Contact met Vaartland.nl

 

Ford Ka, het bekende bolletje

De Ford Ka is een compacte auto die eigenlijk géén introductie nodig heeft. Het bekende bolletje is immers al sinds 1996 veelvuldig in de stad te vinden. Doordat Ford de auto een tijdloos design heeft gegeven, wist deze auto zich moeiteloos 12 jaar te handhaven in het segment van kleine stadsauto’s. De Ka is inmiddels uit de productie maar nog altijd veelvuldig verkrijgbaar als occasion. Naar welk bolletje gaat jouw voorkeur uit?

 
 
 
 
 

Wat zijn Ford Ka modellen voor auto's?

De Ford Ka 1986 werd geïntroduceerd als stadsauto. De 1986 Ford Ka werd als budgetmodel toegevoegd aan het aanbod van het merk. Het hatchback model is gebouwd op een Fiesta platform maar heeft een hele andere vormgeving gekregen. De Ka heeft design waarin een combinatie van ronde vormen en scherpe lijnen te herkennen is. 

Er zijn in de loop van de jaren diverse modellen uitgebracht waaronder de SportKa (met een sportievere vormgeving en een sterkere motor) en de StreetKa. Deze laatste auto was een cabriolet uitvoering van de normale Ka. Alle Ka modellen hebben een hatchback carrosserievorm en werden voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.

Voor een alternatief kan je kijken naar de Volkswagen Up of Hyundai i10

Overeenkomsten Ford Ka met een Panda

De tweede generatie Ford Ka heeft van 2009 tot 2016 in de showroom gestaan. Dit was een model dat is ontwikkeld in samenwerking met Fiat. Er zijn dan ook een aantal overeenkomsten te vinden tussen de Ford Ka, de Fiat 500 en de Fiat Panda. Deze tweede generatie was voor het eerst met een dieselmotor leverbaar. Er zijn echter maar twee modellen die met deze 1.3 MultiJet-diesel (75 pk) zijn voorzien. Alle andere 52 modellen zijn voorzien van een benzinemotor. De modellen uit de tweede generatie werden voorzien van de 1242cc FIRE motor van Fiat.

Ford ka modellen vaartland

Waarom de Ford Ka zulke goede verkoopcijfers liet ziet

De Ford Ka 2010, Ford Ka 2011 en de Ford Ka 2012 is enorm goed verkocht in ons land. De 2010 Ford Ka werd vooral gebruikt voor stadsvervoer. De Ka is dan ook een lichte, zuinige en wendbare auto die enorm praktisch is in het stadsverkeer. Een 2011 Ford Ka is een dynamische auto die erg prettig reageert op de stuurbewegingen die je maakt en een zeer prettige wegligging heeft.

De kleine auto biedt verrassend veel ruimte voor vier personen. Bij de 2012 Ford Ka modellen zijn hoogwaardige materialen voor het interieur gebruikt, geven je helemaal niet het gevoel dat je in een budget auto aan het rijden bent. Het tegendeel is zelfs het geval. Het interieur voelt prettig aan en alle standaard voorzieningen zijn er op een keurige manier in verwerkt.    

Ka+ als grotere broer van de Ford Ka

In 2016 werd de Ka+ geïntroduceerd als de grotere broer van de Ford Ka. De Ka+ is ontwikkeld op een groter Fiesta platform en is dan ook een model dat als vier- en vijfdeurs model werd aangeboden. Er zijn dus géén driedeurs Ka+ modellen. De Ka+ werd geproduceerd voor de automobilist die niet primair op zoek was naar een grote en vooral luxe auto maar naar ruimte in een basic model. De Ka+ kan dus voornamelijk gezien worden als functioneel model. 

De 2018 Ford Ka+ kreeg een aantal updates op designgebied. De nieuwere modellen (vanaf de Ford Ka 2018) werden voorzien van vernieuwde grille, standaard aanwezige mistlampen met C-ontwerp en nieuwe bumpers. Ook de binnenzijde werd vernieuwd. De nieuwe materialen zijn herkenbaar aan de chroomkleurige accenten. Gelijktijdig met update werd de cross-over variant van de Ka+ geïntroduceerd. Deze auto stond iets (23 mm) hoger op de wielen, werd voorzien van dakrails en kreeg een wat robuustere bodykit. 

Waarom Ford in 2018 is gestopt met de productie van de Ka en Ka+

In 2018 besloot Ford te stoppen met de productie van de Ka en Ka+. De reden hiervoor is de steeds strenger wordende milieuwetgeving. De kosten om te kunnen voldoen aan CO2 regels en het implementeren van hybride techniek passen niet bij de voordelige prijsstelling van deze auto. De kostprijs zou hierdoor flink stijgen en dat is nu net niet de bedoeling bij een budgetmodel. Dit wil zeker niet zeggen dat de Ford Ka snel uit het straatbeeld zal verdwijnen. Dit betrouwbare kleine bolletje zal zich ook nog lang moeiteloos kunnen handhaven op de occasionmarkt. 

 

Bekijk huidige aanbod Ford Ka

Pluspunten van de Ford Ka

+ Functionele auto
+ Goede prijs-kwaliteit verhouding
+ Zeer betrouwbaar vervoermiddel
+ Prettige auto voor stadsvervoer
+ Biedt verrassend veel ruimte

 

Veelgestelde Ford Ka vragen

Wat kost een Ford Ka?

De Ford Ka is niet meer in productie. De goedkoopste Ka met 1.2 Duratec-motor en 69 pk was nieuw te bestellen vanaf € 10.000,-. Een tweedehands Ford Ka met een niet al te hoge kilometerstand kan je al kopen voor 500 euro. Dit maakt de Ford Ka zeer populair als eerst auto.

Is een Ford Ka een goede auto?

De Ford Ka is een prima stadsauto. Ze zijn relatief betrouwbaar maar kunnen last hebben van roest. Vooral rond de vuldop van de benzinetank. De iets verhoogde zitpositie geeft een goed zicht op de weg.

Hoe zuinig is een Ford Ka?

Het verbruik van de Ford Ka is maximaal 4.7 l/100 km voor de 1.3 i met 70 pk en minimaal 5.6 l/100 km voor de 1.3 i met 60 pk.

Wat kost een Ford Ka aan wegenbelasting?

De wegenbelasting van een Ford Ka bedraagt gemiddeld € 60,50 per kwartaal.

Hoeveel Ford Ka zijn er?

Tussen 1996 en 2016 zijn er in Nederland 126.304 Ford Ka's verkocht. De Ford Ka was ook korte tijd leverbaar als roadster (de Ford StreetKa) en als SportKa. Speciaal voor deze versies ontwikkelde Ford de sterkere 1.6-motor.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl