Contact met Vaartland.nl

 

De Spaanse Seat is Duitse degelijkheid in een Italiaans jasje

Seat is de afkorting van de in 1950 opgerichte Sociedad Española de Automóviles de Turismo, oftewel de Spaande sociëteit van personenauto’s. De eerste Seats waren eigenlijk Fiats die onder een andere licentienaam werden verkocht. Pas toen de Seat auto naar Nederland kwam en hun populairste model, de Seat Ibiza, uitkwam, kreeg Seat een eigen identiteit. Het was ook de eerste onafhankelijke Seat. De samenwerking met Fiat was inmiddels gestopt en samen met een Italiaans ontwerpbureau, bekend van merken als Maserati en Bugatti, werd de Seat Ibiza geboren. Deze Seat variant was direct een succes. De ruime afmetingen, het comfort en niet te vergeten de Seat motor van Porsche zorgde voor een bestseller. Want dat kan je wel zeggen met een wereldwijde verkoop van 2,5 miljoen.

 
 
 
 
 

Huidige aanbod Seat

Waarom een Seat wagen kopen?

Het Seat merk behoort tegenwoordig samen met Audi, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche en natuurlijk Volkswagen tot de Volkswagengroep. De auto Seat bevindt zich samen met Škoda onderaan de groepsladder. Daar waar Škoda gericht is op de praktische rijder, is de sportieve rijder de doelgroep van Seat. Het is geen automerk met topklasse, maar wel met degelijke bouwkwaliteit en gedetailleerde afwerking. Seat is een betaalbaar en sportief alternatief voor de VW en wordt ook wel gezien als het budgetbroertje van Audi. Geen slechte vergelijking als je de prijs in ogenschouw neemt.  Het speelse design kleedt de Seat af als een Italiaans maatpak, terwijl het onder de kap is voorzien van Duitse degelijkheid. Dus zoek je een betaalbare sportieve auto die gebouwd is met Deutsche pünktlichkeit, lekker rijdt en betrouwbaar is? Dan is Seat jouw merk.

Seat modellen vaartland

De Seat soorten en de kwaliteit Seat

Een sportieve rijstijl is de gedeelde noemer van alle Seat modellen. De in 1999 gebouwde Seat Leon is de meest opvallende en kent al drie generaties. Het Seat model Ibiza, is met 5 generaties, het bestverkochte model Seat. Daarnaast kent de Seat van nu verschillende modellen Seat, zo is er de 3- en 5-deurs hatchback miniklasse met de naam Mii, zijn er twee compacte 5-deurs SUV’s in de Seatfamilie onder de naam Arona en Ateca, een compacte middenklasse Toledo genaamd en de MPV Alhambra. Seat 2019 brengt ons ook de Leon Cupra en de Ateca Cupra, die onder het performance label Cupra zijn uitgebracht, voorzien van een eigen logo. Maar daarmee eindigt de geschiedenis van dit origine Spaanse automerk zeker niet. Het is nog even wachten, maar de nieuwe Tarraco FR PHEV heeft zijn gezicht wel al laten zien. Deze eerste plug-in hybride zal zeker niet de laatste zijn en er wordt nu al gefluisterd dat dit nieuwe Seat model wel eens een tophit kan worden.

Bekijk huidige aanbod Seat

Plus- en minpunten van een Seat 

+ Duitse onderdelen
+ Temperamentvol interieur
+ Super sportief
+ Zeer betaalbaar 

- Weinig onderscheidend (de meeste modellen)
- Krappe zitting op de achterbank (bij sommige modellen)

Seat auto vaartland

Seat laat van zich horen

De Seat conceptcars Seat IBE en de SEAT IBX sedan die een decennia geleden op de autosalon van Geneve werden geshowd, geven een goed beeld weer van waar de auto Seat in de toekomst naar toe wil. Het unieke design straalt dynamiek en sportiviteit uit, het is dan ook te verwachten dat Seat meer sportsedans zal gaan uitbrengen. En dat kan ook niet anders met het ambitieuze plan om jaarlijks twee nieuwe modellen te lanceren. Ook op het gebied van elektrisch rijden, staat het merk niet stil. De Seat Minimó en de CUPRA Formentor zijn daar voorbeelden van. Ook op het gebied van technologie weten ze te verrassen. Met een pratende portier die waarschuwt voor naderende fietsers, de Cristobol, genoemd naar de Spaanse Christoffel Columbus, die ervoor zorgt dat je geen zebrapad mist en met de Mentor app waarbij de eigenaar van de auto zowel een maximumsnelheid als een alcoholslot in kan stellen, het zijn toekomstige snufjes waar we hopelijk niet lang meer op hoeven wachten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl