Contact met Vaartland.nl

 

Seat Leon het alternatief voor een Golf of een Audi 3

Zoek je een sportieve en stijlvolle auto met een vriendelijk prijskaartje? Kijk dan eens goed naar de Seat Leon. Niet alleen is deze Spanjaard zowel van binnen als van buiten smaakvol vormgegeven, door de Duitse techniek onder de kap is het veel meer auto dan je op het eerste gezicht zou denken. De soepele besturing die je voelt, de enorme ruimte in combinatie met de betrouwbaarheid, de bijna olympische sportiviteit en het prijskaartje maken deze auto niets voor niets de meest gezochte tweedehandsauto.

 
 
 
 
 

Drie succesvolle generaties tot aan de Seat Leon 2019

De eerste Seat Leon toont zich als hatchback in 1999 aan het grote publiek. De techniek deelt hij met zijn broers de Golf en de A3, alle onderdeel van de VW-groep. Deze eerste generatie loopt tot aan de Seat Leon 2006. De tweede generatie wordt gebouwd in Spanje en krijgt een elegantere vormgeving door designer Walter de Silva. Deze sportieve auto in het C-segment verschijnt in 2006 in 8 verschillende uitvoeringen, waaronder de Leon Cupra, afkorting van Cup racing. Een snel model dus, die in de uitvoering Cupra R 310 maar liefst 310 pk heeft.

Seat leon modellen vaartland 2019

Van de Seat Leon 2009 tot Seat Leon 2012

De eerste facelift, in 2009, was om Seat Leon meer te laten lijken op zijn broers Ibiza, Altea en Exeo. En dat is gelukt, de achterzijde is beduidend anders en de auto oogt, zoals met een facelift de bedoeling is, jaren jonger. Het logo is kleiner, de koplampen groter en door de chromen accenten ziet deze Seat Leon 2009 er nog eleganter uit. Ook het binnenwerk krijgt een make-over met chique materialen en moderne stoffen, een sportief stuur en comfortabele stoelen. Ook qua veiligheid scoort de nieuwe versie meer dan goed en krijgt het maximale van 5 sterren en wint zelfs twee prijzen voor het remsysteem en voor het zogenoemde Lane Assist om je op je baan te houden.

De laatste generatie Seat Leon 2017

Deze derde generatie is een tikkeltje anders om te zien, zo zijn de bumpers en verlichting gemoderniseerd met full-led-koplampen en kan je via een scherm het infotainmentsysteem bedienen. Door het aanbrengen van nieuwe technologie (in sommige uitvoeringen) als verkeersbordherkenning, cruise control met noodrem functie én 90 kilo gewichtsverlies zijn deze ge-update Seat Leon 2017 en Seat Leon 2018 helemaal ready to roll.

Spaans temperament met Duitse genen

Iedere generatie Leon heeft zijn charme. Je ziet nog steeds een Seat Leon 2004 bij het stoplicht en een Seat Leon 2016 op de snelweg. Zelfs de 2002 Seat Leon en de Seat Leon 2014 zijn nog veel gezochte modellen op internet. En dat is niet zo verwonderlijk als je deze interessante Spaans-Duitse mengelmoes met typisch Nederlands prijskaartje in ogenschouw neemt. 

Seat loen auto vaartland

De typische Seat Leon rijder

De Leon-rijder houdt van een volwassen auto met een mager prijskaartje. Van een auto die scherp rijdt, een krachtige motor heeft en een stoer uiterlijk. Het is een auto waar je van op aan kunt, een die je soepel van A naar B brengt, of je nu een kilometervreter bent op de Nederlandse snelwegen of riant van werk naar huis vervoerd wil worden met de mogelijkheid tot verre autovakanties, het kan allemaal met de Leon. Robuust, stoer en toch elegant. Spaanse klasse met Duitse degelijkheid onder de kap die de ruimte biedt om zowel de kinderwagen als je medepassagiers met hun boodschappen te vervoeren. Het is een auto met karakter die jou waarschijnlijk meer dan eens ingehaald heeft op de snelweg. Dus ben jij die sportieve bestuurder die voor relatief lage aanschafprijs een gedegen auto zoekt? Dan ben jij wellicht wel de typische Leon rijder.

Bekijk huidige aanbod Seat Leon

Plus- en minpunten van de Seat Leon

+ Sportief in alle opzichten
+ Ruim
+ Krachtige motor
+ Veilig en betrouwbaar
+ Zeer vriendelijk geprijsd

- Interieur bij eerste generaties nogal saai
- Lawaai van buiten
- Vering is minder comfortabel 

Seat Leon specificaties 2020

Met de belofte om ieder halfjaar een nieuwe auto te presenteren, heeft Seat zich hoge doelen gesteld. Maar daar blijft het niet bij, 2020 wordt het elektrische jaar van Seat. En de kick-off is de nieuwe Seat Leon plug-in hybride. Met een actieradius van 500 kilometer wordt daarmee de trend voor de nieuwe Crossover Utility Vehicle (CUV) gezet.

Veelgestelde Seat Leon vragen

Wat kost de nieuwe Seat Leon?

De nieuwprijs van de Seat Leon begint bij 26.490 euro voor de Reference uitvoering.

Wat betekent FR bij Seat Leon?

De FR type-aanduiding staat voor Formula Racing. Dit zijn de sportief ogende modellen van Seat. FR is niet hetzelfde als Cupra welke vaak betere motoren en onderstellen hebben.

Hoe rijdt een Seat Leon?

De Seat Leon deelt het grootste deel van de onderdelen met de Volkswagen Golf. De focus ligt bij de Leon dus voornamelijk op comfort. Seat modellen zijn over het algemeen wel iets sportiever georiënteerd dan Volkswagen, zo ook de Leon.

Waar op letten bij aankoop Seat Leon?

De moderne Seat Leon modellen zijn zeer betrouwbaar. Oudere modellen met de 1.4 TSI motor kunnen echter wel een mankementen hebben. Hetzelfde is van toepassing voor vroege versies van de DSG automaat.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl