Contact met Vaartland.nl

 

Opel Karl auto– Comfortabele compacte stadsauto

De Opel Karl is een kleine compacte auto die ideaal is voor ritten in de stad. Klein en wendbaar, je kunt deze auto goed kwijt in elke parkeerplek en door zijn lage verbruik zijn deze korte ritjes goed betaalbaar.

 

 
 
 
 
 

Opel heeft jarenlang bovenaan gestaan als het gaat om marktleiderschap in Duitsland. Zeker voor een groot gedeelte van de vorige eeuw bracht Opel bekende modellen uit die vandaag de dag nog verkrijgbaar zijn. Aan het begin van de nieuwe eeuw moest Opel een andere weg inslaan om de concurrentie voor de blijven.

De kleine stadsauto Opel Karl

Kleine stadsauto’s waren populair en met het stoppen van de productie van de Opel Agila was er ruimte gekomen voor een nieuw compact model. In 2015 werd daarom de Opel Karl geïntroduceerd. De Opel Karl auto is vernoemd naar één van de zonen van de oprichter van het bedrijf en zit samen met de Adam in het A-klasse segment.

Opel karl modellen vaartland

Kenmerken van de Opel Karl modellen

De Opel Karl heeft een prettig weggedrag. Hij stuurt strak, niet te licht maar zeker ook niet zwaar. Precies zoals het zou moeten zijn met een kleine stadsauto. Hij is snel in bochten maar ligt stevig op de weg.

In de Opel Karl herken je de Opel look, het grote verschil met andere kleine auto’s is dat zijn wielen verder uit elkaar zijn geplaatst zodat er meer ruimte ontstaat. Kleine design elementen moeten er voor zorgen dat het niet alleen maar een vierkant autootje is.

Het interieur van de kleine Karl is netjes en compleet. Nette materialen zijn zichtbaar en alles ziet er goed uit voor deze kleine auto uit de A-klasse. Bij de laatste modellen komt een touchscreen met intellilink systeem wat ook in de Corsa terug te vinden is. Op de achterbank zijn drie zitplaatsen met 3 hoofdsteunen en 3 gordels. De ruimte is wel te krap om 3 volwassen lekker te laten zitten. Drie kinderen of twee volwassen kunnen echter prima zitten op de achterbank. De bagageruimte is 206 liter. Dit is niet al te ruim maar dat is ook niet te verwachten voor een auto in deze klasse. 

Opel Karl specificaties

De auto komt met een klein aanbod aan Opel Karl motoren. De Opel Karl is namelijk maar leverbaar met 1 motor, de 1.0 die ook in de Corsa te vinden was in dezelfde periode. De Opel Karl motor levert 75 pk op, wat niet heel slecht is voor een instapmodel in deze klasse. Snel invoegen op de snelweg kost hem wat meer moeite maar in de stad komt hij hier goed mee weg.

Bij het instapmodel zijn hill assist, elektrische ramen, dagrijverlichting en cruisecontrol inbegrepen. De edition is het model wat hierop volgt en deze is ook nog eens uitgerust met airco, stuurwielbediening en vier speakers. De topversie van de Opel Karl is de Cosmo. Bij de Cosmo komt daar ook nog onder andere climate control, een met leer bekleed stuurwiel en 15” inch lichtmetalen velgen bij. Extra luxe opties zoals stoelverwarming en een schuifdak zijn ook mogelijke Opel Karl opties.

Bekijk huidige aanbod Opel Karl

Plus- en minpunten van de Opel Karl modellen

+ Brede compacte auto
+ Strak in bochten
+ Lage verbruikerskosten

-  Blokkig design

Het laatste model dat werd uitgebracht was de Opel Karl 2019. Als occasion zie je deze kleine auto nog vaak voorbij komen. Zeker de modellen Opel Karl 2016 en de Opel Karl 2018 zijn nog steeds erg populair. Deze auto uit het A segment is een compacte auto die met zijn moderne design een fijne auto voor korte afstanden en stadsgebruik. Wil je toch liever een soortgelijke auto van een ander merk? Kijk dan eens naar de Fiat 500X

 

Veelgestelde Opel Karl vragen

Wat is de prijs van een Opel Karl?

De Opel Karl werd geleverd tot januari 2019. De laatste nieuwprijs was 13.299 euro. Hiervoor kreeg je een 75 pk 1.0 ecoFLEX motor.

Wat kost een Opel Karl nieuw?

De Opel Karl is niet meer nieuw tekoop in Nederland. De nieuwprijs was 13.299 euro inclusief kosten rijklaar maken. Een tweedehands model met een niet al te hogen kilometerstand heb je voor ongeveer 7.000 euro.

Heeft een Opel Karl een hoge instap?

De Opel Karl komt naast de normale versie in een Rocks uitvoering welke hoger op de wielen staat. De Rocks heeft hierdoor een makkelijkere instap en een hogere zitpositie. De normale Karl heeft een iets lagere instap maar deze is zeker niet laag te noemen.

Waarom stopt Opel met de Karl?

Door strengere CO2-doelen zijn een aantal modellen verdwenen uit het gamma van Opel. Zo komen de Adam, Karl en Cascada niet terug op de prijslijst.

Hoe goed is de Opel Karl?

De Opel Karl is een volwassen auto welke gemakkelijk rijdt en aanzienlijk ruimer voelt als andere stadsauto's zoals de Toyota Aygo en Citroen C1. De besturing is licht en direct, waardoor je soepel door de straten kunt manoeuvreren.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl