Contact met Vaartland.nl

 

Honda Civic – Praktisch, comfortabel en stoer

In en om de stad rijden, lange afstanden, weekboodschappen doen of op vakantie. Met de Honda Civic kan het allemaal en dan ook nog eens gesteund door Japanse kwaliteit. Een fijne auto die geschikt is voor veel doeleinden. Daarbij is de aanschafwaarde gemiddeld en het onderhoud laag en daarmee gaat de Honda Civic de concurrentie aan met de Toyota Corolla en de Subaru Impreza.

 
 
 
 
 

Honda Civic geschiedenis: van de het eerste Honda Civic model tot nu

Het Japanse bedrijf Honda is bekend geworden door de productie van de Honda motor. Pas vanaf 1963 begonnen ze ook met de productie van auto’s en dit was vanaf het begin al een groot succes. In 1972 werd de eerste Honda Civic auto op de markt gebracht, deze auto lijkt niets op het model wat je tegenwoordig nog ziet. De tweede generatie brak in Nederland echt door met de Honda Civic 1980 en hiermee was de auto op de kaart gezet. 

Doordat de auto al zo lang op de markt is en Honda niet stilstaat als het gaat om innovatie bevindt de auto zich inmiddels al in de 10e generatie. De laatste 20 jaar heeft Honda weer de nodig innovaties toegepast op dit model en zo wordt er veel gezocht op de Honda civic 2018 en de Honda civic 2019. Ondanks de nieuwere generaties is ook de  1998 Honda Civic nog een veel gezocht model.

De negende generatie van de Honda civic 2012 tot de Honda civic 2017 laat een grote verandering en verbetering in design zien. Na deze transformatie was de Honda ineens veranderd van een verouderd model naar een vooroplopend strak design. De laatste generatie vanaf 2017 schroeft dat ultiem strakke design weer wat terug en brengt wat rondere stoerdere vormen terug die inmiddels meer van deze tijd zijn.  

Honda Civic Vaartland

Welke Honda Civic modellen zijn er?

De Honda Civic komt in 3 modellen. De 5-deurs variant (de hatchback), de 4-deurs Honda Civic variant (de Sedan) en de Honda Civic Type R.

De Honda Civic vierdeurs is comfortabel en ruim en is met zijn vele veiligheid opties een ideale gezinsauto. De Hatchback heeft een sportievere en jongere uitstraling en dit merk je ook in het rijgedrag, turbomotoren en 17’ lichtmetalen velgen. 

Het sportieve model Honda Civic

De Honda Civic Type R is de sportvariant van immens populaire Honda Civic. Hij is niet alleen een verschijning met zijn sportieve uiterlijk maar ook in zijn vermogen. De voorlaatste generatie kwam met een VTEC 2.0 turbo motor met 310 PK en de laatste generatie haalt zelfs de 320 pk.

Honda Civic Vaartland 2

Overtuig jezelf: de Honda Civic specificaties

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Honda en dat zie je terug bij de laatste Honda modellen. De auto ‘ziet’ wat er om hem heen gebeurt en reageert hierop door middel het dode hoek waarschuwingssysteem of het dwarsverkeersalarm. Maar ook VSA tractiecontrole en DWS dragen bij aan de veiligheid. 

Standaard komt de laatste generatie al goed uitgerust.  De standaard uitrusting van de Civiv bestaat o.a. uit:

  • 16” lichtmetalen velgen
  • rijstrookassistent
  • Start- stopsysteem
  • Hallogeen koplampen 
  • 6 airbags

Extra pakketten zoals de s, comfort, elegance en executive plussen deze opties met iedere stap. 

 


Bekijk huidige aanbod Honda Civic

Plus- en minpunten van de Honda Civic

+ Veilig 
+ Comfortabel
+ Goede mix tussen gezinsauto en sportieve auto

- Beperkt motor aanbod

Al met al een fijne en stabiele auto om dagelijks mee de weg op te gaan. Alle veiligheid die je verwachte van een familieauto en met het optionele sportpakket of met de Type- R versie kun je deze auto ook waarderen om zijn sportiviteit. Weinig onderhoud en lage onderhoudskosten zijn bovendien een plus wat deze auto een leuke auto maakt voor een brede doelgroep. Heb je toch liever een wat grotere auto van Honda? Kijk dan eens naar de
Honda CR-V.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl