Contact met Vaartland.nl

 

Mini Clubman – De praktische station met luxe en stijl

De Mini Clubman is een klassiek model dat al sinds 1969 deel uitmaakt van het Mini assortiment. In 2007 is de naam gegeven aan de nieuwe stationwagen-hatchback combinatie van het merk. De Mini Clubman auto laat zich met zijn unieke styling en bijzondere dubbele split doors moeilijk in een hokje plaatsen. Maar die eigenzinnigheid is een eigenschap die veel Mini rijders wel weten te waarderen.

Het Mini Clubman model is verkrijgbaar als twee- en als vierdeurs hardtop en als tweedeurs cabriolet. De Mini Clubman telt inmiddels twee generaties. De eerste generatie, waaronder de Mini Clubman 2008, de Mini Clubman 2010 en de Mini Clubman 2012, en de tweede generatie, waaronder de Mini Clubman 2018 en Mini Clubman 2019. Bij Vaartland vind je verschillende uitvoeringen van de Clubman. We helpen je graag bij het maken van je keuze door je van meer informatie te voorzien.

 
 
 
 
 

Wendbaar en met nog meer grip: de Mini Clubman ALL4

De Mini Clubman is verkrijgbaar in de standaard One uitvoering. Voor meer geld krijg je meer auto en stap je in de Cooper of Cooper S versie, die flink meer vermogen hebben. Vanaf de Cooper uitvoering heb je bij auto’s uit de tweede generatie vanaf 2015 de mogelijkheid tot het ALL4 aandrijfsysteem dat je ook bij enkele uitvoeringen van de Mini Countryman terugvindt. Dankzij de lange wielbasis is de Clubman ook verrassend wendbaar en merkbaar groter dan de standaard Mini.

Hoe groot is een grote Mini?

Met 360 liter aan bagageruimte scoort de Mini Clubman net wat minder goed dan enkele van zijn rivalen, de Volkswagen Golf, de Hyundai i30 en de Kia Ceed. Toch is het ruim voldoende voor de meeste mensen en beduidend meer dan de 211 liter van de Mini hatchback. Dat is mede te danken aan de extra lange wielbasis waardoor er vooral achterin meer plek is.

Een luxe gezinsauto

Comfort en een hoogwaardige afwerking is wat je van een Mini mag verwachten en daarin stelt de Mini Clubman zeker niet teleur. Van de fraaie trim op de stoelen en het dashboard tot de herkenbare, ronde middenconsole, is het interieur precies zoals je van een luxe gezinsauto mag verwachten. De bediening van elektronica zoals de navigatie, je telefoon en andere media is eenvoudig via de ergonomisch vormgegeven middenconsole. Al met al voelt het interieur van de Clubman net wat specialer dan bij andere auto’s.

Mini Clubman Vaartland

Veel opties en nieuwe functies

De optielijst van Mini is ook bij de Mini Clubman weer lekker lang. Veel verschillende kleurcombinaties, sport- en comfortstoelen en color lines met of zonder verlichting. Als echte moderne gezinsauto is de Mini Clubman uitgerust met allerlei nieuwe technische snufjes zoals adaptieve LED koplampen en een groot panoramisch schuifdak.

De verschillende uitvoeringen van de Clubman

Er zijn veel verschillende motoruitvoeringen beschikbaar. Van de bescheiden 102 pk sterke benzinemotor van de One uitvoering tot de 2.0 liter John Cooper Works versie met maar liefst 306 pk. Je hebt de keuze uit drie benzinemotoren en drie dieselmotoren. Bij de duurdere uitvoeringen zijn ook verschillende uitvoeringen met 4x4 wielaandrijving mogelijk.

 

 

Bekijk huidige aanbod Mini Clubman

Plus- en minpunten van de Mini Clubman

+ Een uitstraling die je bij andere auto’s in dit segment niet snel tegenkomt
+ Een sportief onderstel en de goede versnellingsbak zorgen dat de Clubman strak op de weg blijft
+ Met een flinke kofferbak en grotere achterdeuren is de Clubman goed te gebruiken als gezinsauto
+ Keuze uit veel opties

- De Mini Clubman auto is kleiner dan veel van zijn concurrenten in het segment
- De aanschafprijs is vrij hoog
- Met een gewicht van ongeveer 1350 kg is de Clubman niet de meest zuinige auto

De Mini Clubman: speciaal voor de liefhebber

Dankzij de prijs en de krappe laadruimte is de Mini Clubman niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen zijn op zoek naar meer praktisch nut voor hun geld. Wat de Clubman wel is, is een auto voor liefhebbers. Veel fabrikanten vinden dat een stationwagen vooral praktisch moet zijn. Bij Mini denken ze daar anders over. Praktisch nut mag best hand in hand gaan met luxe en uniek design. En dat is een boodschap die veel mensen aan zal spreken.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl