Contact met Vaartland.nl

 

Hoe overleef je de rit naar je vakantie adres?

Vaartland.nl Gert Jan
17 september 2019

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Hoe overleef je filestress? Zes handige vakantie tips!

Files, iedereen komt er wel eens mee in aanraking. Sommige staan dagelijks in de file naar hun werk of worden er onbedoeld mee geconfronteerd. Maar wanneer je op vakantie bent en je staat in de file, voelt dit als een extra belasting. Hoe overleef je filestress? Je wilt genieten en niet in de rij staan om ergens te komen. Hieronder staan de belangrijkste tips hoe je files overleeft en nog belangrijker, hoe je ze voorkomt!

1. Plan je reis van tevoren

Ondanks dat bijna iedere auto en vrijwel elke smartphone beschikt over navigatie waarbij iedereen blind de aangegeven route volgt, is het handig om je reis vooraf door te nemen. Kijk voordat je een lange rit naar je vakantieadres gaat maken eens op google maps naar de actuele verkeersinformatie. Dit kan al een hoop stress en onvoorziene situaties voorkomen. Zoals langdurige wegwerkzaamheden waarbij het toch beter is om die alternatieve route te nemen.

2. Plan je vertrektijd

Als je kan kiezen wanneer je vertrekt. Zorg dan dat je buiten de spitstijden aankomt bij de grote steden zoals bijvoorbeeld Parijs, Lyon of München. Deze steden staan tijdens de spits bijna altijd vast. Voorkomen is beter dan genezen. Realiseer je ook dat in het weekend de wegen extra druk zijn. Heb je de mogelijkheid om op een doordeweekse dag te reizen dan bespaar je jezelf een hoop stress.

 

vaartland blog filestress

 

3. Zorg voor voldoende eten en drinken

Niets is vervelende dan in file en warm weer zonder drinken te komen zitten. Uiteraard is bij elk benzinestation verschillende snacks en drinken te krijgen. Je betaalt echter wel de hoofdprijs hiervoor en zie er eerst maar eens te komen vanuit de file. Flesjes water of met een beetje siroop zijn een must. Vergeet ook niet van te voren je airco te controleren. Zo hou je je hoofd koel.

4. Zorg voor voldoende entertainment

Heb je kinderen en ga je in 1 rit 12 uur lang naar je vakantieadres rijden. Zorg dan bijvoorbeeld voor een tablet waarbij je van tevoren verschillende films of series download. Er zijn genoeg streaming diensten welke een downloadfunctie aanbieden zodat je geen hoge kosten van je provider ontvangt na je vakantieperiode. Spelletjes spelen zoals ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ of ‘ik ga.

5. Neem voldoende pauze

Het lijkt misschien logisch; zo min mogelijk stoppen zodat je sneller op je vakantieadres bent. Je komt vaak meer gestrest aan dan bij je vertrek. Even rustig de tijd nemen voor een pauze op een daarvoor bedoelde parkeerplaats waarbij een sanitaire stop gedaan kan worden, zorgt voor veel meer rust in het verkeer. Kom je dan toch in de file, dan ben je het al minder zat dan wanneer je volledig "doorgereden" in de auto zit.

6. Lachen mag!

Zorg voor plezier! Je gaat op vakantie en daarmee wil je ont-stressen. Om tijdens de heenreis al te beginnen met stress en irritatie over files zorgt dit niet voor een goed begin.

Tag:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl