Contact met Vaartland.nl

 

Hyundai Tucson staat aan de top van de middenklasse

De Hyundai Tucson is een middenklasse SUV die gelanceerd werd in 2004. De Hyundai Tucson modellen staan bekend als een compacte SUV en één die goedkoper is dan de SUV’s die op dat moment leverbaar waren (2004 - 2010). Op dat moment is de Hyundai Tucson 2005 verkrijgbaar met voor- en achterwielaandrijving. Verder is de Hyundai op basis van technische aspecten vergelijkbaar met de Kia Sportage. Na één jaar kreeg de Hyundai Tucson 2004 een kleine facelift en verder zijn de uitvoeringen tot 2010 niet veranderd en dat betekent dat je van 2004 – 2010 een Hyundai Tucson kan aanschaffen met verschillende motoren: 2.0 liter motor met 141 pk of de 2.7 liter V6 met 175 pk. Tevens zijn er op dat moment ook nog twee dieselmotoren beschikbaar, namelijk: 2.0 CDi met 113 pk en de 2.0 CRDi VGT met 140 pk. Je kan bij deze varianten ook nog kiezen uit een handgeschakelde auto of automaat.

 
 
 
 
 

Hyundai Tucson of IX35

Een aantal jaren nadat de Hyundai Tucson 2004 op de markt verscheen, wordt de Hyundai IX35 gepresenteerd als opvolger van de 2004 Hyundai Tucson. De Hyundai IX35 werd in 2009 gepresenteerd. De naamsverandering houdt Hyundai aan, omdat zij op dat moment ook de i10, i20 en i30 op de markt hebben gebracht. Uiteindelijk komt Hyundai in 2015 toch weer terug met een nieuw model dat opnieuw de naam Hyundai Tucson 2015 met zich meedraagt. Laten we ook eerlijk zijn dat Hyundai Tucson een stoerdere naam is dan een Hyundai IX35, maar dat is uiteraard persoonlijk. De nieuw geleverde Hyundai Tucson kennen wij nu sinds 2015 en is de derde generatie van zijn uitvoering. 

Hyundai Tucson Vaartland

Hyundai Tucson 2016 is een grote stap vooruit

Als je gaat kijken naar de technische aspecten van bijvoorbeeld de Hyundai Tucson 2016 dan komt dit overeen met de Kia Sportage. De Hyundai Tucson modellen vanaf 2015 zijn leverbaar met een 1.6 benzinemotor met 132 pk en je kan zelf de keuze maken of het een handgeschakelde auto is met zes versnellingen of een automaat (zeventraps). Ook is de Hyundai Tucson te koop met een 1.7 liter CRDi dieselmotor met 136 pk. Daarbij is er ook een HP-versie en die beschikt over 141 pk. 

De HP-versie is alleen te koop als automaat en de CRDi diesel met 136 pk is niet te koop in combinatie met automaat. De 2.0 liter CRDi is ook verkrijgbaar met 136 pk en de HP-versie is te koop met 185 pk. De HP-versie van Hyundai Tucson 2019 is alleen te koop als vierwielaandrijving en automaat. De normale 2.0 CRDi is er alleen als handgeschakelde variant. Net zoals bij de Hyundai Tucson 2007 is de uitvoering vanaf 2015 leverbaar met voor-en achterwielaandrijving. 

De Hyundai Tucson tegenover zijn concurrenten

De Hyundai Tucson is een middenklasse SUV en heeft te maken met een aantal concurrerende auto’s van andere merken, zoals de Mitsubishi Outlander en de Nissan X-trail. Als je kijkt naar de mogelijkheden, dan varieert het erg in prijs, aangezien de Hyundai Tucson een middenklasser is. Op basis van prijs kan je concluderen dat de New Kona compacter en goedkoper is. Mocht je absoluut geen Hyundai Tucson willen aanschaffen, dan zijn er uiteraard een aantal alternatieven, zoals: Audi Q3, Volkswagen Tiguan, Toyota Rav4, Ford Kuga en zo zijn er nog een tal alternatieven op te noemen welke zijn uitgevoerd als een SUV. 

Op onderstaande afbeelding staat de Hyundai IX35 afgebeeld, want zoals beschreven werd de Hyundai Tucson 2004  in 2010 vervangen door de IX35 

Technische kenmerken van de Hyundai Tucson

Er zijn een aantal unieke technische aspecten van de Hyundai Tucson modellen. De Hyundai Tucson 2019 beschikt over een mooie combinatie van design en technologie. Tevens heb je ook optimaal rijgedrag en een sportieve uitstraling. Het aerodynamische design van de Hyundai Tucson modellen vanaf 2015 zorgt voor een lagere coëfficiënt met betrekking tot de luchtweerstand. Ben jij bijvoorbeeld een sportieve rijder (hard rijden) dan heb je een optimale stabiliteit met een brede wielbasis.

Daarbij heeft de 2019 Hyundai Tucson een leuk snufje toegevoegd, namelijk dat de achterklep automatisch opent op het moment dat de sleutel zich langer dan 3 seconden bij de auto (achterklep) bevindt. Dat is natuurlijk ideaal op het moment dat jij met zware boodschappentassen bij de achterklep van bijvoorbeeld de Hyundai Tucson 2016 staat. Verder is de Tucson uitgevoerd met led lampen en is de achterspoiler aerodynamisch, wat zorgt voor optimale resultaten.

De laatste opvallende verbetering die is toegevoegd aan de Hyundai Tucson is het nieuwe design van de voorbumper. Tevens is de achterspoiler ook vernieuwd door een andere afwerking en is de onderkant van het nieuwste model gestroomlijnd, of wel beter geworden. 

De Hyundai Tucson 2015 is ook beschikbaar in een N-Line uitvoering. Dit is een sportievere en speciale uitvoering. De N-Line uitvoering is een ruime SUV en straalt veel sportiviteit uit voor een ruime gezinsauto.  

Betrouwbaarheid van de Hyundai Tucson modellen

Op basis van een onderzoek is gebleken dat de bestuurders van de Hyundai Tucson modellen de auto beoordelen met een 8,9. Wat je het vaakst terug ziet komen is dat de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend is. Daarbij is het eigenlijk een hele eenvoudige, maar toch ook sportieve auto. Het is een ruime auto met voldoende wegligging en toch ook nog een sportief rijgedrag  om indruk te maken op de buurman/vrouw. Tot slot wil Hyundai ook graag zelf achter de kwaliteit staan die ze naleveren en dit tonen ze ook aan door middel van de standaard 5 jaar fabrieksgarantie die je krijgt bij aanschaf van een nieuwe Hyundai Tucson.

Bekijk huidige aanbod Hyundai Tucson

Plus- en minpunten van de Hyundai Tucson

+ 5 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking
+ Lage onderhoudskosten
+ Lage aanschafprijs (vergelijking met andere SUV’s)
+ Comfortabel en stil (door atmosferische viercilinder)
+ Goede rijstrook bewaking

- Basisuitrusting motoren missen overtuigingskracht (2.0 liter)
- Zeventraps automaat schakelt minder snel dan een DSG automaat
- Benzineverbruik kan tegen vallen
- Omklappen van bankleuning 

 

Conclusie 

De nieuwe Hyundai Tucson is eigenlijk precies wat je als consument wil, want hij is laag in zijn onderhoudskosten en aanschafprijs. Wat betreft prijs-kwaliteit is de Hyundai Tucson echt een goede aanschaf. Daarbij is het ook een ruime en sportieve Hyundai Tucson 2015 en kan deze goed ingezet worden als een ruime en comfortabele gezinsauto. Mocht je kiezen om over te gaan tot aanschaf van een Hyundai Tucson 2019 dan kan je het beste kiezen voor een krachtige turbomotor, zodat je de optimale rijbeleving kunt behalen. De Hyundai Tucson is dan ook een kloppend plaatje en voldoet aan veel wensen van een leuke, betaalbare en betrouwbare SUV.

Veelgestelde Hyundai Tucson vragen

Hoeveel pk heeft de Hyundai Tucson?

De Hyundai Tucson heeft een benzinemotor en levert een minimum vermogen van 177 pk en een maximum vermogen van 230 pk in de 1.6 T-GDI Hybrid. Het gemiddeld verbruik bedraagt 6,9 l/100km (1 op 14,5).

Waar wordt de Hyundai Tucson gemaakt?

De Hyundai Tucson wordt gemaak in de Hyundai-fabriek in het Tsjechische Nošovice.

Wat mag een Hyundai Tucson trekken?

Afhankelijk van de motor kan je met de Hyundai Tucson tussen de 1.600 kg en 2.200 kg trekken.

Hoeveel kost een Hyundai Tucson nieuw?

De nieuwe Hyundai Tucson is verkrijgbaar vanaf € 34.995. Dit is de Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 48V in i-Motion-uitvoering.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl