Contact met Vaartland.nl

 

Volvo C30, de sportieve en unieke hatchbak waarbij veiligheid voorop staat

De Volvo C30 is een unieke compacte driedeurs hatchback van het Zweedse automerk en werd tussen 2006 en 2013 geproduceerd. Het Volvo C30 model is qua uiterlijk echt opvallend te noemen en richt zich daarmee op een jonger, sportiever en exclusiever publiek. En daarmee is de Volvo C30 de directe concurrent van de Audi A3 en de BMW 1-serie.

 
 
 
 
 

Uniek design concept

De dynamische vormgegeven neus van het model Volvo C30 heeft hoekige koplampen en een lage, brede grille. Bekeken vanaf de zijkant vallen de bijzondere wielkasten en de neergaande daklijn meteen op en geven zij de auto die sportieve look. De achterkant van de C30 is eveneens opvallend, met name door de hoefijzervormige achterlichten en de glazen derde deur. Ook het interieur benadrukt het sportieve karakter van dit model. Voor de twee losse achterstoelen bevindt zich veel beenruimte, waardoor de auto met recht een vierzitter genoemd mag worden. Ook zijn de achterstoelen iets naar het midden geplaatst, zodat de passagiers genoeg ruimte én goed zicht naar voren hebben.

Veiligheid staat voorop

Volvo heeft altijd veel aandacht besteed aan de veiligheid van de auto’s en de inzittenden. Zeg je Volvo, dan denk je aan veiligheid. De C30 is daar geen uitzondering op. Voor extra veilig autorijden is de wagen o.a. uitgerust met een dodehoekcamera, elektronische stabiliteitscontrole (ESC), een ABS-remsysteem en zij-, voor- en achter-airbags. Dat maakt de Volvo C30 occasion een veilige en betrouwbare auto, waarmee je met een gerust hart de weg mee op kunt.

Volvo C30 modellen Vaartland

Volvo C30 motor

De Volvo C30 2007 kent liefst 9 verschillende Volvo C30 motoren; zes benzinemotoren en drie dieselmotoren, met in de loop der tijd enkele wijzigingen in vermogens en inhoud. Ook is er keuze voor een FFV, Flexible-Fuel vehicle, hierbij is de verbrandingsmotor speciaal ontwikkeld om op meer dan één brandstof te rijden. De zuinigere dieselvariant kreeg de typenaam C30 Efficiency en had een meer gestroomlijnde vorm door het minder hoge chassis, een dakspoiler voor een nog sportievere look en een andere versnellingsbak.

Volvo C30 specificaties

Niet alleen is er een ruime keuze in Volvo C30 motoren, er is ook een divers aanbod in de Volvo C30 uitvoeringen, zoals de Kinetic, de Momentum en de Summum. Er is ook een basisversie, die Advantage werd genoemd. Wil je nog sportiever? Dan is er de R-Design, een compleet uitgerust sportief model. Alle denkbare combinaties van motor en uitvoering zijn mogelijk, waardoor je precies die uitvoering kan vinden die aan al jouw wensen voldoet.

De eerste en laatste generatie

Het model kende maar één generatie, waar de Volvo C30 2008 en Volvo C30 2009 ook onder vallen. In 2010 onderging de Volvo C30 echter een uitgebreide facelift en kreeg de auto een compleet nieuwe look. Het front en de achterkant van Volvo C30 2010 werd voorzien van een nieuw ontwerp en kwamen er andere exterieur- en interieurkleuren beschikbaar. Ook het motoraanbod werd uitgebreid, waarmee een aantal modellen verdwenen en een aantal nieuwe werden geïntroduceerd. Nieuw waren onder meer de 1,6 liter 115 pk-dieselmotor en een krachtige 2,4 liter 180 pk-diesel.

Een jaar later deed er een nieuwe Volvo C30 2011 zijn intrede, de elektrische Volvo C30 DRIVe Electric. Exclusief voor de Italiaanse markt verscheen er een zogeheten Black Design. Van deze versie zijn er slechts 600 exemplaren geproduceerd, waardoor hij als tweedehands behoorlijk zeldzaam is.

 

Bekijk huidige aanbod Volvo C30

Plus- en minpunten van de Volvo C30

+ Sportief weggedrag
+ Veilig en Betrouwbaar
+ Uniek ontwerp

- Beperkte bagageruimte

Volvo C30 modellen Vaartland 2

Volvo C30 voor jou?

De Volvo C30 hatchback is dé auto als je op zoek bent naar een luxe, sportieve, veilige wagen met een uniek ontwerp. De gespierde uitstraling in een sportief en compact jasje, door de geheel glazen achterklep krijgt deze Volvo een bijzondere look die opvalt. De losse stoelen op de achterbank maken de auto helemaal af. Het model kent maar één generatie, hoewel er in 2009 een ingrijpende facelift werd gepresenteerd. In 2013 viel het doek voor dit bijzondere model en werd hij opgevolgd door de Volvo V40.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl