Contact met Vaartland.nl

 

Hyundai i10 – Volwassen en moderne stadsauto met hoge betrouwbaarheid

De Hyundai i10 is een compacte auto van het Koreaanse merk Hyundai. De i10 is het zogenaamde ‘instapmodel’ van Hyundai en is een stadsauto bij uitstek, die nog iets meer biedt dan zijn directe concurrenten. De 1e generatie is geproduceerd vanaf 2008 met de Hyundai i10 2010 als laatste jaar. Vanaf 2011 kreeg de 1e generatie een update met een iets gewijzigd uiterlijk in het interieur. Dit model is geleverd in 2011, 2012 en 2013.

In 2013 volgde de goed ontvangen 2e generatie. Deze 2013 Hyundai i10 was groter dan zijn voorganger en had aanzienlijke stappen gemaakt in comfort en uitrusting. Vaartland.nl heeft dit model geregeld op voorraad, dus we schrijven hier graag wat meer over.

Hyundai i10 Occasions

 
 
 
 
 

De i10 biedt been en-binnenruimte boven ze klassen

Deze Hyundai heeft veel binnenruimte door zijn ontwerp en die binnenruimte is beduidend groter dan bij vergelijkbare modellen zoals de Toyota Aygo, Peugeot 107 en Citroën C1. De passagiers zitten hierdoor ruim en comfortabel. Ook is de i10 voorzien van een riante bagageruimte die de bruikbaarheid van het model ten goede komen. Zoek je iets meer ruimte? Kijk dan naar de Hyundai i20.

Comfortabel en goed afgewerkt

Volwassenheid is een woord dat goed past bij deze Hyundai als je kijkt naar het interieur en hoe dit is afgewerkt. Het gehele interieur van de i10 is mooi afgedekt in tegenstelling tot andere merken waar je soms een deel van de carrosserie kan zien. De hoge instap en stoelen maken het geheel af met een comfortabele auto als resultaat.

De rijeigenschappen van de i10 komen het beste tot zijn recht in het stadsverkeer. De Hyundai i10 motor komt prima mee in het verkeer en de versnellingsbak laat zich licht bedienen. Door zijn compacte bouw is de auto ook makkelijk te gebruiken tijdens het fileparkeren, normaal parkeren en door de straten te manoeuvreren.

Betrouwbaarheid en een rijke uitrusting bij alle Hyundai i10 modellen

De zeer hoge betrouwbaarheid van het model maakt dat deze auto een goede keuze is als je een auto zoekt die iedere dag start en je niet in de steek laat. Pechgevallen met dit model worden dan ook zelden gerapporteerd en hogere kilometerstanden zijn ook vaak zonder problemen.

Al met al is deze Hyundai een leuke, compacte auto die vaak zeer compleet wordt aangeboden. Veel voorkomenden Hyundai i10 specificaties en opties zijn airconditioning, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling en een radio met zes speakers. Het is vooral de prijs-kwaliteit verhouding die de i10 een serieuze kandidaat maakt voor de persoon die een compact kwaliteitsproduct zoekt dat nog jaren plezier geeft zonder problemen.

Populaire Hyundai i10 specificaties/uitvoeringen

De Hyundai i10 varianten zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Om het overzicht te behouden, hebben we de populairste uitvoeringen geselecteerd.

De i-Catcher is populair doordat deze compleet is uitgevoerd met o.a. handbediende airconditioning, elektrische ramen (voor en achter), keyless entry, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, verstelbaar stuur en in delen neerklapbare achterbank. Verder heeft deze uitvoering meegespoten bumpers, getint glas, elektrische spiegels, mistlampen (voor) en lichtmetalen velgen. Voor de bestuurder die iets meer wilt, is dit bij uitstek de meest interessante uitvoering. Er is ook een i-Drive uitvoering die op deze uitvoering lijkt, maar deze is niet altijd geleverd met airconditioning en lichtmetalen velgen. Hetzelfde geldt ook voor de i-Motion uitvoering.

Qua motoren is de 1e generatie Hyundai i10 uit 2008 tot 2011 geleverd met een 1.1i motor en 1.25i. Deze waren te combineren met een automatische of handgeschakelde versnellingsbak. De geüpdate versie van 2011 tot 2013 kreeg nieuwe motoren en is geleverd met een 1.0, 1.1i en 1.2i motor. Ook deze versie werd met een handgeschakelde en automatische versnellingsbak geleverd. Handgeschakelde versies van de i10 zijn het meest makkelijk te verkrijgen, omdat de automatische versies aanzienlijk duurder waren in aanschaf en daardoor minder verkocht zijn.

 

Bekijk huidige aanbod Hyundai i10

Plus- en minpunten van de Hyundai i10

+ Zeer betrouwbaar
+ Comfortabel
+ Veel ruimte voor een compacte auto
+ Goede prestaties binnen de bebouwde kom

– Mindere prestaties buiten de bebouwde kom
– Exemplaren met een automaat moeilijk te vinden

3e generatie i10 klaar voor de toekomst

De Hyundai i10 2019 betekent het einde van de 2e generatie en is inmiddels afgelost door een 2e generatie die kwalitatief zeker net zo goed is en in 2020 heeft de 3e generatie zich aangediend. Deze 3e generatie wordt waarschijnlijk aangevuld met een elektrische uitvoering.

 

Veelgestelde Hyundai i10 vragen

Heeft Hyundai i10 airco?

De Hyundai heeft standaard geen airconditioning. Hiervoor heb je minimaal de Comfort uitvoering nodig.

Is de Hyundai i10 een goede auto?

De Hyundai i10 staat bekend als een kwalitatief hoogstaande auto. Verwacht niet de nieuwste technologie of een luxe interieur maar als het gaat om een auto met weinig onderhoud of andere kosten dan zijn er weinig auto's die beter zijn dan de Hyundai i10. De wegenwacht zegt het volgende: "De i10 is kwalitatief een bijzonder goede auto. Er is maar één probleempje bij de Wegenwacht bekend; De i10 reageert dan in het geheel niet op de contactsleutel."

Hoeveel zitplaatsen heeft een Hyundai i10?

Hyundai levert de i10 standaard met 4 zitplaatsen. Optioneel is een 5e zitplek mogelijk.

Hoe zuinig is een een Hyundai i10?

De Hyundai i10 komt met een 1.0i motor met 67 pk en een verbruik van 1 op 20 op de snelweg. In de stad kun je rekenen op een verbruik van 1 op 16,3.

Heeft de Hyundai i10 een hoge instap?

De Hyundai i10 heeft een instaphoogte van 60.8 cm en dus een hoge instap. Dit maakt de i10 gemakkelijk om in- en uit te stappen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl