Contact met Vaartland.nl

 

Toyota Avensis – de meest betrouwbare middenklasser

Ben je vooral op zoek naar een betrouwbare auto in het D-klasse segment? Dan hoef je niet verder te zoeken, de Toyota Avensis is wat je wilt. De Avensis is in 1997 uitgebracht en is tot 2018 in productie gebleven. De laatste generatie van de Toyota Avensis, waaronder de Toyota Avensis 2009, de Toyota Avensis 2010 en de Toyota Avensis 2018, is verkrijgbaar als stationwagen en als sedan. De eerdere generatie, waaronder de Toyota Avensis 2004 en de Toyota Avensis 2009, is ook verkrijgbaar in een liftback uitvoering. Het model heeft verschillende facelifts gehad in onder andere 2012 en in 2015. Vooral de cosmetische ingreep van de Toyota Avensis 2015 was ingrijpend, er kwam een nieuwe grille, een nieuw ontworpen achterruit, nieuwe voor- en achterlichten en een nieuwe interieurtrim. 

 
 
 
 
 

Niet spannend, wel functioneel

Het is niet de meest spannende auto. Hij stuurt goed, remt goed, accelereert prima en heeft veel ruimte maar is niet sexy, hoewel de nieuwe generatie er een stuk beter uitziet dan zijn voorloper. De Toyota Avensis is de opvolger van de Carina, een auto waar nog minder design aan te pas kwam. Wat uiterlijk betreft is de Toyota Avensis er absoluut op vooruit gegaan maar er zijn ook zeker spannendere auto’s te vinden. Qua motoren heb je de keuze uit vier benzinemotoren en vier dieselmotoren en je hebt de keuze voor een automatische of handgeschakelde versnellingsbak.

Toyota avensis modellen vaartland

Een goede gezinsauto met veel laadruimte

De Toyota Avensis is een echt gezinsvoertuig en zowel de sedan als de stationwagen bieden riant plaats aan vijf personen. In de sedan vind je 509 liter aan bagageruimte wat rustig ‘ruim’ genoemd mag worden. Ter vergelijking: zowel de Skoda Octavia als de Volkswagen Passat hebben maar liefst 100 liter laadruimte minder. In de stationwagen krijg je 543 liter laadruimte en dat maakt het een mooie middenklasser tussen modellen als de Ford Focus Sportbreak en de VW Passat Variant. Wat je er ook bijkrijgt is de legendarische betrouwbaarheid waar Toyota al tientallen jaren om bekend staat.

Vooral als je functioneel belangrijk vindt

Zoals gezegd is de Toyota Avensis een goede, praktische maar ook weinig spannende auto. Dat zie je terug in het kleurenpallet waarin vooral veel grijstinten worden gebruikt. Het panoramadak dat je vindt op uitgebreidere modellen van de Toyota Avensis 2018 en de Toyota Avensis 2019 is een leuke toevoeging. Kies je voor deze optie dan moet je er wel rekening mee houden dat dit enigszins ten koste gaat van de hoofdruimte in de cabine.

 

 

Bekijk huidige aanbod Toyota Avensis

Plus- en minpunten van een Toyota Avensis

+ Als betrouwbaarheid je belangrijkste overweging is, is de Toyota Avensis je beste optie in dit segment
+ Met name de sedan heeft flink meer bagageruimte dan zijn concurrenten
+ Met een jonge occasion ben je voordeliger uit en kun je nog jaren vooruit. De laatste versies zijn bovendien luxer uitgerust
+ Dankzij de stille motor en goede wegligging heb je een heerlijk rustige rit

- Veel mensen zouden de Toyota Avensis een beetje saai noemen

Vind een luxe uitgeruste occasion op Vaartland.nl

Je vindt helaas geen nieuwe Toyota Avensis meer. Het merk heeft besloten om het Toyota Avensis model in 2018 uit productie te nemen en te vervangen door de nieuwe Toyota Camry die naar jaren van afwezigheid weer een acte de présence geeft. De laatste exemplaren van de Toyota Avensis rolden in 2019 van de band en dit zijn ook de modellen die de meeste opties en luxevoorzieningen hebben. Denk aan lederen stuurwielbekleding, Keyless Entry, licht- en regensensoren en LED-verlichting. Met een jonge occasion kun je jaren vooruit en ook oudere Toyota Avensis modellen met meer kilometers genieten de betrouwbare reputatie van een Toyota. Het merk is niet voor niets meerdere keren uitgeroepen tot meest betrouwbare occasion van het jaar.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl