Hyundai Zuid-Koreaanse Gigant

Hyundai is een Zuid-Koreaans automerk. Met een productie van ruim 4,5 miljoen auto’s was het in 2013 de grootste autofabrikant van Zuid-Korea. Zo’n 6% van het wereldmarktaandeel bestaat uit auto’s van Hyundai. In Zuid-Korea zelf heeft Hyundai een marktaandeel van maar liefst 40%. In 1998 neemt Hyundai ook Kia motors over door een meerderheidsaandeel te bemachtigen. Ongeveer 40% van de auto’s van Hyundai wordt in Zuid-Korea geproduceerd. Per jaar worden er in de grootste fabriek in Ulsan maar liefst 1,4 miljoen auto’s geproduceerd.

 

 
 
 
 
 

De Hyundai geschiedenis

Het Hyundai merk is opgericht in 1967. De eerste eigen auto Hyundai merk werd geproduceerd in 1975, de Hyundai Pony. Dit was ook gelijk de eerste Hyundai auto die op de Europese markt kwam. De Pony werd voor het eerst geïntroduceerd in Nederland en België. Later besloot Hyundai om een onderzoekscentrum te openen in Frankfurt. Dit onderzoekscentrum moest alle ontwikkelingen op de Europese markt in de gaten houden en ontwikkelt en ontwerpt nieuwe auto’s voor deze markt.

Bekijk huidige aanbod Hyundai

Hyundai modellen

Hyundai heeft momenteel een heleboel modellen in haar gamma staan. Voorbeelden zijn de Hyundai i10, i20, i30 en i40 maar ook een aantal SUV’s zoals de Hyundai Kona, Tucson of Santa Fe. Hieronder zullen we even kort een aantal modellen toelichten.

De Hyundai i10 is een super compacte stadsauto die erg zuinig is. De i10 staat bekend om zijn zuinigheid en betrouwbaarheid en is een auto die uitblinkt binnen de bebouwde kom.
De Hyundai Tucson is een SUV die in vergelijking met andere SUV’s een relatief lage aanschafprijs heeft. Verder is hij ook laag in onderhoudskosten. Door de ruimte en comfort is het een ideale gezinsauto.

Met de Hyundai Ioniq springt het Zuid-Koreaanse merk in op de trend van Hybride of en/of elektrische auto’s. Deze hatchback met 5 deuren biedt voldoende ruimte voor het hele gezin en is bovendien goed voor het milieu.

Al met al is een Hyundai betrouwbaar en heb je er lang plezier van.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl