Mini – De iconische stadsauto met een sportieve achtergrond

De Mini is één van de meest iconische en populaire stadsauto’s van de afgelopen decennia. Veel mensen waren al bekend met de originele Mini Cooper auto, maar sinds de introductie van de compleet nieuwe Mini in 2000, is de auto wederom erg populair. Sindsdien zijn nog twee generaties uitgebracht, de Mini 2006 en de Mini 2014. Deze laatste generatie is nog steeds in productie. Sinds 2000 zijn er veel verschillende Mini modellen op de markt gebracht, waaronder de grotere vijfdeurs-versie de Mini Countryman en in 2004 werd de eerste cabriolet uitgebracht, die in 2008 nog eens is vernieuwd. Ben jij je aan het oriënteren op de Mini die het beste bij je past? Vaartland heeft alvast wat informatie voor je bij elkaar gezocht.

 
 
 
 
 

Stijlvol van binnen en van buiten

Een Mini wordt gepresenteerd als de top in zijn klasse en dat is te zien in de afwerking en de styling van de auto. De combinatie van Ledverlichting in de ring van het dashboard met de sportieve leren stoelen en de fraaie styling van de middenconsole geven het interieur een stijlvolle uitstraling die mooi in overeenstemming is met de vloeiende lijnen van de carrosserie. Veel van deze kenmerken zijn optioneel, let dus goed op bij het uitzoeken van jouw volgende auto.

Mini Vaartland

Veel keuze in accessoires en uitvoeringen voor een unieke auto

Er zijn talloze uitvoeringen beschikbaar: van de sportieve S-versie, tot verschillende special edition uitvoeringen zoals de Oxford edition of de ultra sportieve John Cooper Works. Je kan eindeloze kleurencombinaties maken. Met het dak, de spiegelkappen, racing stripes en verschillende velgen. Zo krijg je een Mini zoals er maar één van is.

Verrassend veel cabineruimte

Met de introductie van de nieuwe Mini 2000 werd al duidelijk dat het model een flinke groeispurt had ondergaan. En ook de derde generatie, de Mini 2014, is weer een stukje groter dan zijn voorganger. Dat merk je vooral aan de beenruimte op de achterbank en aan de bagageruimte die met 50 liter is gegroeid tot 211 liter.

Uitrusting

Iedere Mini is uitgerust met veel standaard accessoires die de veiligheid en het comfort van de bestuurder en de passagiers garanderen. Denk aan side airbags voor bestuurder en bijrijder, een remvoering slijtage-indicator en een opverende motorkap in geval van een aanrijding. Wat comfort betreft zijn opties als centrale deurvergrendeling, een remote control sleutel en een regen- en lichtsensor standaard bij iedere Mini. Daarnaast heb je de keuze uit veel accessoires die het rijden nog comfortabeler maken, zoals een dual USB lader bijvoorbeeld.

Populaire uitvoeringen

De Mini auto is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Om verwarring te voorkomen laten we andere modellen zoals de Clubman even buiten beschouwing.
De Mini is verkrijgbaar als 3-deurs en 5-deursversie en als 3-deurs cabriolet. Iedere uitvoering is verkrijgbaar met een brede range aan motoren, waarbij de Cooper-S en de John Cooper Works tot de topmodellen behoren. Voor alle uitvoeringen is ook een One-versie verkrijgbaar. Dit is de budget versie en beschikt over een minder krachtige Mini motor. Elk Mini model is verkrijgbaar als automaat en de meeste versies kun je ook met een handschakelbak kopen. De modellen met een automaat zijn wel een stukje prijziger.

 


Bekijk huidige aanbod Mini

Plus- en minpunten van een Mini

+ Veel keuze in uitvoeringen en afwerkingen
+ Sportief en toch verrassend praktisch
+ Mooi afgewerkt interieur

- Duurder in aanschaf dan vergelijkbare modellen van andere merken
- Elektrische storingen kunnen voorkomen

3e generatie Mini: groter en zuiniger

De nieuwste generatie Mini auto is sinds 2014 in productie. Je herkent de nieuwste Mini vooral aan de ledlamp ringen rondom de koplampen. De auto is langer en breder dan zijn voorganger maar dat valt nauwelijks op wanneer je ze op straat naast elkaar ziet staan.

Een groter verschil vind je onder de motorkap waar iedere versie, op de meest sportieve Cooper-S modellen na, het met één cilinder minder moet stellen. Daar merk je echter niks van tijdens het rijden. De Mini motor is stil en je kunt dankzij de toegevoegde turbo nog steeds snel optrekken, terwijl je dankzij die cilinder minder meer brandstof bespaart.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl