Contact met Vaartland.nl

 

Benzine auto, auto op het beproefde brandstof recept

Als je voor de keuze staat om een nieuwe (gebruikte) auto te kopen, sta je direct voor een keuze. Kies je voor een benzine auto of maak je een andere keuze? Benzine is het beproefde brandstof recept waarvan veelvuldig gebruik wordt gemaakt. De meeste auto’s die je op de weg tegenkomt zijn dan ook benzine auto’s. 

benzine auto modellen vaartland
 
 
 
 
 

Huidige aanbod

Waarom een benzine auto de meest gebruikte brandstof is

Benzine wordt gemaakt uit ruwe olie en is een mengsel van koolwaterstoffen zoals benzeen en octaan. Door benzine warm te maken volgt er een snelle verbranding waardoor verdamping plaatsvindt. Dit maakt deze vloeistof uitstekend geschikt om te gebruiken in een motor voor voertuigen. Deze beproefde methode wordt al toegepast sinds de introductie van de verbrandingsmotor in 1862. Dit is dan ook de reden waarom auto benzine de meest gebruikte brandstof is. De samenstelling van de benzine heeft wel een verandering ondergaan. In de eerste instantie werd er lood bijgedaan om de werking van benzine te verbeteren. Deze gelode benzine wordt ook wel verkocht onder de naam ”super”. Als je tegenwoordig op onze website de term “auto’s benzine” ingeeft, krijg je een grote lijst van auto’s die op ongelode benzine rijden. Deze auto benzine bevat slechts kleine restjes lood en is hierdoor minder schadelijk voor het milieu. Dat ongelode benzine (Euro 95 of E5) Duurder is dan Super E10 heeft te maken met de accijnzen die hierop geheven worden.

Voordelen van benzine auto’s ten opzichte van diesels

Er zijn verschillende voordelen te benoemen om te kiezen voor een benzine auto boven een diesel model. Het belangrijkste voordeel is het verbruik. Een diesel is voordeliger over een langere afstand maar als jij vaker kortere stukken of in de stad rijdt, is een benzine auto veruit de voordeligste optie. Daarbij komt dat een diesel altijd zwaarder is. voor het gebruik van een benzineauto betaal je dus minder wegenbelasting in vergelijking met een diesel uitvoering. Een ander voordeel van een benzinemotor ten opzichte van een diesel motor is het geluid. Een benzine auto laat zich aanmerkelijk minder horen. Als het milieuaspect een rol speelt bij je keuze pakt dit in het voordeel van benzine auto’s uit. De krachtbron van deze modellen stoten veel minder fijnstof uit. Met betrekking tot de aanschafprijs is een benzine auto een voordeligere keuze. Een diesel is vrijwel altijd duurder in aanschaf.

Zuinige auto benzine

Een benzine auto is dus op gebied van wegenbelasting zeker een goede keuze. Dit is zeker het geval als je korte stadsritten maakt. Het is dan wel van belang om voor een zuinige benzine auto te kiezen omdat bij korte stadsritten in verhouding meer brandstof wordt gebruikt. In dit geval is het goed om voor de wat lichtere hatchback modellen te kiezen. Onder andere een Suzuki Celerio, Hyundai IONIQ, Kia Niro, Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo, Seat Mii, Skoda Citigo en Volkswagen Up! komen in aanmerking voor de titel “Zuinigste benzine auto”. Daarnaast kun je ook de keuze maken voor een plug-in hybride waarbij een elektromotor voor ondersteuning van de benzine motor zorgt.

5 redenen om een zuinige benzine auto te kopen

  • Zuiniger op korte afstanden en bij stadsritten
  • Lichter van gewicht, minder wegenbelasting
  • Maakt minder geluid
  • Beperkte uitstoot van fijnstof
  • Zeer ruim verkrijgbaar en voordeliger in prijs   

Goedkope benzine auto bij Vaartland

Als je op zoek bent naar een goedkope benzine wagen is het zeker aan te raden om een blik te werpen op ons veelzijdige aanbod. Wij hebben ruime keuzemogelijkheden hierin. Je kunt bij ons onder andere terecht voor een stadsauto benzine, een terreinwagen benzine, een van benzine of een benzine bestelwagen. Voor persoonlijk advies over benzine wagens kun je altijd bij een van onze vestigingen terecht.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl