Contact met Vaartland.nl

 

De Seat Ibiza een feestnummer van een auto

Seat’s bestverkochte model heeft, ondanks het verwantschap met Volkswagen, Audi en Skoda, een hele eigen identiteit. Deze compacte hatchback is al sinds zijn introductie in 1984 een bestseller. En dat is logisch als je kijkt naar wat de Seat Ibiza allemaal te bieden heeft. Spaans temperament in een Italiaans jasje met Duitse onderdelen en een Nederlands prijskaartje. En toen een van de eerste Seats verkocht werd met een motor gemaakt door Porsche, had de auto Seat Ibiza zijn plek in de auto-industrie voorgoed verovert.

 
 
 
 
 

Seat Ibiza modellen en Seat Ibiza specificaties

We tellen ondertussen vijf generaties Seat Ibiza modellen, en dat zie je ook terug op de Nederlandse wegen. Hoe vaak word je niet ingehaald of parkeer je naast een Seat? De Seat Ibiza 2002 is de eerste van de derde generatie. En vanaf dat moment toonde hij echt zijn volwassenheid aan. Het was een auto waar niemand meer om heen kon en bij iedere verandering die de Seat Ibiza onderging, werd het imago steeds duidelijker en de auto steeds populairder. Om alle Seat modellen te voorzien van overduidelijke Seat kenmerken volgde een facelift. Deze zorgde ervoor dat de modellen na de Seat Ibiza 2006 overduidelijk verwantschap toonde met de Leon en de Altea. 

Seat ibiza modellen vaartland

Seat Ibiza voor jong en oud

Daar waar de Seat Ibiza 2002 tot de Seat Ibiza 2007 voornamelijk een jongere doelgroep aantrok, wilde het Spaanse automerk ook een iets ouder publiek over de streep trekken. En dat is gelukt. De “nieuwe” Seat Ibiza 2008 werd in mei getoond als de eerste 5-deurs Ibiza. De Sport Coupe, SC, volgde iets later in dat jaar. Alle uitvoeringen, Reference, Style en Sport oogden nog sportiever dan hun voorgangers. De Ibiza Stationwagen die in 2010 zijn intrede deed, leverbaar in dezelfde versies, maar met talloze opties, werd eveneens een verkoophit. Door het vriendelijke prijskaartje, de sportiviteit die Seat uitstraalt, de super strakke wegligging en de enorme ruimte is de Seat Ibiza een echte allemansvriend. Zowel nieuw als tweedehands zijn er veel Ibiza fans.

De Seat Ibiza 2018 behoort tot de vijfde generatie, verkrijgbaar in een vijfdeurs uitvoering, dus meer ruimte. En als je denkt dat hij hiermee zijn sportieve looks verliest, vergis je je. De 2018 Seat Ibiza is erin geslaagd om sportiviteit te behouden zelfs met aanzienlijk meer ruimte.

Waarom een auto Seat Ibiza?

Zijn stoere uiterlijk, zijn bijna olympische sportiviteit, de Duitse onderdelen, het Spaanse temperament gegoten in een Italiaans design in combinatie met het feit dat de auto goedkoop is, zowel in aanschaf als in gebruik, zorgt ervoor dat eigenlijk iedereen een Seat Ibiza occasion wil. Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor de Seat Ibiza, dan heb je nog een paar andere keuzes te maken. Heb je toch liever een auto van een ander merk? Kijk dan eens naar een Ford Fiesta of Volkswagen Golf.

Uitgebreide keuze Seat Ibiza motoren

Want met de keuze voor een Seat Ibiza ben je er nog niet! Wil je een 3-deurs of een 5-deurs? Een hatchback of een station? Voor voorwielaandrijving hoef je niet te kiezen, dit hebben alle Ibiza’s, niet alleen de Seat Ibiza 2019. Wel is er een keuze uit een automaat, 5 of 6 versnellingen. Ook zijn er verschillende benzinemotoren om uit te kiezen, van een 1.2 driecilinder met 60 pk tot aan de 1.8 Cupra versie met 192 pk. De dieselmotoren lopen vanaf 1.4TDi met 80 pk tot 2.0 TDI 143 pk. En dan zijn er ook nog verschillende uitvoeringen; Reference, Style of Sport. Is de Seat nog niet sportief genoeg? Dan is er ook nog de Cupra uitvoering.

 Seat ibiza auto vaartland

Seat Ibiza varianten van standaard naar sport
Seat Ibiza Reference
De Reference is de standaard uitvoering, maar door de op afstand bedienbare  centrale deurvergrendeling, front-assist en city emergency braking is zelfs standaard al aardig compleet. 

Seat Ibiza Style

Deze luxere versie heeft LED-dagrijverlichting en ook de achterlichten zijn LED. Het is de cockpit met een groot touchscreen en de zes speakers, naast de cruisecontrol en de vermoeidheidsherkenning, die de Ibiza meer status geven. In de Style kan je ook met gemak meerdere personen én hun bagage vervoeren, en zelfs dan kan de kinderwagen er nog bij in de 355 liter bagageruimte.

Seat Ibiza Business Intense 

Deze uitvoering is zowel als FR als Style verkrijgbaar. Juist omdat de Seat Ibiza 2019 zo gunstig geprijsd is, is deze uitvoering wellicht het overwegen waard. Het 8 Inch media-navigatiesysteem maakt het helemaal af. En met de achteruitrijcamera met zowel aan de voor- als aan de achterkant parkeersensoren, is zelfs parkeren op het kleinste plekje geen uitdaging meer.

Seat Cupra

In 1996 verschijnt de Seat Ibiza 2.0 GTi Cupra, dat was de eerste Cupra-versie en tot aan 2017 zijn er van alle nieuwe Seats ook een Cupra-variant verschenen. De Seat Ibiza Cupra is de snelste van alle Seat Ibiza modellen, in minder dan 7 seconden van 0 naar 100 km/u. Ook rolde er in 1999 een zeer gelimiteerde editie, de Cupra R, van slechts 200 exemplaren van de band. Cupra is onlangs gelanceerd als zelfstandig merk en of er een nieuwe Cupra Ibiza komt, dat blijft nog de vraag. 

 

Bekijk huidige aanbod Seat Ibiza

Plus- en minpunten van de Seat Ibiza

+ Niet saai
+ Betaalbaar in alle opzichten
+ Perfect voor de liefhebber van autorijden
+ Sportief met een grote S. 

- Niet geluidloos
- Zwakke motor voor elektrische ramen vooral bij veel vochtigheid
- TSI drinkt veel olie

De groei van de Seat Ibiza modellen

Seat is een van de snelgroeiende automerken die Europa rijk is. En die positie willen ze graag behouden. Om die reden zijn ze ook druk bezig om een succesvol elektrisch model op de markt te zetten. Seat heeft binnen de VW-groep het voortouw genomen in de technische ontwikkeling op dit gebied. Zo kunnen we spoedig de Seat Arona TGI bewonderen die, tot nu toe uniek is, als SUV op aardgas.

Seat modellen ibiza vaartland

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl