Contact met Vaartland.nl

 

Volvo S40 – Volwassen en moderne sedan met goede rijeigenschappen en hoge betrouwbaarheid

De Volvo S40 is een compacte vierdeurs sedan die door het Zweedse merk in 1996 werd geïntroduceerd in het C-segment. Hij is te vergelijken met een Volkswagen Passat. Met het Volvo S40 model werd er een nieuwe weg ingeslagen. Het welbekende hoekige design maakte plaats voor rondere vormen. Hiermee is de eerste stap gezet voor een moderne toekomst met een jonger en frisser imago.

 
 
 
 
 

Tweede generatie Volvo S40

De tweede generatie, ook wel de S40 II genoemd, werd sinds 2004 gebouwd. De Volvo S40 2004, en de bouwjaren er na zoals de 2005 Volvo S40 en de Volvo S40 2006, richtte zich meer dan voorheen op de jonge autoliefhebber die kritische eisen stelt ten aanzien van sportief rijgedrag en een premiumuitstraling. Het design en de nieuwe techniek van de nieuwe Volvo S40 zijn gericht op het verbeteren van de veelal geprezen eigenschappen van het model. Daarbij is er ook aandacht besteed aan het oplossen van een aantal zwakkere punten waar de vorige generatie vanaf de Volvo S40 2003 last van hadden, zoals de magere opbergruimte in het interieur.

Meester in veiligheid

Een sterke eigenschap van Volvo is het hoge veiligheidsniveau en dat is bij de S40 niet anders. Denk aan de actieve bi-xenonkoplampen die in een bocht met de rijrichting meedraaien. Of de alarmlichten die automatisch in werking treden zodra de airbags worden geactiveerd, zodat andere automobilisten tijdig worden geattendeerd op de aanrijding. Daarnaast zijn de remlichten voorzien van een EBL-functie (Emergency Brake Lights), waardoor deze snel knipperen op het moment dat je hard remt. Zo wordt het achteropkomend verkeer tijdig gewaarschuwd.

volvo s40 modellen vaartland

Volvo S40 specificaties/uitvoeringen

Traditioneel werd het Volvo S40 model geleverd met uiteenlopende benzine- en dieselmotoren. Elk met verschillende vermogens en inhoud. De normale S40 uitvoeringen heten Kinetic, Momentum, Summum en de sportief uitgerust R-Design. Alle combinaties van motor en uitvoering zijn geproduceerd, waardoor de variatie in het aanbod enorm is en het mogelijk is om precies jouw gewenste Volvo te selecteren.

Bijzondere Volvo S40 modellen

De Sports bodykit en het R-Design zijn onderscheidende Volvo S40 modellen. De S40 was sinds het begin al leverbaar met de optionele Sports bodykit. Dat hield in: een sportievere voorspoiler, achterspoiler, achterschort, zijschoten, een dubbele uitlaat en aluminium velgen tot 18”. Deze bodykit was enkel beschikbaar als accessoire, wat betekende dat deze niet af fabriek leverbaar waren, maar enkel te leveren via de Volvo dealer.

Ook het R-Design is een sportievere versie. Niet alleen door zijn looks, maar ook het interieur. Deze kan je met aluminium en lederen details aanpassen, denk aan de versnellingspook, pedalen, vloermatten, en stoelen. Bovendien heeft dit pakket een matgrijze omranding van de grille, zilveren zijspiegels en het R-Designlogo op de grille en in de stoelen. Het feit dat dit model wel direct uit de fabriek leverbaar was, zorgde voor een veel gunstigere prijs.

Schoon, schoner, de schoonste

Met de Volvo S40 2009 heeft Volvo het DRIVe label geïntroduceerd waarmee efficiënter met brandstof om kan worden omgegaan. Hiermee werd de S40 toentertijd de schoonste auto in zijn klasse met betrekking tot de CO2-uitstoot.

Dat in combinatie met de zeer hoge betrouwbaarheid van de Volvo S40 maakt dat deze auto een goede keuze is als je een auto zoekt die iedere dag start en je niet in de steek laat. Vooral de prijs-kwaliteit verhouding van dit model is wat de Volvo S40 een serieuze kandidaat maakt voor diegene die een compact kwaliteitsproduct zoekt en daar nog jarenlang zorgeloos plezier van wil hebben. Het is dan ook niet voor niets dat de Volvo S40 2005 en de 2006 Volvo S40 zeer populaire auto’s zijn die het goed doen in occasionland.

 

 

Bekijk huidige aanbod Volvo S40

Plus- en minpunten Volvo S40

+ Veilig en betrouwbaar
+ Compact en comfortabel
+ Zuinige motoren

- Enkele euvels bekend

Waarom een Volvo S40 2019 auto kopen?

Vandaag de dag kun je alleen nog een tweedehands Volvo S40 model kopen, dit omdat er sinds 2012 geen S40 auto’s meer worden geproduceerd. De Volvo S40 occasions staan erom bekend dat zij veel zakelijk gereden zijn, waardoor dit model vaak hoge kilometerstanden heeft. Desalniettemin kun je er bij Volvo vanuit gaan dat de motoren nog steeds van hoge kwaliteit zijn, evenals de carrosserie. Zelfs met flink wat kilometers op de teller, is de Volvo S40 een auto waar je, vandaag en ook morgen nog steeds op kunt rekenen. Ben je toch op zoek naar wat meer ruimte? Kijk dan eens naar de Volvo XC40, een van de SUV's van Volvo

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl