Contact met Vaartland.nl

 

Kia Sorento - kwaliteit en uitstraling voor een zacht prijsje

De Kia Sorento is verkrijgbaar vanaf 2002 en mag zich met trots het grootste model van Kia noemen. De lancering van de Kia Sorento 2002 mag je eigenlijk wel een schot in de roos noemen. De SUV’s waren op dat moment erg in trek en werden steeds populairder. In het begin waren er dan ook enorme levertijden op de Kia Sorento 2002. De Kia Sorento is uitgevoerd als SUV en bevindt zich in het hoge segment. Op het gebied van ruimte en design is de Kia Sorento extra opvallend, omdat de Sorento anders vormgegeven is dan auto’s uit zijn klasse. Naast het feit dat de Kia Sorento het grootste model is van het merk, is het ook een van de duurste modellen van Kia. Per model verschilt het ook nog, want de Dynamic Line is goedkoper dan de Executive Line en GT-line.

 
 
 
 
 

Kia Sorento 2002 - 2008

In 2002 heeft Kia het eerste model uitgebracht van de Kia Sorento. Kia Sorento 2002 werd gelanceerd met een benzine- en dieselmotor en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, namelijk: LX, EX, EX Custom en EX luxe. Na 3 jaar zijn de benamingen voor de Kia Sorento 2005 veranderd naar Comfort (voorheen LX) en Adventure (voorheen EX). Kia kiest ervoor om de Kia Sorento 2006 een facelift te geven om vervolgens in 2009 met een compleet nieuw model te komen. 

Kia Sorento 2009 - 2013

De nieuwe uitvoering van de Kia Sorento 2009 is uitgebracht met een extra zuinige motor en dat is dan ook een van zijn grootste voordelen. De Kia Sorento 2009 heeft een zelfdragende carrosserie en kan geleverd worden met voorwiel- of vierwielaandrijving. Dit in tegenstelling tot de Kia Sorento 2002, omdat deze alleen leverbaar is met vierwielaandrijving.  Het is ook mogelijk om een Kia Sorento Van aan te schaffen en dit is een uitvoering op grijs kenteken. Mocht je een ondernemer zijn, kun je dus kiezen voor de Kia Sorento Van. 

De Kia Sorento 2009 is op het gebied van techniek te vergelijken met de Hyundai Sante Fe. Wat ook nog een groot pluspunt is aan deze uitvoering; hij is verkrijgbaar in een vijf- en zeven persoons uitvoering.  In oktober van het jaar 2012 wordt de Kia Sorento 2012 onder handen genomen door weer een facelift te ondergaan. De Kia Sorento 2012 krijgt op dat moment ook een andere modelcode, namelijk: XM en hier is de Kia Sorento 2012 onder andere aan te herkennen. Op het gebied van uitstraling heeft de Kia Sorento 2012 niet veel wijzigingen gehad, want je kan het alleen herkennen aan de vernieuwde achterlichten en grille. 

De Kia Sorento is leverbaar met een 2.4 liter benzinemotor met 174 pk en een 2.2 liter CRDi dieselmotor met 197 pk. In 2012 kreeg de Kia Sorento 2012 een facelift en hierdoor was de benzine uitvoering ook leverbaar met een 2.4 liter GDI motor met 192 pk. De diesel variant daarentegen bleef onveranderd en alleen verkrijgbaar met 197 pk.  

Kia Sorento 2015

In 2015 kwam de derde uitvoering op de markt, namelijk de Kia Sorento UM. De nieuwe uitvoering van Kia Sorento 2015 is wat lager dan de Kia Sorento 2009. Doordat de Kia Sorento 2015 wat lager is, heb je een betere wegligging. Mede hierdoor is het eigenlijk ook geen echte SUV meer, maar een cross-over. 

Net als de Kia Sorento 2013 is deze UM-uitvoering leverbaar in een vijf- of een zevenzitter.  

Na een paar jaar komt Kia opnieuw met een facelift, de 2018 Kia Sorento. Echter, er zijn niet heel veel veranderingen zichtbaar, want alleen de verlichting is veranderd en de Kia Sorento 2018 is leverbaar in andere kleuren. De Kia Sorento 2015 is leverbaar met een 2.2 liter CRDi diesel met 200 pk en de Kia Sorento Van is helaas niet leverbaar van deze uitvoering. Tot slot kan er nog wel een keuze gemaakt worden over voorwiel- en vierwielaandrijving. 

Betrouwbaarheid Kia Sorento

De Kia Sorento staat bekend als een zeer betrouwbare auto en rijdt zeer comfortabel. De Kia Sorento is erg betrouwbaar door zijn sterke techniek. Naast deze factoren verleend Kia 7 jaar fabrieksgarantie tot en met 150.000 km en dit betekent dat zij zelf ook achter het product staan. Uiteraard moet je er wel even opletten wat hier precies de voorwaarden van zijn om in aanmerking te komen van deze garantie. In de afgelopen jaren heeft Kia 3 verschillende uitvoeringen op de markt gebracht en wat vinden de berijders nu precies van deze auto? Uit een onderzoek van Kia is te lezen dat de berijders de Kia Sorento beoordelen met gemiddeld een 8.8. De hoogste cijfers worden gegeven voor het rijplezier en ze vinden de auto erg praktisch.


Bekijk huidige aanbod Kia Sorento

Plus en-minpunten van de Kia Sorento

+ Comfortabele SUV
+ Zeer betrouwbaar
+ Sterke techniek
+ 7 jaar of 150.000 km garantie bij aanschaf van een nieuwe Kia
+ Leverbaar in 5-en 7 persoonsvariant
+ Bagageruimte 

- Brandstofverbruik
- Harde vering op oneffenheden (Kia Sorento 2015)
- Zitcomfort (Kia Sorento 2002) 

Conclusie

De Kia Sorento heeft sinds zijn intro in 2002 erg veel indruk gemaakt en is een zeer populaire SUV in zijn klasse. Na een aantal jaren zeer populair geweest te zijn werd de concurrentie ook wakker en zo verscheen de: Santa Fe, Outlander, C-Crosser, 4007 en CR-V. Dit resulteerde in slechtere resultaten, maar toch blijft de Kia Sorento een zeer betrouwbare, comfortabele en ruime SUV. Mocht jezelf nog twijfelen of een Kia Sorento wat voor jou is? Denk dan goed na over je wensen, maar als echt op zoek bent naar een robuuste en betrouwbare (gezins)auto? Dan is het zeker de moeite waard om eens een proefrit te maken in de Kia Sorento en hopelijk helpt het jou bij het maken van de juiste keuze!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl