Contact met Vaartland.nl

 

De V van veilig, veelzijdig, vertrouwd, veelbelovend en van Volvo V40

De Volvo V40 staat bovenaan de lijst van veiligste en betrouwbaarste auto’s uit het C- segment. Deze compacte middenklasser heeft een rijervaring die voortreffelijk te noemen is, om bij de V van Volvo te blijven, en ziet er ook nog eens verleidelijk uit. Deze elegante vijfzits hatchback had in 2012 zijn première op de Autosalon van Genève en met de Volvo V40 2019 viel het doek.

 
 
 
 
 

Volvo V40 2012

De eerste Volvo V40 auto’s, waar ook de bouwjaren Volvo V40 2013 en Volvo V40 2014 onder vallen, zijn verkrijgbaar met drie verschillende benzine- of dieselmotoren. Geleverd met een standaard stop-start systeem en met het remenergie terugwinsysteem is het een geduchte concurrent voor de Audi A3, Mercedes-Benz a-klasse en de BMW 1-serie occasions. Wat Volvo vóór heeft op de andere is de première van de voetganger-airbag. Rijd je iemand aan? Dan klapt de motorkap een stukje open en vangt de airbag de voetganger op. Door deze innovatie werd de ruimte tussen de Volvo V40 motor en de motorkap een stuk kleiner. Dit is ook terug te zien bij het latere bouwjaar de Volvo V40 2015. Misschien maakt dat dat deze auto zo populair is bij de zakelijk rijder, want in 2013 mocht de Volvo V40 zich ‘Lease auto van het jaar’ noemen.

Volvo V40 Cross Country

In datzelfde jaar deed ook de Volvo V40 Cross Country zijn intrede. Deze versie van de V40 oogt stoerder door de matzwarte onderbumper en staat iets hoger op de poten. Omdat het geen echte SUV is, heeft hij niet de naam XC meegekregen. Deze Volvo V40 Cross Country is dus niet te verwarren met de Volvo XC40. De Cross Country is een all-road versie die zowel de hatchbacks als de stations meekrijgen. De Volvo V40 Cross Country T5 is de snelste van allemaal, en weet met 250 kilometer per uur vele in te halen. Het is ook het enige 4x4 model, terwijl alle andere Volvo V40 uitgerust zijn met voorwielaandrijving. 

Volvo V40 specificaties

De Volvo V40 komt in verschillende uitvoeringen, waarvan de Volvo V40 Nordic de goedkoopste is. De Kinetic is een iets duurdere en luxere uitvoering en worden door de Business Sport en de Momentum opgevolgd. Nog een stapje hoger zijn de Nordic+ al dan niet Sport, de Luxury, de R-design en bovenaan de prijslijst staat de Inscription en de Noridc+ Sport Luxery.  Hoe hoger het prijskaartje hoe meer comfort en gadgets, zoals mooiere bekleding, andere look van de grille, stoerdere velgen en een aantal technische snufjes zoals stoelverwarming, elektrisch inklapbare spiegels en een uitgebreider instrumentenpaneel.

Volvo V40 Vaartland

Volvo V40 2017

De Volvo V40 blijkt naast een Europees succes ook een Nederlandse bestseller te zijn, dus de hoogste tijd voor een update en er volgt een milde facelift. De vernieuwde Volvo V40 kenmerk zich door het nieuwe Volvo-logo en de kleurkeuzes voor het exterieur. Hiermee zou het mogelijk zijn om een unieke Volvo V40 te creëren. Ook de optie tot een zwart plafond is een leuke innovatie. Ook de Cross Country krijgt een nieuwe grill en door de nieuwe koplampen ogen beide versies een stuk krachtiger.

Schone lucht

Misschien is het je wel eens opgevallen, de luchtkwaliteit binnen in een Volvo is van hoogwaardige kwaliteit. De update van 2017 heeft ook voor de Volvo V40 2018 gezorgd voor een CleanZone-logo, deze prijswinnende technologie filtert de buitenlucht. Dat zorgt niet alleen voor verwijdering van ongewenste geuren, maar voorkomt ook allergische reacties, het draagt bij aan een nog comfortabelere rijervaring.

Volvo V40 2019

In 2019 rolde de laatste Volvo V40 van de band met productienummer #667530. Deze veelzijdige auto biedt optimale veiligheid, zoals we van het Zweeds automerk gewend zijn. Het is een compacte gezinsauto die niet alleen voor onachtzame voetgangers een airbag heeft, ook de chauffeur wordt met een knie-airbag goed beveiligd. Veilig, comfortabel en verrassend, het is jammer dat we van de V40 afscheid hebben moeten nemen. Gelukkig zijn er tweedehands nog genoeg op de markt om te genieten van deze fijne Volvo. 

Bekijk huidige aanbod Volvo V40

Plus- en minpunten van de Volvo V40

+ Veilig in alle opzichten
+ Verrukkelijk rijgedrag
+ Verrassend door de unieke kleurmogelijkheden
+ Veelzijdig als compacte gezinsauto en als zakelijke auto

- Weinig ruimte achterin

Volvo V40 Vaartland 2

Realistisch

Volvo Car Corporation heeft in de 7 jaar dat de Volvo V40 werd geproduceerd 667.530 exemplaren verkocht. Verkoopcijfers om trots op te zijn. We kunnen de Volvo V40 nog regelmatig op de weg bewonderen. Ook tweedehands zijn ze nog erg in trek. Je zou met deze populariteit verwachten dat de opvolger al klaar staat. Als er al een opvolger komt, dan zal dat een hele andere auto worden. Dus helaas is voor de V40 het doek definitief gevallen.

Veelgestelde Volvo V40 vragen

Hoe betrouwbaar is een Volvo V40?

De Volvo V40 is een van de meest betrouwbare auto's in zijn segment. De oudere D2 motoren kunnen nog wel eens problemen hebben wanneer deze veelvuldig gebruikt zijn voor korte ritten. Maak je dus vooral geen zorgen over een hoge kilometerstand.

Hoeveel kost een Volvo V40?

De Volvo V40 is uit productie en niet meer te krijgen. De prijs van een gebruikte Volvo V40 varieert afhankelijk van het model, het bouwjaar en het kilometeraantal. Een goed model met een niet al te hoge kilometerstand kun je al vinden voor € 1500,-.

Is de Volvo V40 een goede auto?

De Volvo V40 is een fantastische auto om veel kilometers mee af te leggen. Ze zijn comfortabel en betrouwbaar. Je koopt een Volvo V40 niet voor zijn sportieve weggedrag.

Wat is de snelste Volvo V40?

De snelste Volvo V40 is de Cross Country T5, die haalt een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Heeft de Volvo V40 vierwielaandrijving?

De meeste V40's zijn uitgerust met voorwielaandrijving. Het enige 4x4-model is de Volvo V40 Cross Country T5.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl