Contact met Vaartland.nl

 

Honda CR-V – Zakelijke kracht met deze SUV

In 1996 besloot Honda na enige twijfel de modellijn uit te breiden met een SUV model. Een SUV is een verhoogd model, vaak in combinatie met vierwielaandrijving zoals ook hier het geval is. Combineer dit met de kwaliteit waar het merk Honda voor staat en je hebt een leuke SUV waar je grote afstanden mee af kunt leggen en sportief kunt rijden. Dit Honda CR-V model is de auto voor jou als je er met het gezin op uit wilt maar ook als je zakelijk goed voor de dag wilt komen.

 
 
 
 
 

Honda CR-V en innovatie

Het Japanse bedrijf Honda is voornamelijk bekend geworden door de Honda motor productie. Pas sinds de jaren 60 produceren ze ook auto’s en dit was vanaf dag 1 al een groot succes. Ondanks het succes overweegt Honda nog steeds hun modellijn zorgvuldig. Ze stoppen de lijn niet helemaal vol met verschillende varianten van 1 model, zoals andere merken dit wel kunnen doen. Honda brengt daarom ook maar 1 SUV op de markt: de Honda CR-V auto 

Dat Honda een merk is wat het goed doet op het gebied van vernieuwing en innovatie zie je ook hier terug. De eerste introductie vindt plaatst in 1996 en de auto zit sinds de 2016 Honda CR-V alweer in de vijfde generatie. De veel gevraagde modellen komen uit deze generatie: de Honda CR-V 2018 en de Honda CR-V 2019

Van SUV naar Crossover

In het design van het model Honda CR-V zie je een duidelijke ontwikkeling over de jaren. Waar de auto begon als een echte SUV krijgt hij steeds meer het uiterlijk van een crossover. Een crossover is meer een mix tussen een personenauto en een SUV en dit zie je voornamelijk terug in de hoogte van de auto.

De Honda CR-V is lager dan een SUV maar doet in lengte niet onder. Het gevolg is veel ruimte, zowel voorin als achterin. Honda plaatst daarbij bij veel modellen, en zo ook bij deze, de brandstoftank net achter de voorstoelen. Dit levert direct een ruimtewinst op in dit geval achterin en in de kofferbak. Bij het nieuwste model is het tevens mogelijk om een derde rij zitplaatsen te creëren. Is dit niet nodig dan komt de extra ruimte ten goede aan de bagageruimte.

Honda CR-V Vaartland

Honda CR-V specificaties

Standaard komt deze stadsauto erg goed uitgerust. De standaard uitrusting van de Honda CR-V bestaat o.a. uit:

  • Alarmsysteem
  • Boordcomputer
  • Start- stopsysteem
  • Lichtmetalen 17” velgen
  • Automatische aircondition

De nieuwste modellen hebben daarbij de meeste luxe opties zoals een display op ooghoogte, apple carplay, verwarmde voor- en achterstoelen en een verwarmd stuurwiel.

Welke Honda CR-V modellen zijn er te koop?

Je kunt de Honda CR-V in vier verschillende uitvoeringen krijgen: comfort, elegance, lifestyle en Executive. De auto komt standaard met een 1.5 turbo motor en kan naar gelang het model worden uitgebreid tot een 2.0 motor. Daarbij is er een keuze te maken tussen handgeschakeld of automaat.

Hybride Honda CR-V auto

Honda’s innovatieve karakter maakt dat ze een van de eerste bedrijven waren in de vorige eeuw die een hybride auto ontwikkelde. Met een hybride model kun je zowel op traditionele brandstof rijden als op elektriciteit. Deze Honda CR-V variant heeft ook een hybride model die ondanks zijn iets hogere aanschafwaarde zichzelf weer terugverdient in gebruik. Ook wordt het rijgemak met de hybride CR-V iets hoger gewaardeerd dan de normale variant.

Rijgedrag van de Honda CR-V

De betekenis van CR-V is Comfortable Runabout Vehicle en zeker ‘comfortable’ komt terug in het rijgedrag van deze auto. De wegligging is stabiel en een unieke schokdemper vangt op meerdere plekken de schokken op en rijdt dus zonder al te veel onnodige hobbels. Doordat het laatste model lager is dan een traditionele SUV heb je minder last van zijwind en geluiden tijdens het rijden.

Het nieuwste model heeft tijdens de veiligheidstesten de hoogste waardering van 5 sterren gekregen. De Honda SENSING die is toegevoegd aan deze auto draagt daar zeker aan bij. De CR-V herkent verkeersborden, corrigeert aan de hand van de rijstroken, heeft een eigen remsysteem en past de snelheid aan indien nodig.


Bekijk huidige aanbod Honda CR-V

Plus- en minpunten van de Honda CR-V

+ Comfortabel rijgedrag
+ Zeer ruime auto, voor- en achterin
+ Stille stabiele auto

- Minder prettige zitpostie in de laatste modellen
- De 1.5 motor is niet zuinig

Al met al een slimme auto die de voordelen van een SUV heeft gecombineerd met die van een personenauto. Het rijgedrag van deze Honda auto is prima, stabiel en rustig zoals je mag verwachten van dit Japanse merk. Een goede auto om de weg mee op te gaan en door zijn ruimte aan de binnenkant hiermee een fijne auto voor iedereen binnen het gezin. Daarbij bieden de Business Edition van deze auto’s nog meer opties die op zakelijk vlak passender zijn zodat je er ook professioneel goed de weg mee op kunt. Wil je vooral in het interieur iets meer luxe? Kijk dan eens naar de Volkswagen Tiguan. Of kijk naar de Toyota RAV4 als je een alternatief zoekt.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl