Contact met Vaartland.nl

 

BMW 2-serie, de voorwielaangedreven MPV uit München

De BMW 2-serie is een compacte MPV die in 2014 op de markt is gekomen en een stuk grote is dan de BMW 1-serie. De introductie van de BMW 2-serie 2014 en later de BMW 2-serie 2015 en BMW 2-serie 2016 deed veel wenkbrauwen fronsen. Een voorwiel aangedreven multi purpose vehicle past toch niet bij het sportieve imago van BMW? Het tegendeel is waar. Ook deze auto straalt in zekere zin nog altijd sportiviteit uit. Ook de verkoopcijfers bevestigden dat BMW een goede keuze heeft gemaakt met het introduceren van dit model. De BMW 2-serie wordt goed verkocht en dat is het bewijs dat het Duitse merk met succes een nieuwe niche heeft aangeboord. Is deze auto ook wat voor jou? Je ontdekt het in dit artikel.

 
 
 
 
 

BMW 2-serie Active Tourer of Gran Tourer?

De BMW 2-serie occasion is verkrijgbaar in diverse carrosserie varianten maar voordat we hier dieper op ingaan is het goed om een mogelijk misverstand weg te nemen: de BMW 2-serie waar dit artikel over gaat, is een andere auto dan de achterwielaangedreven coupé (F22) ,die vergelijkbaar is met de Audi S3 en cabrio (f23) modellen die oorspronkelijk als eerste generatie 1-serie (F20) op de markt zijn gebracht, ondanks dat de auto’s dezelfde naam hebben. De MPV BMW 2-serie occasions is op een volledig ander platform gebouwd. Dit is uiteraard logisch, want deze auto is voorwielaangedreven. Dit is zelfs de eerste voorwielaangedreven auto die het merk op de markt bracht. 

In dit artikel gaan we dieper in op de BMW 2-serie met chassisnummer F45 en F46 uit de eerste generatie en de F44 uit de tweede generatie die sinds 2019 op de markt is. Het verschil tussen deze chassisnummers heeft betrekking op de keuze tussen een BMW 2-serie Active Tourer of een Gran Tourer. De naam die aan deze auto’s gegeven is, geeft al een beeld van het voornaamste verschil: de Gran Tourer is een verlengde versie van de Active Tourer. De grotere uitvoering heeft een langere wielbasis. Hierdoor is de auto 22 centimeter langer en biedt in tegenstelling tot de Active Tourer ruimte voor een derde zitrij (je kunt twee stoelen opklappen vanuit de kofferbak) waarmee je maar liefst 7 zitplaatsen tot je beschikking hebt. 

Voor welke automobilist is de BMW 2-serie bedoeld?

Als je het bovenstaande leest, zul je jezelf ongetwijfeld afvragen voor welke automobilist de BMW 2-serie bedoeld is. Een MPV (multi purpose vehicle) auto kan worden gezien als een soort verhoogde personenauto, waardoor er uiteraard meer ruimte is gecreëerd. De auto heeft dus een vrij vierkante vormgeving en heeft een minder stoere uitstraling in vergelijking met een SUV (een semi terreinwagen). Hierdoor kan deze auto zeker niet als de meest spannende BMW worden aangemerkt maar is het wel een erg praktische auto als je bijvoorbeeld met je gezin op vakantie wilt. 

Wat voor auto is de 2-serie van BMW uit 2019?

De 2-serie van BMW kan dus worden aangemerkt als een erg praktische auto en dit merk je ook aan andere factoren, buiten de grote hoeveelheid ruimte die je tot je beschikking hebt. Als je kijkt naar een model uit 2019 is dit een auto met een erg prettig rijgedrag. In vergelijking met andere MPV’s, zit je nog altijd relatief laag bij de grond (het blijft toch een BMW) maar dit zul je zeker niet als onprettig ervaren. De BMW 2-serie 2019 rijdt solide en heeft een erg prettige (wat zwaardere) besturing evenals de BMW 2-serie 2018 overigens. De auto is wat zachter afgeveerd in vergelijking met de sportieve modellen van het merk. Deze keuze is duidelijk gemaakt om de auto aan te laten sluiten bij de wensen van de “2-serie bestuurder” en dat is vaak een jong gezin die met een sportieve auto de weg op wil. De auto helt nauwelijks in de bochten, produceert weinig geluid en is goed te bedienen.

Aan de binnenzijde is de auto praktisch ingericht. Het interieur lijkt een kopie te zijn van de 1-serie maar dat is zeker geen nadeel. De inrichting is gepast chique en dus prima in orde. Je zult misschien wel even moeten wennen aan de grote hoeveelheid instelmogelijkheden die je tot je beschikking hebt. De grote hoeveelheid ruimte zorgt er uiteraard voor dat je een hoge zit hebt. Hierdoor kunnen wat langere volwassenen ook prima op de achterbank plaatsnemen, zonder hierbij lichamelijke klachten te ervaren bij langere ritten. De ruimte in de kofferbak is prima te noemen. Je hebt standaard 468 liter tot je beschikking. De kofferbak kan elektrisch worden geopend en gesloten. De BMW 2-serie is en blijft toch een premium auto.    

BMW 2-serie specificaties van de modellen die sinds 2018 te koop zijn

Als je kijkt naar de BMW 2-serie 2018 specificaties, zul je ontdekken dat de auto verkrijgbaar is in een benzine- en dieseluitvoering met een vermogen variërend tussen de 116– tot 231 pk. Je kunt kiezen tussen een automaat of een handmatig bedienbare versnellingsbak. Sinds 2020 is er een vierwielaangedreven versie verkrijgbaar van dit model (de xDrive). Heb jij interesse in deze praktische auto maar wil je niet te veel afstand doen van het sportieve imago van BMW? Kies dan een van de M-modellen. De letter “M” staat voor “Motorsport” en daar weten ze bij BMW zeker raad mee!

 

Bekijk huidige aanbod BMW 2-serie

Pluspunten van een BMW 2-serie

+ Zeer praktische gezinsauto
+ Uitstekend weggedrag
+ Auto met een luxe uitstraling
+ Ruimte voor wel 7 zitplaatsen
+ Premium auto

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl