Contact met Vaartland.nl

 

Suzuki Swift – De populaire, compacte en sportieve Japanse B-klasser

Commercieel gezien is de Suzuki Swift één van de meest populaire auto’s van het Japanse merk. Op de Suzuki Alto na is de Swift dan ook de meest verkochte Suzuki ooit in Nederland. Het merk staat bekend om zijn compacte, betrouwbare auto’s en de Swift is hierop geen uitzondering. Het is een goede B-klasser, een supermini waar ook verschillende sportuitvoeringen van zijn uitgebracht. De eerste Suzuki Swift zag het levenslicht in 1983 als opnieuw verpakte Suzuki Cultus en inmiddels is het Suzuki Swift model bezig aan zijn vierde generatie, waaronder de Suzuki Swift 2018 en Suzuki Swift 2019.

 
 
 
 
 

Een voordelige concurrent van de Mini Cooper

Iedere generatie van de Swift is net even wat groter dan zijn voorganger. Vanaf de 3e generatie zijn de ontwerpers van Suzuki steeds meer sportieve accenten toe gaan voegen in de belijning en de velgen van de Swift. Dat bleek een goede zet want de moderne Suzuki Swift is sinds zijn facelift in 2013 erg populair onder jongeren. Dankzij de lange dakstijl, grote velgen en sportieve grill is de Swift voor veel mensen een uitstekend, goedkoper alternatief voor een Mini Cooper of de Mini Clubman.

Suzuki Swift modellen vaartland

Een ruime auto met uitstekende wegligging

Dankzij aanpassingen aan de besturing, de brede sportbanden en de lage wegligging is de Suzuki Swift erg goed in het bochtenwerk. De auto helt niet over en ‘plakt’ zich aan de weg vast. Dat rijdt comfortabel maar zorgt er ook voor dat mensen minder snel last krijgen van wagenziekte. Ten opzichte van zijn voorganger uit 2013, is de Suzuki Swift 2017 tot en met de Suzuki Swift 2019 een stuk ruimer en dat merk je vooral in de kofferbak. De bagageruimte is met ruim 50 liter toegenomen tot 265 liter. Wat ruimte betreft is de Swift daarmee een middenmoot tussen concurrenten als de Ford Ka+, de Mitsubishi Space Star en de Hyundai i20.

De keuze is reuze

Bij de nieuwe Swift heb je de keuze uit drie trimniveaus: Comfort, Select en Stijl. Een tweedehands Suzuki Swift 2018 of een Suzuki Swift 2019 is vaak een Smart uitvoering omdat je vanaf deze versie lichtmetalen velgen krijgt, waar je het bij de Comfort met kunststof wieldoppen moet doen. Welke soort Suzuki Swift je ook kiest, je hebt altijd veel keuze wat afwerking en opties betreft. Van een bodykit en striping pakket voor een nog sportievere look, tot handige functionaliteiten zoals parkeersensoren of een draadloze telefoonoplader.

Veel standaard uitrusting

Iedere Swift sinds 2017 is uitgerust met maar liefst zeven airbags. De veiligheid in de Swift wordt nog eens uitgebreid door toevoegingen als ABS, BAS en ESP die je op iedere uitvoering als standaard krijgt. Dat geldt overigens ook voor opties zoals airconditioning met pollenfilter, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bedienbare ramen voor.

 

 

Bekijk huidige aanbod Suzuki Swift

Plus- en minpunten van de Suzuki Swift

+ Ligt strak op de weg, met name in de bochten
+ Een uniek uiterlijk voor een aantrekkelijke prijs
+ Veel standaard uitrusting en er zijn rijk uitgeruste Suzuki Swift auto’s te vinden uit 2018 en 2019

- Er zijn goedkopere B-klassers te vinden met meer bagageruimte
- Dankzij de brede banden ligt de Swift comfortabel in de bochten maar tijdens het rijden op de snelweg heb je wel snel last van bandenruis.

Op zoek naar een snelle Swift?

Om de sportieve look van de Suzuki Swift te complementeren zijn er door de jaren heen verschillende Sport-versies uitgebracht. Zo is de Suzuki Swift Sport uit 2013 met zijn 1.6 liter benzinemotor met 136 pk een populaire occasion. Ook de nieuwe 1.4 Sport Smart versie uit 2018, 2019 en 2020, met 131 pk zal de liefhebber aanspreken.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl