Contact met Vaartland.nl

 

Hyundai i20

De Hyundai i20 is een stijlvolle auto en behoort tot één van de populairste hatchbacks van Nederland. De voornaamste reden hiervoor is dat hij goed scoort op het gebied van dynamiek en rijcomfort. De Hyundai i20 biedt meer dan genoeg ruimte en voorin zitten voor lange mensen moet geen probleem zijn. Achterin kan je ook goed zitten en dat maakt de auto Hyundai i20 samen met nog een aantal aspecten een populaire auto. 

De Hyundai i20 mag vergeleken worden met de Volkswagen Polo of Renault Clio. Het is een auto die technisch bij de tijd is, maar er zijn ook concurrenten die het net zo goed doen of zelfs een stukje beter. Daarnaast komen er de komende periode (of zijn al verschenen) volledig elektrische auto’s. De Hyundai i20 is nog niet als elektrische auto verkrijgbaar en dus kan Hyundai zich opmaken voor de concurrentie. 

De Hyundai i20 is sinds 2008 op de markt in verschillende varianten en motoren. De Hyundai i20 2008 is de opvolger van de Hyundai Getz en heeft veel betekent voor het merk.  Je kan bij de Hyundai i20 modellen kiezen uit de 3 of 5-deurs variant. Ook kan je de keuze maken uit een benzine of dieselmotor. Twijfel jij nog of een diesel geschikt is voor jou? Vaartland.nl helpt je graag bij het maken van je keuze, neem daarom een kijkje op:

De Hyundai i20 is leverbaar in verschillende modellen en motoren en je kan ook een keuze maken tussen handgeschakeld en automaat. De handgeschakelde motoren zijn voornamelijk leverbaar met een 1.0 of 1.2 liter motorinhoud. Bij de automaat modellen zie je terug dat het vooral 1.4 motoren zijn. Je hebt zelfs een Hyundai i20 met een 1.6 motor, namelijk de Hyundai 1.6 i-Catcher(benzine) en 1.6 CRDi DynamicVersion (diesel). De 1.6 motoren zijn alleen leverbaar in dat type en bouwjaar 2008 -2012. 

Hyundai i20 modellen van 2014 – 2020 worden geleverd met een 1.0, 1.1 of 1.2 liter motor. Alle dieselmotoren worden geleverd met een 1.1 motor en de benzinemotoren met een 1.0 of 1.2 motor. Deze modellen zijn ook alleen leverbaar in een handgeschakelde variant.

 
 
 
 
 

Betrouwbaarheid

De Hyundai i20 is een zeer betrouwbare auto en mede hierdoor heeft Hyundai haar sterke reputatie gekregen. Er rijden veel i20’s rond in Nederland en bij deze auto’s staan volgens onze bronnen niet vaak bij de garage. Deze auto’s zijn dan ook in een sterke mate betrouwbaar! Daarbij komt dan ook nog dat Hyundai tegenwoordig haar auto’s verkoopt met 5 jaar garantie. Let hierbij wel even op welke voorwaarden hiervoor gelden. Het zou zonde zijn als je geen beroep kan doen op garantie, omdat jij je niet aan de voorwaarden hebt gehouden.  Daarbij hebben wij ook even gekeken op internet naar wat de bestuurders nu precies vinden van deze auto. De berijders van Hyundai i20 modellen geven maar liefst een 9,0 gemiddeld. Hieruit kunnen wij concluderen dat de berijders van de i20 erg tevreden zijn. 

Uit onderzoek zijn een aantal plus en-minpunten inzichtelijk geworden en die zijn hieronder weergegeven.

Actualiteit

De nieuwe Hyundai i20 is onlangs gepresenteerd (2020) en wordt beschreven als een verleidelijke auto. Hierboven is beschreven dat het niet altijd een sexy auto is geweest, maar daar is met de nieuwe uitvoering verandering in gekomen. De nieuwe i20 van Hyundai is ontworpen in Europa volgens een nieuw design en hiermee willen ze nog meer dynamiek uitstralen.

Verder is de Hyundai i20 variant sinds de introductie van de eerste uitvoering uitgegroeid tot een van de bestverkochte modellen van het merk. Kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit zijn de voornaamste redenen van dit succes. 

Wat betreft het technische aspect van de nieuwe Hyundai i20 zijn er twee varianten voor de benzinemotor: 74 kW (100 pk) of 88 kW (120 pk) en 48-volt mild hybrid. Die zorgt voor 3 tot 4 procent minder brandstof verbruik en besparing op CO2. Het enige nadeel van deze auto is toch wel dat het een driecilinder is en dat het bij circa 80 km begint te brommen rond 1500 toeren. De reden hiervan is niet beangstigend, omdat het juist te maken heeft met het lage verbruik van de Hyundai. 

Hyundai i20 Vaartland

 


Bekijk huidige aanbod Hyundai i20

Plus- en minpunten Hyundai i20

+ Zeer betrouwbaar
+ Voldoende zit-en bagageruimte (meer dan de i10)
+ Goede wegligging
+ Vijf jaar garantie bij aanschaf van een nieuwe Hyundai
+ Zuinig
+ Rijcomfort

- Motor kan gaan brommen bij lage toeren (3-cilinder)
- Automatisch noodremsysteem alleen in duurste varianten (nieuwe model)
- Niet zo sexy uiterlijk 
- Beperkte spraakbediening (nieuwe model) 

 

Conclusie

De Hyundai i20 modellen zijn zeer populair en dit komt mede door de betrouwbaarheid. Het zijn auto’s die in veel opzichten voldoen aan de wensen die je mag verwachten (prijsklasse). Tevens stond de Hyundai i20 altijd een beetje bekend als een auto met een saai uiterlijk, maar met de nieuwe uitvoering van 2020 is hier ook een welkome verandering in gekomen. Wat betreft Vaartland.nl is de conclusie dat weinig mensen weten hoe goed de i20 daadwerkelijk is. Daarbij komt dan nog de nieuwe uitvoering, betere opties en compacte uitvoering. Ben jij dus op zoek naar een betrouwbare auto met een stoer uiterlijk? Dan is de nieuwe i20 uitvoering echt wat voor jou. De oude modellen zijn daarentegen ook nog steeds zeer betrouwbaar en zeker de moeite waard om zelf eens te ervaren!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl