Vito

+ Stille auto
+ Veel ruimte
+ Stuurt licht

- Iets minder strak in bochten 

De Vito is een bekende bus en het is niet zonder reden dat hij al 25 jaar op de weg rijdt. De bus biedt comfort en rijgemak of je nu goederen of personen vervoert. Zijn verbruik voor een grote auto is redelijk en ook het onderhoud valt mee. Een fijne bus om lang plezier van te hebben.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl