Contact met Vaartland.nl

 

Mercedes Benz B-klasse – De gezinsauto opnieuw uitgevonden

De Mercedes B-klasse (of ook wel bekend als Mercedes-Benz B klasse) is de compacte middenklasse auto in de modellijn van Mercedes. Dit mini luxe voertuig wordt in 2005 geïntroduceerd en is net wat groter dan de populaire A-klasse. Hij biedt veel ruimte en is hiermee erg geschikt als gezinsauto.

 
 
 
 
 

De Mercedes Benz B-klasse 2005 tot de Mercedes Benz B-klasse 2019

Mercedes Benz is een merk dat staat voor luxe. Hun slogan: 'The Best or Nothing' ondersteund dit. In de vorige eeuw fuseerde Benz en Mercedes en zo ontstond dit inmiddels bekende merk met nog bekender logo. In de afgelopen eeuw heeft Mercedes-Benz zich niet alleen bewezen op het gebied van kwaliteit maar zeker ook op luxe.

Mercedes-Benz B-klasse Modellen Vaartland

Alles modellen van Mercedes krijgen een klasse mee waarmee de grootte van het model wordt aangeduid. De B-klasse is de klasse om de compacte middenklasse mee te beschrijven. Het model staat op het platform van de kleinere A-klasse maar is 44 cm lager waardoor deze auto ook erg interessant wordt voor gezinnen.

Het ontstaan van de Mercedes-Benz B-klasse auto

De Mercedes-Benz B-klasse auto werd voor het eerst geproduceerd in 2005 om een groter marktaandeel te verkrijgen in het wat grotere segment. Deze auto slaat goed aan en zeker de verkopen van de Mercedes Benz B-klasse 2006 komen hoog boven de verwachtingen uit. De auto biedt niet alleen ruimte in de lengte maar zeker ook in hoogte. Hij heeft hierdoor een grote zitruimte. Ook scoort de auto goed op het gebied van veiligheid. Hij komt standaard met EPS, ABS, tractiecontrole en verschillende soort verlichting die de veiligheid vergroten. Dit maakt hem meteen populair in het gezin segment. 

De markt van de MPV modellen verschuift wat door de jaren heen waardoor de Mercesdes-Benz B-klasse auto na enkele jaren toe is aan een facelift en upgrade. Mercedes noemt hem overigens zelf de Sport Compact Tourer in plaats van MPV.  De Mercedes B-klasse 2012 luidt de nieuwe generatie in. Hier worden nog meer veiligheidssystemen aan toegevoegd zoals adaptive cruise control en adaptief remsysteem en blind spot assist. De auto beschikt daarbij over een start stop systeem.

Mercedes-Benz B-klasse specificaties

De meeste modellen van de Compact Tourer komen met voorwielaandrijving maar de mogelijkheid tot vierwielaandrijving bestaat ook. De auto komt met 6 benzinemotoren als optie en 8 dieselmotoren. Genoeg keuze dus, misschien zelf wel iets teveel voor deze familieauto.

Het laatste model is wederom populair onder de gezinsauto’s. Je ziet ook dat wanneer deze auto nieuw is aangeschaft er lang mee gereden wordt. De occasion markt bevat dan ook niet heel veel nieuwe modellen. Zoek je echter op de Mercedes B-klasse 2010, Mercedes B-klasse 2013 of Mercedes B-klasse 2015 dan zie je dat het aanbod al een stuk groter is. Deze auto Mercedes B-klasse scoort vooral goed als het gaat om ruimte. Ondanks dat hij ‘maar’ ruimte biedt aan 5 personen is hij erg ruim. Ruimte voor hoofd en benen is maximaal. 

Het rijgedrag van de auto is prima, op rechte stukken weet hij zich goed staande te houden. Ook bij een hoge snelheid. De besturing is licht en precies.

De auto krijgt een B-label als het gaat om het milieu. Wil je nog zuiniger rijden voor het milieu en je portemonnee dan is de plugin hybride variant ook een optie. Hiermee rijd je gedeeltelijk elektrisch en voor de langere afstanden kun je terugvallen op traditionele brandstof.


Bekijk huidige aanbod Mercedes-Benz B-klasse

Mercedes B-klasse plus- en minpunten

+ Veel ruimte
+ Goede middenklasse auto
+ Goede zitcomfort

- Maximaal 5 inzittenden

Kwaliteit staat voorop bij Mercedes. Dit blijkt uit verschillende onafhankelijke tests en ook terugroepacties zijn er maar zelden. De Mercedes B-klasse zet daarbij ook in op veiligheid in alle generaties. Dit in combinatie met de ruimte maakt deze auto tot de ideale gezinsauto. Op zoek naar een alternatief van een ander merk? Kijk dan eens naar de BMW 2-serie.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl