Contact met Vaartland.nl

 

Honda de alleskunner uit Japan

Het Japanse merk Honda werd opgericht in 1948 en is vernoemd naar de oprichter: Soichiro Honda. Waar Honda zich aan het begin vooral bezighield met het produceren van motoren van fietsen begon het Honda merk zich vanaf de eind jaren 60 meer te richten op de automarkt. Het gevolg waren meerdere auto’s uit verschillende bouwjaren zoals de Honda 1980 en de Honda 1990.

Naast het produceren van Honda auto’s houdt Honda zich ook bezig met het produceren van Honda motors. Honda staat vooral bekend om zijn zuinigheid. Maar liefst 5 van de 10 auto’s uit de top 10 zuinigste auto’s in Noord-Amerika is een Honda auto. Naast het verkopen van auto’s maken ze verder ook nog vliegtuigen, krachtgereedschap en motorfietsen. Honda is zelfs de grootste producent van motorfietsen ter wereld.

 

 
 
 
 
 

Honda Modellen

Op dit moment biedt Honda 8 verschillende auto’s aan. Hieronder geven we je een kort overzicht van de bekendste Honda modellen. Zo heb je de Honda Jazz, een compacte stadsauto die erg zuinig is in verbruik en over het algemeen lage onderhoudskosten heeft. Als je liever een SUV wilt kan je kiezen voor de Honda CR-V. Tenslotte kun je ook kiezen voor een Honda Civic. Dit Honda model komt in 3 verschillende soorten. Een hatchback met 5 deuren, een sedan variant en een sportieve variant, de Type R.

 

 

Bekijk huidige aanbod Honda

De vernieuwingen van Honda

De meeste Honda auto’s maken gebruik van voorwielaandrijving. Alleen de Passport is hier een uitzondering op. Verder staat Honda bekend om haar vernieuwingen en innovaties. Voorbeelden hiervan zijn de anti lock remmen en stuurbekrachtiging die zich afstemt op de snelheid van de auto. Dit werd voor het eerste geïntroduceerd bij een 1980 Honda.
Verder houdt Honda zich ook bezig met de hybride markt. Zo komt de Honda Civic ook als hybride uitvoering waarmee Honda een concurrent voor de Toyota Prius op de markt heeft gezet.

Honda prijzen

Tenslotte heeft Honda in de loop van tijd al aardig wat prijzen binnengesleept. Zo won de Ridgeline (de eerste Pick-up van Honda) in 2006 een prijs voor de beste truck van het jaar. In 2006 werd ook de Civic verkozen tot Auto van het jaar.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl