Contact met Vaartland.nl

 

Volvo Amazon – Een klassieker met karakter

De Volvo Amazon behoort tot de oudere occasions van het Zweedse merk Volvo. Het model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1956 en was bedoeld als opvolger van de goedkope ‘volksauto’ PV444. De officiële naam is 121 en 122S, dit omdat de Duitse motor- en bromfietsfabrikant Kreidler de naam ‘Amazon’ al eerder had geclaimd. Maar in de volksmond is deze klassieker altijd de Amazon gebleven.

 

 
 
 
 
 

Volvo Amazon staat synoniem voor veilig

Het Zweedse automerk stond toen al, en staat nog steeds, bekend om het feit dat het altijd voorloopt als het om veiligheid gaat. Leuk om te weten is dat de Volvo Amazon in zijn begintijd één van de eerste auto’s was die werd voorzien van de driepuntsgordel zoals we die nu nog steeds kennen. Ook was dit één van de eerste modellen met een volledig bekleed dashboard, wat ook zorgde voor meer veiligheid in de auto. De Volvo Amazon staat daarom ook nog steeds bekend als erg betrouwbaar en sterk.

Volvo Amazon modellen en uitvoeringen

Er zijn meerdere modellen geproduceerd van de Volvo Amazon, de P120, de P130 en de P220. Daarnaast zijn er vier verschillende uitvoeringen op de markt gekomen, de 121, de 122 S, de 123 GT en de Favorit. Bij die laatste uitvoering zou je misschien denken dat het om een uitvoering met meer extra’s ging, maar niets is minder waar. De Favorit was de uitgeklede uitvoering van de standaard Volvo Amazon.

Met de Volvo Amazon 123 GT wilde Volvo het sportieve imago van de Amazon versterken. Deze sportieve versie is gebaseerd op de 2-deursvariant van de iconische auto. De motor is gelijk aan de 1800S en werd gelimiteerd geproduceerd met slechts 5000 exemplaren. De 123 GT is daarmee ook de meest gezochte versie van dit Volvo Amazon model.

Volvo Amazon modellen vaartland
Een favoriete oldtimer

De Volvo Amazon staat tegenwoordig vooral bekend als klassieke rallyauto, maar ook wordt deze wagen vaak ingezet als trouwauto of voor het vervoeren van scholieren naar hun ‘promnight’. Door de bijzondere vormgeving is de Volvo Amazon auto een romantische klassieker die bij velen nog steeds een favoriete oldtimer is.

Waarom een auto Volvo Amazon kopen?

Volvo staat bekend als een merk dat kwalitatief sterke auto’s op de markt brengt. Dit wordt ook weer bewezen door het feit dat er nog zoveel Volvo Amazon modellen dagelijks op de weg te vinden zijn. Tussen 1956 en 1970 zijn er in totaal meer dan 665.000 exemplaren van dit legendarische model geproduceerd, waardoor er nog steeds een groot aanbod aan occasions is. Je kunt denken aan een 2- en 4-deurs sedan of 5-deurs stationwagen van deze romantische doch sportieve klassieker.

 


Bekijk huidige aanbod Volvo Amazon

Plus- en minpunten van de Volvo Amazon

+ Hoge kwaliteit
+ Veilig en betrouwbaar
+ Met een oldtimer betaal je minder tot geen wegenbelasting

- Oldtimers zijn vaak auto’s die veel onderhoud nodig hebben
- Het verbruik van oldtimers ligt hoger dan het verbruik van moderne auto’s

De auto Volvo Amazon

Vandaag de dag zijn er alleen nog tweedehands Volvo Amazon modellen te koop, omdat het model na de Volvo Amazon 1970 uit productie ging. Je kiest voor een auto Volvo Amazon als je op zoek bent naar een betrouwbare en bijzondere oldtimer. Ondanks dat er al vijf decennia geen nieuwe Volvo Amazon modellen worden geproduceerd, kun je er bij een tweedehands Volvo Amazon vanuit gaan dat je een sterke en betrouwbare auto koopt waar je anno nu steeds goed mee voor de dag kan komen. Heb je toch liever een nieuwer model van Volvo? Kijk dan eens naar een Volvo S40 of V40.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl