Contact met Vaartland.nl

 

Mercedes- Benz CLA – De strakke sedan voor de young professional

De Mercedes CLA (of ook wel bekend als Mercedes-Benz CLA) is de luxe middenklasse sedan van Mercedes. Deze toevoeging aan de c-klasse van Mercedes is moderner en strakker waardoor hij een jonger publiek trekt. Hij biedt veel ruimte voorin, opties en motorkeuze. Een geschikte auto voor zakelijk rijden maar zeker ook voor privé en plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

De Mercedes CLA 2014 tot de Mercedes CLA 2019

Mercedes Benz is een luxe merk. Het Duitse bedrijf maakt al meer dan een eeuw kwalitatieve auto’s met een hoogwaardig imago. Het enige nadeel aan dit imago is dat het een oudere doelgroep trok. Dit heeft Mercedes opgelost met de introductie van de Mercedes CLA, een alternatief voor bijvoorbeeld de BMW 2-serie Grand Coupe.

Om de grootte van het model aan te duiden binnen de Mercedes familie krijgt elke auto een klasse mee. De kleinste modellen beginnen met de A-klasse en de Mercedes-Benz CLA klasse valt qua grootte onder de C-klasse, hij is zelfs nog iets groter.

 Mercedes Benz CLA

Het ontstaan van de Mercedes-Benz C-klasse auto

De sedan maakt al enkele jaren geleden zijn opmars. Het probleem waar Mercedes mee kampte begin deze eeuw was dat ze weliswaar een luxe merk zijn maar wel voor een oudere doelgroep. Om de doelgroep jongvolwassenen kennis te laten maken met Mercedes wordt in 2013 de Mercedes CLA geïntroduceerd. De CLA heeft 4 deuren en heeft een sierlijk aflopend design. Ondanks de vier deuren is er achterin niet veel ruimte voor volwassen waardoor je als je lang bent niet al te prettig zit. Ook de kofferbak ruimte is niet heel groot. Maar je kunt je afvragen of dat voor deze nieuwe doelgroep ook nodig is. Wil je gezien worden in een mooie auto die je privé of zakelijk kunt rijden dan is deze CLA wel net iets meer dan je van de standaard sedan van Mercedes gewend bent.

Mercedes-Benz CLA-klasse specificaties

De binnenkant van het Mercedes-Benz CLA model is mooi afgewerkt. Zijn dashboard is strak, net als zijn interieur en bekleding. De Mercedes-Benz CLA klasse is leverbaar met 4 benzinemotoren die oplopen tot 224 PK. Ook is er een dieselmotor leverbaar die goed is voor 116 pk. De auto is leverbaar als met 7 versnellingen of als automaat. De topsnelheid ligt op 229 km/u en binnen 8,5 seconden bereik je de 100 km/u

De auto is nu iets minder dan 10 jaar op de markt en je gaat steeds meer occasion modellen terugzien.  De Mercedes CLA 2015, Mercedes CLA 2016 en de Mercedes CLA 2013 zijn veelgezochte auto’s op de tweedehands markt. Iets recenter model is de Mercedes CLA 2019 die je eerder terug zult vinden als ex lease auto zoals deze auto ook veel wordt gebruikt.

De Mercedes CLA heeft veel veiligheidssystemen en denkt en rijdt met je mee. Hij past zelf de snelheid aan in de buurt van kruisingen, rotondes of bochten. Hij kan anticiperen op voetgangers en kan zelf inhalen. De auto heeft lane assist en zorgt er voor dat je op de juiste baan blijft rijden. Verder is zijn rijgedrag strak en is daar weinig op aan te merken. 

Sinds de Mercedes CLA 2020 is er ook een plugin hybride variant beschikbaar. Met deze auto kun je tot 70 km elektrisch rijden wat hem zuiniger maakt voor het milieu en je portemonnee.

Bekijk huidige aanbod Mercedes-Benz CLA-klasse

Plus– en minpunten Mercedes-Benz CLA klasse

+ Mooi gestylde auto
+ Ligt goed op de weg
+ Stil

- Prijzig in aanschaf
- Weinig ruimte achterin

Met de Mercedes Benz CLA maakt Mercedes het merk interessanter voor een jongere doelgroep. Ondanks zijn hogere aanschafwaarde werkt dit goed en schaffen veel young professionals deze auto aan voor of privé gebruik of als lease auto. Deze strakke auto is een graag gezien model op de weg en springt er echt uit binnen de Mercedes modellijn.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl