Contact met Vaartland.nl

 

Opel Agila auto– De kleine stadasuto met twee looks

De Opel Agila is een kleine hoge stadsauto die in 2000 voor het eerst op de markt kwam. De auto uit de miniklasse werd in samenwerking met het Japanse merk Suzuki ontwikkeld en kwam in twee varianten op de markt. Deze de Agila is klein en wendbaar en is goed te gebruiken voor dagelijks stadsverkeer, net als zijn vergelijkbare Suzuki variant; de Swift.

 
 
 
 
 

De twee generaties – van de opel agila 2000 tot de opel agila 2014 

Het van oorsprong Duitse bedrijf is in de vorige eeuw jarenlang marktleider geweest als het gaat om auto’s. Duitse fabrieken die degelijke auto’s produceerden. Aan het einde van de vorige eeuw was Opel nog steeds een groot succes. Helaas vielen de verkopen tegen aan het einde van eeuw tegen wat bij Opel voor nieuwe ideeën zorgden. Zo werd ook de Opel Agila ontwikkeld als mini klasse stadsauto.

opel agila modellen vaartland

Verschillende modellen van de Opel Agila auto

De Agila werd uitgebracht in twee generaties. In beide gevallen werd er nauw samengewerkt met Suzuki bij de totstandkoming van dit model. De opel Agila 2000 was het eerste model wat werd geïntroduceerd. De Opel Agila 2003 en de Opel Agila 2004 zijn nog steeds veel gezochte modellen. Deze generatie die tot de opel agila 2006 werd gemaakt was een rebadge van de Suzuki Wagon R+ wat tevens een hoge hoekige stadsauto was. Deze auto werd weggezet in het A segment. De tweede generatie van de Opel Agila liep van de opel agila 2007 tot en met de opel agila 2014 en dit model was gelijk aan de Suzuki Splash. Deze generatie was langer en breder dan zijn voorganger en gepresenteerd als MPV in de B klasse. 

Wat maakt een Opel Agila auto uniek?

De eerste generatie was een succes en leek weer een goede boost te geven aan het Opel merk. De Opel Agila was vrij uniek om zijn hoge zitpositie en dat zag je terug in de verkopen van gemiddeld 5000 auto’s per jaar. Toen er meerdere auto’s in deze klasse werden gemaakt met een hoge zitpositie was het weer tijd voor vernieuwing. De tweede generatie kwam als MPV op de markt en kreeg zowel een nieuwe klantenkring maar nam ook de liefhebbers van de vorige generatie met zich mee.  

Specificaties Opel Agila

Zoals je hoopt en verwacht van een kleine praktische stadsauto biedt deze auto een zee aan opbergmogelijkheden. Overal kleine vakjes en een kofferbak inhoud van 225 liter, wat groot genoeg is voor grote boodschappen of een kinderwagen. Klap de achterbank naar voren en hier komt nog eens meer ruimte bij. De Opel Agila is daarbij ook een auto die voor veiligheid gaat. Standaard ABS, zijairbags, en ISOfix voor de kinderzitjes. Dit kleine autootje heeft overal aan gedacht.

De opel Agila is in verschillende versies verschenen. De standaard versie was de comfort. Hierop volgende kwam de Elegance en de Enjoy. In de tweede generatie kwamen hier ook de Essentia, Maxx en Cosmo bij. In de laatste jaren werden hier nog twee varianten bijgevoegd.

De auto komt met twee benzinemotoren. Zijn acceleratie is niet geweldig maar dat is ook niet te verwachten bij een kleine stadsauto die gemaakt is met veiligheid en comfort in het achterhoofd en niet snelheid. Zijn wendbaarheid daarentegen is uitstekend, en dat tezamen met goede stuurbekrachtiging zorgt er voor dat de kleinste parkeerplekjes geen uitdaging meer zijn.

 


Bekijk huidige aanbod Opel Agila

Plus- en minpunten van de Opel Agila

+ Praktisch
+ Wendbaar
+ Lage verbruikerskosten
+ Veel ruimte voor kleine auto

- Blokkig design

Het laatste model wat werd uitgebracht was de Opel Agila 2014. Als occasion zie je deze mini auto nog vaak voorbij komen. Zeker de modellen Opel Agila 2011 en de Opel Agila 2012 zijn nog steeds populair. Deze kleine stadsauto doet wat hij beloofd. Hij is wendbaar en praktisch en biedt verrassend veel ruimte. De ideale mini auto voor woon- verkeer op kortere afstanden.

 

Veelgestelde Opel Agila vragen

Heeft Opel Agila airco?

Vrijwel alle Opel Agila modellen zijn uitgerust met een airco (ongeveer 75% van het 2e hands aanbod). Sommige oudere modellen hebben dit niet dus controleer het voor de zekerheid bij een eventuele proefrit.

Hoeveel pk heeft een Opel Agila?

De Opel Agila heeft tussen de 75 en 95 pk afhankelijk van het model en motorisering.

Hoeveel verbruikt een Opel Agila?

De meeste zuinige Opel Agila is de Opel Agila 1.0 START/STOP uit 2015 . Deze Opel Agila heeft een benzinemotor en levert een maximum vermogen van 68 pk. Het gemiddeld verbruik bedraagt 4,6 l/100km (1 op 21,7).

Heeft Opel Agila een distributieriem?

Opel Agila 1.0 = Distributieketting, Opel Agila 1.0 12V = Distributieketting, Opel Agila 1.2 16V = Distributieketting en Opel Agila 1.3 CDTI = Distributieketting.

Wat kost een nieuwe Opel Agila?

Nieuwe Opel Agila was € 10.995,- in 2015 toen deze voor het laatst nieuw verkocht werd in Nederland. Momenteel is dit model alleen tweedehands tekoop.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl