Contact met Vaartland.nl

 

Nissan Note – handig, ruim en uitstekend op de weg

De Nissan Note is de kleine MPV van Nissan die tot 2017 is geproduceerd. Hij kan vergeleken worden met de Ford Fiesta of de Honda Jazz en er zijn veel nette modellen te vinden met een bescheiden aantal kilometers. De ruime cabine, aantrekkelijke prijs en het goede onderstel maken de Nissan Note tot een populaire gezinsauto. De tweede generatie, waaronder de Nissan Note 2014, de Nissan Note 2015 en de Nissan Note 2017, heeft een wat kleinere neus waardoor de auto wat meer een geheel vormt dan zijn voorganger. Bovendien scheelt het met inparkeren. Op Vaartland.nl kom je verschillende modellen tegen en krijg je uitgebreide informatie over de Nissan Note zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

 
 
 
 
 

Comfortabel voor iedereen

Een MPV, of Multi Purpose Vehicle, kenmerkt zich onder andere door de ruimte binnenin. De Nissan Note is geen uitzondering. Dankzij de hoge dakrand die helemaal tot achter doorloopt hou je in de cabine veel ruimte over. Ook prettig als je wat langer bent want de Note biedt meer dan voldoende hoofdruimte. De tweede generatie van de Nissan Note is verkrijgbaar met een 1.2 driecilinder benzinemotor, met of zonder compressor. Ook kun je een 1.5 liter dieselvariant vinden, hoewel deze een stuk zeldzamer zijn.

Nissan note modellen vaartland

Een zee van ruimte voor passagiers en bagage

Praktisch is de Nissan Note zeker. Zo krijg je niet één maar twee dashboardkastjes en in de bovenste vind je een usb-aansluiting die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. Achterin komt het ontwerp met de hoge dakrand pas echt goed tot zijn recht. Passagiers hebben veel been- en hoofdruimte en er is genoeg plek om bijvoorbeeld een kinderzitje te bevestigen. Ook wat bagageruimte betreft valt er weinig te klagen. 325 liter is behoorlijk ruim voor zijn formaat maar wanneer je de bank plat legt heb je ineens 1000 liter ruimte. Wil je toch nog meer ruimte? Kijk dan eens naar de Nissan Juke.

Uitstekend rijgedrag voor een hoge auto

Omdat de Nissan Note auto wat hoger op de wielen staat is het prettig in- en uitstappen. Dat wordt nog makkelijker gemaakt door de deuren die je tot 90 graden kunt openen. Het rijgedrag is uitstekend, al maakt het driecilinder motortje behoorlijk geluid wanneer je harder oprekt. Veel auto’s met een hogere zit hebben last van overhellen in de bochten. Bij de Note is hier echter geen sprake van, de auto blijft zelfs bij scherpe bochten uitstekend in balans. 

Het Safety Shield van de Nissan Note

Een veiligheidsoptie is wat Nissan het ‘Safety Shield’ noemt. Dit is een pakket met vier camera’s, twee in de spiegels, één voor en één achter. Dit systeem helpt bestuurders om objecten en personen in de dode hoek op tijd waar te nemen en helpt zo om ongelukken te voorkomen. Moving object detection is een andere functie van het Safety Shield en detecteert of iemand achter de auto langsloopt wanneer je aan het in- of uitparkeren bent.

 

Bekijk huidige aanbod Nissan Note

Plus- en minpunten van de Nissan Note

+ Erg veel ruimte achterin
+ Een hogere koets maakt in- en uitstappen een stuk makkelijker
+ Prettige rijeigenschappen

- Buiten het Safety Shield, wat een optie is, is de nieuwste Nissan Note weinig vernieuwend
- De motor is vrij luidruchtig wanneer je stevig optrekt

Verdwenen als nieuw maar gebruikt populair

De Note is inmiddels verdwenen uit het aanbod van Nissan en is het onduidelijk of er een opvolger komt. In plaats daarvan is de nieuwe Nissan Micra een stuk groter geworden dan zijn voorganger. Toch kan deze supermini niet tippen aan de enorme ruimte die je krijgt bij de Note. De prettige rijeigenschappen, het praktisch gemak en de interessante veiligheidsopties vallen bij veel mensen in de smaak. Een jonge tweedehands Nissan Note is aantrekkelijk geprijsd en je hebt er nog vele jaren plezier van.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl