Contact met Vaartland.nl

 

Toyota Corolla – Een hatchback klassieker

De Corolla is een Toyota klassieker. De eerste Toyota Corolla kwam in 1966 van de productieband afrollen en is sinds dien niet meer te stoppen. Totaal zijn er zo’n 40 miljoen Toyota Corolla’s verkocht, en het is daarmee het meest succesvolle model van Toyota!

Met 12 generaties heeft de Toyota Corolla een ware evolutie doorgemaakt. De laatste generatie is in 2019 is geïntroduceerd. De Toyota Corolla is in verschillende varianten te verkrijgen, waaronder een hatchback, een sedan en een touring. De hatchback is verreweg het meest populair en is niet weg te denken uit het straatbeeld.

De Toyota Corolla werd een tijdje Auris genoemd omdat Toyota een imagoverandering wilden inzetten. Achteraf zijn ze in 2010 toch teruggekomen op dat idee en zijn ze verder gegaan met de twaalfde generatie Corolla.

 

 
 
 
 
 

Betrouwbaar en sportief gaan hand in hand

De Toyota Corolla valt in het compacte middenklasse segment, met andere woorden; een goedkope middenklasser en is vergelijkbaar met de Seat Ibiza en Volkswagen Golf. De Toyota Corolla wagen valt op door de sportieve rijstijl. Dat is mede te danken aan de stugge wegligging en de sportieve vering die de auto ook in de bochten strak op de weg houdt.  De Corolla staat bekend om zijn betrouwbaarheid. Zo zijn er nog veel modellen Toyota Corolla 2004 die nog in prima staat rondrijden op de Nederlandse wegen.

Toyota corolla vaartland modellen

Veel luxe uitrusting en eindeloze mogelijkheden

Op de nieuwere modellen van de Toyota Corolla 2019 vind je alle toeters en bellen die je mag verwachten bij een moderne auto. Airconditioning en climate control zijn bij alle modellen standaard toegevoegd. Maar wat dacht je van stoelverwarming, leren accenten in het interieur en een draadloze lader voor je telefoon? Allemaal luxeopties die bij een Toyota Corolla 2019 of Toyota Corolla 2020 als standaard krijgt. Wel heeft alleen de sedan standaard een achteruitrijcamera, voor de overige modellen is dat een optie.

De Toyota Corolla 2019 Touring Sport heeft voor een kleine meerprijs meer bagage- en zitruimte.  Airconditioning en climate control zijn bij alle Toyota Corolla modellen standaard meegeleverd. Alleen de Sedan komt standaard met een achteruitrijcamera, voor de overige modellen is dat een optie. De Toyota Corolla 2019 heeft vanaf het instapmodel een luxe afwerking. De stoelen zijn erg comfortabel en de materialen zijn degelijk en duurzaam.

De oudere Toyota Corolla modellen hebben ook een afwerking van hoge kwaliteit die lang meegaat. Bijna iedere tweedehands Corolla vanaf 2004 beschikt over airconditioning en elektrische ramen.

 

 

Bekijk huidige aanbod Toyota Corolla

Plus- en minpunten van de Toyota Corolla

+ De nieuwe Toyota Corolla heeft veel functies als standaard
+ Rijplezier, voor de sportieve rijder
+ Met name de hybride versies zijn erg zuinig

- Navigatie is niet gebruiksvriendelijk
- Het infotainmentsysteem in de middenconsole is verouderd. Koppelen met een Smartphone is erg lastig en dat is toch wel een gemis dat je bij een moderne auto niet zou verwachten.
- De beenruimte achterin houdt niet over. Andere uitvoeringen dan de hatchback bieden meer dan genoeg beenruimte.

De ‘High Power Hybrid’ Corolla

De High Power Hybrid uitvoering is een snelle versie van de Toyota Corolla 2019. Een standaard hybride van het model moet het doen met 122 pk. Dat is acceptabel voor een auto van meer dan 1300 kg maar ook niet heel veel. Bij de High Power Hybrid versie zijn de elektro- en verbrandingsmotor samen goed voor 180 pk. En dat merk je over de hele toerenrange tijdens het rijden, van optrekken tot tussensprints op hoge snelheid. Bovendien ligt de auto een stuk rustiger op de weg bij hogere snelheden.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl