Contact met Vaartland.nl

 

Hyundai Santa Fe – De grote stads SUV

De Hyundai Sante Fe wordt in 2001 geïntroduceerd als de eerste SUV van Hyundai. De auto werd direct een groot succes op de Amerikaanse markt. De Hyundai Sante Fe is de grotere broer van de Tucson en biedt dus nog meer ruimte voor het hele gezin.

Het Koreaanse merk Hyundai bouwt al meer dan 100 jaar auto’s. De SUV-modellen, en daarna de crossovers, vervangen begin deze eeuw de MPV auto en ook Hyundai weet hier slim op in te spelen. De eerste SUV op de markt is de Hyundai Sante Fe auto. Na de introductie in 2001 kreeg de auto flink wat opmerkingen over zijn design en ondanks zijn succes in Amerika krijgt de SUV met de Hyundai Sante Fe 2005 dan toch al wat uiterlijke veranderingen.

 
 
 
 
 

De Hyundai Sante Fe sport en de Hyundai Sante Fe LWB

De Hyundai Sante Fe 2006 luidt de tweede generatie in. Zijn opvallende grilligere uiterlijk wordt nu vervangen door een wat alledaags en normaler uiterlijk. De generatie wordt afgesloten met de Hyundai Sante Fe 2011.

Met de Hyundai Sante Fe 2012 start de nieuwe generatie. Er worden nu twee modellen op de markt gebracht: de Hyundai Sante Fe Sport en de Hyundai Sante Fe LWB. Dit laatste staat voor long wheel base en betekent dat de auto verlengd is en nog meer ruimte biedt aan passagiers. Niet 5 zitplaatsen maar 6 of 7 zijn nu mogelijk. 

Het Hyundai Sante Fe model is zelfs zo groot dat er voor sommige zelfs te veel ruimte bij de passagiersstoelen is. En als er niet genoeg ruimte is dan maakt deze auto dat wel voor je. Bij het instappen schuift de elektrische stoel naar achter om meer ruimte te creëren.

De Hyundai Sante Fe Sport krijgt een 2.4 motor met 190 pk en en 2.0 motor met 264 pk. De auto komt standaard met voorwielaandrijving. Wil je vierwielaandrijving dan kun je dit als optie kiezen. De Hyundai Sante Fe LWB krijgt een iets krachtigere motor namelijk de 3.3 V6 motor met 290 pk

hyundai santa-fe modellen vaartland

Rijgedrag van de Hyundai Sante Fe modellen

Ondanks dat je bij een SUV denkt aan rijden op ruig terrein is deze SUV toch echt meer gemaakt voor gebruik op de normale weg. Vierwielaandrijving is niet standaard en ook klim- en afdaalhulp ontbreekt. Blijf je echter op de normale weg is het een fijne veilige auto om in te rijden met een stevige grip op de weg. Ook goed om te weten als je met een aanhanger gaat rijden wat bij deze auto makkelijk lukt met een maximaal gewicht van 2500 kg.

Hyundai Sante Fe specificaties

Er worden voor beide versies meerdere uitrustingen beschikbaar gesteld, namelijk de SE en de limited. De standaarduitrusting van de limited is al ruim. Lichtmetalen velgen, satelietradio en cruise control zijn standaard. Optioneel kun je kiezen voor een touchscreen radio, GPS en leren bekleding. De limited voegt hier nog houten accenten aan het interieur aan toe

De Hyundai Sante Fe 2019 is het eerste model van de laatste generatie. De Sante Fe is nu nog maar met 1 motor verkrijgbaar, een krachtige diesel motor. Let hier op wanneer je een occasion model uitzoekt. Bij de Hyundai Sante Fe 2018 vind je andere opties en motorinhoud dan bij een Hyundai Sante Fe 2006.

 


Bekijk huidige aanbod Hyundai Santa Fe

Plus en minpunten van de Hyundai Sante Fe

+ Veel ruimte
+ Echte 7-zitter
+ Modern design

- Nieuwste modellen alleen nog als diesel verkrijgbaar
- Grote auto die lastig te parkeren is. 

De Hyundai Sante Fe is één van de ruimste SUV’s die op dit moment op de markt zijn. Hij heeft een opvallend dashboard design en zijn meerdere zitplaatsen maken deze auto tot een veelzijdig model. Het krachtige en stoere rijden vind je terug in deze auto maar ondertussen biedt hij ook genoeg ruimte met met het hele gezin op vakantie te gaan. Andere alternatieven voor de Sante Fe zijn de Kia Sorento en de Honda CR-V.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl