Contact met Vaartland.nl

 

Honda Jazz – Compact, betrouwbaar en wendbaar

In 2002 kwam Honda met de Honda Jazz op de Nederlandse markt. Deze kleinere stadsauto werd direct favoriet en is op het moment het meeste verkochte Honda auto model in Nederland. De Honda Jazz is een kleine hatchback die genoeg ruimte biedt voor het vervoeren van het gehele gezin inclusief ruime bagageruimte. Daarbij is het Japanse kwaliteit wat de klok slaat en dat zie je terug in de lage onderhouds- en verbruikskosten. 

Ondanks dat de Honda Jazz relatief jong is zit deze kleine compacte auto al in zijn derde generatie. De eerste generatie werd in 2008 vernieuwd maar toch vind je (mede door zijn goed kwaliteit) nog steeds occasion modellen terug zoals de Honda Jazz 2005. De nieuwste generatie werd in 2014 geïntroduceerd en kreeg met de Honda Jazz 2018 een facelift die je ook terugvindt in de Honda Jazz 2019. 

 
 
 
 
 

Compact krijgt een nieuwe betekenis 

Het model Honda Jazz leent zijn compactheid en ruimte aan een bijzondere specificatie: Magic Seats. Waar het bij de meeste auto’s ophoudt bij het neerklappen van de achterbank voor meer ruimte heeft Honda iets slims bedacht. Het zitvlak van de achterbank kun je verticaal omhoog klappen waardoor je grote hoge voorwerpen kunt meenemen. Dit maakt de Honda Jazz direct geschikt voor een bezoekje aan een woonwinkel of bouwmarkt. Om deze ruimte nog meer te benutten is de benzinetank naar voren geplaatst, deze ligt direct achter de voorstoelen en vergroot hiermee de ruimte nog meer dan dat dit niet het geval zou zijn.

honda jazz interieur modellen vaartland

Honda jazz specificaties

Standaard komt deze stadsauto goed uitgerust. De standaard uitrusting van de Jazz bestaat o.a. uit:

  • Airbags
  • Elektrisch bedienbare ruiten
  • ABS
  • ESP
  • Aircondition 

Welke Honda jazz modellen zijn er te koop?

Je kunt de Jazz in vier verschillende uitvoeringen krijgen: de trend, comfort, elegance en dynamic. De eerste komen met een 1.3 Honda motor en de Dynamic (de meer sportieve versie) is ook verkrijgbaar met een 1.5 motor. Hoe uitgebreider de uitvoering hoe meer opties aan deze compacte auto worden toegevoegd zoals regensensoren, parkeersensoren, cruise control en zelfs stoelverwarming.

honda jazz modellen vaartland

Hybride Honda Jazz auto

Honda was het eerste bedrijf wat in de jaren ‘90 kwam met een hybride auto. Met een hybride model kun je zowel op traditionele brandstof rijden als op elektriciteit. Deze Honda Jazz variant heeft twee hybride modellen, de standaard Jazz en de Jazz crossover. De crossover is de iets hogere en grotere variant waardoor hij een iets stoerder uiterlijk heeft.

Het Japanse bedrijf Honda wat ooit begon met motoren en nog steeds hier grote verkopen in behaald weet ook hoe ze auto’s maken. De Honda Jazz is een leuke auto om in te rijden. Licht en wendbaar sturen en door zijn verbeterde lijnen ook nog eens ergonomischer dan zijn voorgangers. Door de hybride aandrijving van de Jazz gaat hij ook nog eens erg zuinig de weg op en is zijn verbruik gemiddeld 1 op 19,2.

 


Bekijk huidige aanbod Honda Jazz

Plus- en minpunten van de Honda Jazz 

+ Hoge kwaliteit
+ Veel ruimte door magic seats
+ Zuinig rijgedrag
+ Ideale stadsauto

– Ondanks sportversie niet hele sportieve auto

Over de Honda Jazz kwaliteit kunnen we kort zijn. Die is goed. De Jazz wint al jaren achter elkaar prijzen als het gaat om kwaliteit. Aan de Jazz heb je een prima auto als het gaat om stadsverkeer, maar een langere rit is mede door de ruimte ook erg comfortabel. Een echte betrouwbare gezinsauto waarmee je veilig de weg op kunt en weinig onderhoud hoeft te verwachten. Zoek je een goedkoper alternatief? Kijk dan naar de Nissan Note. Ben je op zoek naar een andere auto van Honda? Kijk dan eens naar de Honda Civic of een Honda CR-V.

Honda jazz modellen 2 vaartland

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl