Contact met Vaartland.nl

 

BMW 2002, een tijdloze klassieker voor veel rijplezierBMW 2002, een tijdloze klassieker voor veel rijplezier

De BMW 2002 valt onder de reeks klassieke modellen van BMW, samen met onder andere de BMW Z1 en lijkt een beetje op een Opel Kadett. Het is echter nog altijd wel een van de meest populaire klassiekers van het merk uit Beieren. De auto staat voor sportiviteit, praktisch gebruiksgemak en comfort. Juist deze factoren maken dit model uit de jaren 70 tot een van de meest klassieke auto’s die er zijn. Dit is de reden dat er erg veel interesse is in een BMW 2002 occasion als deze wordt aangeboden op de occasionmarkt.

 

 
 
 
 
 

Model BMW 2002, wat is dit voor auto?

De BMW 2002 is een model dat in productie is geweest in de periode van 1968 tot 1975. De auto is een van de modellen uit de 02-serie van BMW. Het is een auto dat op de markt is gebracht als gezinsauto en is geïntroduceerd met een 100 pk sterke tweeliter-motor. In later stadium zijn deze keuzemogelijkheden uitgebreid en was er een keuzemogelijkheid tussen vier 2000 cc-motoren. Naast de eerder genoemde 100 pk motor (met een enkele Solex-carburateur) kon er ook de keuze gemaakt worden voor een BMW 2002 model met twee dubbele Solex carburateurs. Dit was de 2002Ti waarbij je 120 pk tot je beschikking had.

De 2002Tii was een model met een Kugelfischer-Bosch mechanische brandstofinjectie die een vermogen van 130 pk kon leveren. Het laatste model waarvoor er gekozen kon worden is de 2002 Turbo, het model dat de geschiedenisboeken is ingegaan als de eerste geblazen productieauto. In dit legendarische model had je de beschikking over maar liefst 170 pk.

Wat kun je verwachten van de BMW 2002 modellen?

Een BMW 2002 model is nu een tijdloze- en vooral waardevolle klassieker. In de jaren 70 was dit uiteraard heel anders. De BMW 2002 veranderde veel brave huisvaders in coureurs in spe. De auto’s zijn dan ook licht van gewicht. De tweedeurs coupé is een heerlijke auto voor enthousiast bochtenwerk op provinciale wegen en snelle ritten op de snelweg. Het is een auto die is ontwikkeld volgens de BMW filosofie die we nog altijd kennen. Het is een auto die gemaakt is met het oog op uitstekende wegprestaties en comfort. Wat dat betreft is er niets veranderd.

Waarom is een BMW 2002 auto nog altijd zo populair?

Een BMW 2002 auto was in de jaren 70 voor veel mensen een absolute droomauto en is dit nog steeds. Vooral de BMW 2002 tii is vooral erg populair doordat veel mensen de viercilinder lijnmotor als de mooiste van de atmosferische 02-motoren zien. Dit in combinatie met het  mechanische injectiesysteem van Kugelfischer maakte de auto zeer geschikt voor gebruik op straat maar ook op circuit in de autosport. De BMW 2002 modellen zijn dan ook zeer succesvol geweest op dit gebied. 

 

 


Bekijk huidige aanbod BMW 2002

Pluspunten van de BMW 2002

+ Iconische modellen
+ Bieden een heerlijke rijervaring
+ Zorgen voor goede wegprestaties
+ Auto’s voor de echte liefhebbers van klassieke auto’s
+ Waardevaste auto’s

De meest populaire BMW 2002 modellen

Vooral de BMW 2002 1971 kan worden gezien als een van de meest populaire modellen. Dit is een echte coupé variant met een schuin aflopende achterzijde en een grote kofferdeksel. Dit model wordt gezien als een karakteristieke verschijning van de BMW 2002. De auto was iets groter dan de eerder uitgebrachte sedan modellen. Ook de 2002 Cabriolet wordt gezien als een van de meest gezochte modellen uit de 02-reeks. De auto is eerste instantie aangeboden als volledig open auto maar de verscherpte veiligheidseisen op dit gebied werden de modellen voorzien van een rolbeugel en vaste zijruitjes. 

Tot slot moeten we de iconische BMW 2002 turbo nogmaals benoemen. Deze auto heeft een topsnelheid van boven de 210 km/u. Dit was in die tijd een ongekende snelheid. Helaas is de BMW 2002 turbo precies gedurende de oliecrisis op de markt gebracht en is het niet de meest verkopende model geworden maar waarschijnlijk wel de meest populaire. Je begrijpt nu wel dat als je een interessante BMW 2002 aanbieding ziet, je snel moet beslissen. De interesse in de BMW 2002 modellen is groot maar het aanbod is helaas beperkt.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl